Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Ogromna różnica z Ray reconstruction. Widać, że gra dopiero na PC rozwinie skrzydła. NVIDIA mogłaby zaktualizować model dla RR bo jest ten sam mimo wydania dlss 4.5 a przy włączonym RR zawsze jest używany model dla RR właśnie i ten dla DLSS super resolution jest i tak wówczas ignorowany.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. To zaczynam!Hehe, patrzcie na tych pececiarzy. Płacą 5 koła za RTX 5080 tylko po to, żeby widzieć cienie pod rurami i brak szumu na ścianach... Dla mnie 'filmowy' szum i migotanie na PS5 Pro wygląda bardziej naturalnie, dodatkowo dodaje grze mistycyzmu!Po co mi Ray Reconstruction, skoro na kanapie i tak siedzę 4 metry od TV i jedyne co widzę, to czy postać się rusza?A tak na poważnie - zajebiście to wszystko wygląda na PC
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 8 minut temu, easye napisał(a):To zaczynam!Hehe, patrzcie na tych pececiarzy. Płacą 5 koła za RTX 5080 tylko po to, żeby widzieć cienie pod rurami i brak szumu na ścianach... Dla mnie 'filmowy' szum i migotanie na PS5 Pro wygląda bardziej naturalnie, dodatkowo dodaje grze mistycyzmu!Po co mi Ray Reconstruction, skoro na kanapie i tak siedzę 4 metry od TV i jedyne co widzę, to czy postać się rusza?A tak na poważnie - zajebiście to wszystko wygląda na PC Co to jakieś pc wars? Akurat szum, który widziałeś, to jest typowe dla PSSR 1.0, nie ma nic wspólnego z RT, poza tym warto dodać, że w trybie performance masz RT low, a z tym porównywał dzisiaj Ray Regeneration. W Balanced masz RT high i wyższą rozdzialkę bazową, co przekłada się na mniej artefaktów. Fantastyczna robota AMD na 9070 XT jeszcze tak dobrze zooptymalizowanego RT na Radeonach nie widziałem, ale to raczej normalne, bo gra powstała w ścisłej współpracy z AMD i nie ma Path Tracingu od Nvidii. Co jednak techcznie bardzo boli to fatalny popup roślinności, mam nadzieję, że trochę to poprawią, bo nie przystoi to tak zaawansowanej technologicznie grze.
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. Dobrze, że na końcu wspomniał, że optimize settings video coming next, przy tylu suwakach dobrze wiedzieć co i jak będzie wpływało na wydajność
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Kosmos z tym Ray Raconstruction. Szkoda tylko że mimo 5080 pod maską to nie chce mi sie na nowe gry bezwrotnie po 2-3 bomby wywalać i cieszyć tymi bajerami na premierę :D. Za dużo gierek za mało czasu :).
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Godzinę temu, GearsUp napisał(a):Dobrze, że na końcu wspomniał, że optimize settings video coming next, przy tylu suwakach dobrze wiedzieć co i jak będzie wpływało na wydajnośćPewnie jak zwykle, cienie i odbicia na medium i masz +10 fpsów. Crimson to moje GOTY 2026, oby dowieźli
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 18 minut temu, Kangus napisał(a):Kosmos z tym Ray Raconstruction. Szkoda tylko że mimo 5080 pod maską to nie chce mi sie na nowe gry bezwrotnie po 2-3 bomby wywalać i cieszyć tymi bajerami na premierę :D. Za dużo gierek za mało czasu :).A ile tych gier za 3 bomby wyszło w tym roku, które ograłeś? I kupiłeś kartę za 6 klocków i szkoda Ci 2 stówy na gierkę? Nie czepiam się tylko mnie zdziwiło to stwierdzenie.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. 