Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Ogromna różnica z Ray reconstruction. Widać, że gra dopiero na PC rozwinie skrzydła. NVIDIA mogłaby zaktualizować model dla RR bo jest ten sam mimo wydania dlss 4.5 a przy włączonym RR zawsze jest używany model dla RR właśnie i ten dla DLSS super resolution jest i tak wówczas ignorowany.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. To zaczynam!Hehe, patrzcie na tych pececiarzy. Płacą 5 koła za RTX 5080 tylko po to, żeby widzieć cienie pod rurami i brak szumu na ścianach... Dla mnie 'filmowy' szum i migotanie na PS5 Pro wygląda bardziej naturalnie, dodatkowo dodaje grze mistycyzmu!Po co mi Ray Reconstruction, skoro na kanapie i tak siedzę 4 metry od TV i jedyne co widzę, to czy postać się rusza?A tak na poważnie - zajebiście to wszystko wygląda na PC
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 8 minut temu, easye napisał(a):To zaczynam!Hehe, patrzcie na tych pececiarzy. Płacą 5 koła za RTX 5080 tylko po to, żeby widzieć cienie pod rurami i brak szumu na ścianach... Dla mnie 'filmowy' szum i migotanie na PS5 Pro wygląda bardziej naturalnie, dodatkowo dodaje grze mistycyzmu!Po co mi Ray Reconstruction, skoro na kanapie i tak siedzę 4 metry od TV i jedyne co widzę, to czy postać się rusza?A tak na poważnie - zajebiście to wszystko wygląda na PC Co to jakieś pc wars? Akurat szum, który widziałeś, to jest typowe dla PSSR 1.0, nie ma nic wspólnego z RT, poza tym warto dodać, że w trybie performance masz RT low, a z tym porównywał dzisiaj Ray Regeneration. W Balanced masz RT high i wyższą rozdzialkę bazową, co przekłada się na mniej artefaktów. Fantastyczna robota AMD na 9070 XT jeszcze tak dobrze zooptymalizowanego RT na Radeonach nie widziałem, ale to raczej normalne, bo gra powstała w ścisłej współpracy z AMD i nie ma Path Tracingu od Nvidii. Co jednak techcznie bardzo boli to fatalny popup roślinności, mam nadzieję, że trochę to poprawią, bo nie przystoi to tak zaawansowanej technologicznie grze.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Dobrze, że na końcu wspomniał, że optimize settings video coming next, przy tylu suwakach dobrze wiedzieć co i jak będzie wpływało na wydajność
Opublikowano 36 minut temu36 min Kosmos z tym Ray Raconstruction. Szkoda tylko że mimo 5080 pod maską to nie chce mi sie na nowe gry bezwrotnie po 2-3 bomby wywalać i cieszyć tymi bajerami na premierę :D. Za dużo gierek za mało czasu :).
Opublikowano 30 minut temu30 min Godzinę temu, GearsUp napisał(a):Dobrze, że na końcu wspomniał, że optimize settings video coming next, przy tylu suwakach dobrze wiedzieć co i jak będzie wpływało na wydajnośćPewnie jak zwykle, cienie i odbicia na medium i masz +10 fpsów. Crimson to moje GOTY 2026, oby dowieźli
Opublikowano 15 minut temu15 min 18 minut temu, Kangus napisał(a):Kosmos z tym Ray Raconstruction. Szkoda tylko że mimo 5080 pod maską to nie chce mi sie na nowe gry bezwrotnie po 2-3 bomby wywalać i cieszyć tymi bajerami na premierę :D. Za dużo gierek za mało czasu :).A ile tych gier za 3 bomby wyszło w tym roku, które ograłeś? I kupiłeś kartę za 6 klocków i szkoda Ci 2 stówy na gierkę? Nie czepiam się tylko mnie zdziwiło to stwierdzenie.