Opublikowano sobota o 12:261 dzień 2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):Ciekawe czy po przejściu odblokowuje się jakiś free roam, jak to w Mafiach 1 i 2 bywało?Mapa oraz ilość znajdziek wskazuje że tak będzie.
Opublikowano sobota o 12:511 dzień "Klimat wylewa się z ekranu" intakie tam już wszyscy pisali, to niezaprzeczalne.Gra powoli się rozkręca serwując świetną historię.Twórcy zaimplementowali super mechaniki jak np w walce na noże, wygląda świetnie i mocno daje radę, ale na boga growego - dlaczego nie ma systemu staminy? Przecież teraz bohater macha kiziorem w niekończącym się ciągu cięć i pchnięć, plus uniki i blocki. No szkoda.
Opublikowano sobota o 12:581 dzień Fantastyczna gra. Nie rozumiem w ogóle recenzentów w szczególności, ze grali na PC. Ja wiem, ze jak gra nie ma pierdyriald mechanik i nie jest chociaż sandobxem to ból tyłka, ale jest cos takiego jak " gra w swoim rodzaju ". Na pewno nie jest to gra poniżej 80.
Opublikowano sobota o 14:481 dzień To jest właśnie taka idealna gra na 8+. Recenzenci nie mieli chyba posypane jak się czepiają. Takie produkcje są wskazane. Odpocząłem po 7 rozdziale i niedługo lecę dalej bo ciekawi mnie ta historia. Gunplay nie jest taki zły ;) Edytowane sobota o 14:481 dzień przez Whisker
Opublikowano sobota o 15:441 dzień 6 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):Ciekawe czy po przejściu odblokowuje się jakiś free roam, jak to w Mafiach 1 i 2 bywało?To masz już odblokowane po prologu. Można nawet używać szybkiej podróży do tych miejsc, które się odblokowało w fabule.
Opublikowano sobota o 17:451 dzień Człowiek obejrzał 3 przedpremierowe filmiki z tej mafii na YT, a to guano już wyrzuca na główną spoilery w tytułach.
Opublikowano sobota o 17:541 dzień A jak z jazdą samochodami? Jest czym pojeździć, czy głównie sie chodzi, ewentualnie na koniu śmiga?Element motoryzacyjny jak dla mnie jest mega wazny w Mafii.
Opublikowano sobota o 17:561 dzień 2 minuty temu, LeifErikson napisał(a):A jak z jazdą samochodami? Jest czym pojeździć, czy głównie sie chodzi, ewentualnie na koniu śmiga?Element motoryzacyjny jak dla mnie jest mega wazny w Mafii.Jest. Jak dla mnie jeździ sie dobrze.
Opublikowano sobota o 18:251 dzień 2 godziny temu, Qbon napisał(a):To masz już odblokowane po prologu. Można nawet używać szybkiej podróży do tych miejsc, które się odblokowało w fabule.A to nie zauważyłem nawet, spoko :)
Opublikowano sobota o 19:571 dzień Ktoś pisał, że walka na noże wygląda dobrze? xD Przecież większego drewna już dawno nie widziałem. Wczoraj skończyłem ponownie Uncharted 4 i w tej 8-letniej grze, bliźniacza mechanicznie finałowa walka wygląda 128 razy lepiej. W samej Mafii mam 3 godziny, więc jedyne co się na razie wyróżnia to widoczki. Animacje postaci to taki dolny średniak. Mam nadzieję, że historia rekompensuje niedoróbki techniczne.
Opublikowano sobota o 20:581 dzień No, bardzo duży jest rozstrzał między grafiką środowiska a postaci, animacje są straszne, widać, że to gra za 160 zeta. Ale za ogarnięcie techniczne poza animacjami same plusy, przełącznik z 30 na 60 albo unlimited fps w cutscenkach bez modów, widać, że chłopaki mają pecetowe korzenie i nie zostawiają konsolowych naleciałości. I tak jak pisał Krychu, UE chyba w końcu okiełznany (przez Epic), zero stutterów, jest dobrze. Póki co zaraz po kopalni, więc ciężko coś więcej o grze powiedzieć. Jedynie, że stealth żałosny, ile można klepać w kółko podchodzenie na kucach do akurat obróconych do ciebie plecami głuchych NPCetów, to było fajne jakieś 20 lat temu.
Opublikowano sobota o 22:201 dzień 2 godziny temu, kiseki napisał(a):Ktoś pisał, że walka na noże wygląda dobrze? xD Przecież większego drewna już dawno nie widziałem.Wczoraj skończyłem ponownie Uncharted 4 i w tej 8-letniej grze, bliźniacza mechanicznie finałowa walka wygląda 128 razy lepiej.W samej Mafii mam 3 godziny, więc jedyne co się na razie wyróżnia to widoczki. Animacje postaci to taki dolny średniak. Mam nadzieję, że historia rekompensuje niedoróbki techniczne.Ale w Mafii są za to najładniejsze pomarańcze w grach, serio czegoś takiego jeszcze nie widziałem.Wszyscy powinni wiedzieć, że na Sycylii najważniejsze pomarańcze, a nie walka na noże.
Opublikowano sobota o 23:371 dzień No i co do wspomnianych przeze mnie wcześniej artefaktów z frame genem to wystarczyło wyłączyć HDR w grze i artefakty zniknęły także coś w samej gierce się gryzie ze sobą, w sensie HDR włączony z poziomu gry i FG. Włączyłem w NVIDIA App rtx HDR i jest baja. Swoją drogą nie widziałem czegoś takiego w żadnej innej grze.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Dawno tu nie pisałem ale nowa Mafia tak mnie zauroczyła swą prostotą z jednej strony, a z drugiej jakością tejże prostoty, że musiałem napisać.Cóż za piękny i w pewien sposób odświeżający tytuł dający nadzieję na takie produkcje ery PS2/3 No cudna gra Polecam z całego serduszka
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Finisz po 12h. Świetna gra. Trochę mam niedosyt, ale co tam. Klimat i miejscówa to strzał w dychę, muzyka, dialogi, bohaterowie na prawdę z krwi i kości. Jedynie te walki na noże mehh, a skoro oparli na tym dosyć sporą część gry to mogło być lepiej. Fajnie się jeździło po Sycylii autkiem. Kurde zagrałbym w coś jeszcze w takim klimacie. Grałem w 1 i 2. Trójkę chwilę i mi się kompletnie nie podobała. Ta część dla mnie numer jeden. Oczywiście klimat miasta dużego też robi swoje i mam nadzieje, że następna Mafia to będzie właśnie lata 50-60 i miasto, ale Sycylia mega. Dawać więcej takich gier.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Klimatycznie byłoby to mega, ale tamte lata to także amerykańskie auta i muzyka. Trójka dawała w tym aspekcie akurat radę.