Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mafia: The Old Country

Featured Replies

Opublikowano

2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Ciekawe czy po przejściu odblokowuje się jakiś free roam, jak to w Mafiach 1 i 2 bywało?

Mapa oraz ilość znajdziek wskazuje że tak będzie.

• Odpowiedzi 266
  • Wyświetleń 16,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czekam mocno. Jak mi brakuje takich krótkich, ale intensywnych giereczek z czasów ps3/360. Żadnych rozwleczonych zadań pobocznych w bezdusznym openworldzie

• Te 10 godzin jest idealne dla mnie.

• Takie gry też są potrzebne, szybko skondensowany singiel z dobrą fabułą i akcji, no czekamy na recki może pod 80 podciągnie

Opublikowano

"Klimat wylewa się z ekranu" intakie tam już wszyscy pisali, to niezaprzeczalne.

Gra powoli się rozkręca serwując świetną historię.

Twórcy zaimplementowali super mechaniki jak np w walce na noże, wygląda świetnie i mocno daje radę, ale na boga growego - dlaczego nie ma systemu staminy? Przecież teraz bohater macha kiziorem w niekończącym się ciągu cięć i pchnięć, plus uniki i blocki. No szkoda.

Opublikowano

Fantastyczna gra. Nie rozumiem w ogóle recenzentów w szczególności, ze grali na PC.

Ja wiem, ze jak gra nie ma pierdyriald mechanik i nie jest chociaż sandobxem to ból tyłka, ale jest cos takiego jak " gra w swoim rodzaju ". Na pewno nie jest to gra poniżej 80.

Opublikowano

To jest właśnie taka idealna gra na 8+. Recenzenci nie mieli chyba posypane jak się czepiają. Takie produkcje są wskazane. Odpocząłem po 7 rozdziale i niedługo lecę dalej bo ciekawi mnie ta historia. Gunplay nie jest taki zły ;)

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
6 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Ciekawe czy po przejściu odblokowuje się jakiś free roam, jak to w Mafiach 1 i 2 bywało?

To masz już odblokowane po prologu. Można nawet używać szybkiej podróży do tych miejsc, które się odblokowało w fabule.

Opublikowano

Człowiek obejrzał 3 przedpremierowe filmiki z tej mafii na YT, a to guano już wyrzuca na główną spoilery w tytułach.

Opublikowano

A jak z jazdą samochodami? Jest czym pojeździć, czy głównie sie chodzi, ewentualnie na koniu śmiga?

Element motoryzacyjny jak dla mnie jest mega wazny w Mafii.

Opublikowano
2 minuty temu, LeifErikson napisał(a):

A jak z jazdą samochodami? Jest czym pojeździć, czy głównie sie chodzi, ewentualnie na koniu śmiga?

Element motoryzacyjny jak dla mnie jest mega wazny w Mafii.

Jest. Jak dla mnie jeździ sie dobrze.

Opublikowano
2 godziny temu, Qbon napisał(a):

To masz już odblokowane po prologu. Można nawet używać szybkiej podróży do tych miejsc, które się odblokowało w fabule.

A to nie zauważyłem nawet, spoko :)

Opublikowano

Ktoś pisał, że walka na noże wygląda dobrze? xD Przecież większego drewna już dawno nie widziałem.

Wczoraj skończyłem ponownie Uncharted 4 i w tej 8-letniej grze, bliźniacza mechanicznie finałowa walka wygląda 128 razy lepiej.

W samej Mafii mam 3 godziny, więc jedyne co się na razie wyróżnia to widoczki. Animacje postaci to taki dolny średniak. Mam nadzieję, że historia rekompensuje niedoróbki techniczne.

Opublikowano

No, bardzo duży jest rozstrzał między grafiką środowiska a postaci, animacje są straszne, widać, że to gra za 160 zeta. Ale za ogarnięcie techniczne poza animacjami same plusy, przełącznik z 30 na 60 albo unlimited fps w cutscenkach bez modów, widać, że chłopaki mają pecetowe korzenie i nie zostawiają konsolowych naleciałości. I tak jak pisał Krychu, UE chyba w końcu okiełznany (przez Epic), zero stutterów, jest dobrze. Póki co zaraz po kopalni, więc ciężko coś więcej o grze powiedzieć. Jedynie, że stealth żałosny, ile można klepać w kółko podchodzenie na kucach do akurat obróconych do ciebie plecami głuchych NPCetów, to było fajne jakieś 20 lat temu.

Opublikowano
2 godziny temu, kiseki napisał(a):

Ktoś pisał, że walka na noże wygląda dobrze? xD Przecież większego drewna już dawno nie widziałem.

Wczoraj skończyłem ponownie Uncharted 4 i w tej 8-letniej grze, bliźniacza mechanicznie finałowa walka wygląda 128 razy lepiej.

W samej Mafii mam 3 godziny, więc jedyne co się na razie wyróżnia to widoczki. Animacje postaci to taki dolny średniak. Mam nadzieję, że historia rekompensuje niedoróbki techniczne.

Ale w Mafii są za to najładniejsze pomarańcze w grach, serio czegoś takiego jeszcze nie widziałem.

Wszyscy powinni wiedzieć, że na Sycylii najważniejsze pomarańcze, a nie walka na noże.

Opublikowano

No i co do wspomnianych przeze mnie wcześniej artefaktów z frame genem to wystarczyło wyłączyć HDR w grze i artefakty zniknęły także coś w samej gierce się gryzie ze sobą, w sensie HDR włączony z poziomu gry i FG. Włączyłem w NVIDIA App rtx HDR i jest baja. Swoją drogą nie widziałem czegoś takiego w żadnej innej grze.

Opublikowano

Dawno tu nie pisałem ale nowa Mafia tak mnie zauroczyła swą prostotą z jednej strony, a z drugiej jakością tejże prostoty, że musiałem napisać.

Cóż za piękny i w pewien sposób odświeżający tytuł dający nadzieję na takie produkcje ery PS2/3

No cudna gra

Polecam z całego serduszka

Opublikowano

Finisz po 12h. Świetna gra. Trochę mam niedosyt, ale co tam. Klimat i miejscówa to strzał w dychę, muzyka, dialogi, bohaterowie na prawdę z krwi i kości.

Jedynie te walki na noże mehh, a skoro oparli na tym dosyć sporą część gry to mogło być lepiej. Fajnie się jeździło po Sycylii autkiem.

Kurde zagrałbym w coś jeszcze w takim klimacie.

Grałem w 1 i 2. Trójkę chwilę i mi się kompletnie nie podobała. Ta część dla mnie numer jeden.

Oczywiście klimat miasta dużego też robi swoje i mam nadzieje, że następna Mafia to będzie właśnie lata 50-60 i miasto, ale Sycylia mega.

Dawać więcej takich gier.

Opublikowano

Już było, teraz powinny wjechać lata 70. i początki Las Vegas.

Opublikowano

Klimatycznie byłoby to mega, ale tamte lata to także amerykańskie auta i muzyka. Trójka dawała w tym aspekcie akurat radę.