25 minut temu, rafanus2 napisał(a):A ile tych gier za 3 bomby wyszło w tym roku, które ograłeś? I kupiłeś kartę za 6 klocków i szkoda Ci 2 stówy na gierkę? Nie czepiam się tylko mnie zdziwiło to stwierdzenie.Wiesz co karta mnie kosztowała duzo mniej i kupiłem ją na zapewne 5 lat w górę(a i po tym czasie pewnie nie bedzie bezwartościowa przy odsprzedaży, co przyniesie przyszłość kto wie, ale nie zdziwie sie jak po tym czasie bedzie warta 2000). Mam w co grac i nie dam 3 stowek za sprawdzenie grafiki, szczególnie ze ani RE ani Crimson to nie sa gierki pode mnie :). W sensie obie pewnie sa spoko i byc moze byc się bawił ok, ale nie jestem mega fanem nagrzanym na premiere przez sam gameplay. Nigdy nie wywaliłem wiecej niz 150zł za gre w cyfrze.To nie jest tak że karta się marnuje, cyberpunk, Alan Wake 2 ogrywałem z PT. Od groma innych gier tez korzysta z tej mocy. No i mam passa do konca 2027 :). Dzisiaj sprawdzałem outlaws to strasznie dociska GPU, ale mi oprawa w tej grze tylka nie urwała. Edytowane 20 godzin temu20 godz. przez Kangus
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Ło kurde, ale Ray Reconstruction tu robi robotę, o Nvidii można mówić co się chce, ale pod względem technologii są dojebani na maksa.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. KCD2 i AC Shadows robią na PC. Jeśli to ma jeszcze lepiej wyglądać i działać to moze sie z ciekawosci kupi.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Na szczęście gierka obsługuje Play Anywhere więc jeśli okaże się sztosem którego trzeba mieć w bibliotece to nie będę miał dylematu czy kupić na PC czy na konsolę. Ostrożnie podchodzę, czekam na jakieś wrażenia od zaufanych ludzi.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 9 godzin temu, rafanus2 napisał(a):A ile tych gier za 3 bomby wyszło w tym roku, które ograłeś? I kupiłeś kartę za 6 klocków i szkoda Ci 2 stówy na gierkę? Nie czepiam się tylko mnie zdziwiło to stwierdzenie.Ale przecież te wszystkie gry po 3 bomby jak ktoś chce przyżydzic to na PC latają po 100-150 zł, bo są rozdawane do wszystkiego, kart, procesorów itp.Wystarczy poszukać…
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 26 minut temu, easye napisał(a):Ale przecież te wszystkie gry po 3 bomby jak ktoś chce przyżydzic to na PC latają po 100-150 zł, bo są rozdawane do wszystkiego, kart, procesorów itp.Wystarczy poszukać…Crimson z procesorami chyba, na pewno kluczyki z allegro latają. Btw będzie crosssave?
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Teraz, easye napisał(a):I kartami AMD. Będzie.Wyglada, że to tylko cross save Xboxowy, nie taki jak w BG3, czy Cyberpunku pomiędzy wszystkim.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Od ponad 5 lat na obserwacji na pierwszych materiałach zaciekawiła ogromnie, choć po Tears of the Kingdom uwiła się zauważalna inspiracja Zeldą i pozostał mały niesmak bo liczyłem na oryginalny epicki nextgenowy...RPG...Jak wyjdzie ostatecznie?Za parę dni się okaże i czy będzie to główna karta przetargowa do przeskoczenia na PRO Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Oldboy
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Godzinę temu, Oldboy napisał(a):Od ponad 5 lat na obserwacji na pierwszych materiałach zaciekawiła ogromnie, choć po Tears of the Kingdom uwiła się zauważalna inspiracja Zeldą i pozostał mały niesmak bo liczyłem na oryginalny epicki nextgenowy...RPG...Jak wyjdzie ostatecznie?Za parę dni się okaże i czy będzie to główna karta przetargowa do przeskoczenia na PRO Siem okażem. Ja liczę na coś podobnego do zeldy z "normalną" grafiką. Rozgrywka mi się podoba, a grał będę na standardowym ps5. Patrząc na tabelę, to wygląda to lepiej niż Wiedźmin 3 na premierę Myślałem o PRO, ale na razie wszystkie plotki mówią o premierze następnej generacji w przyszłym roku, to nie widzę sensu przesiadki. Jak PA dowiezie grę, to poprawka pt. "Next gen" będzie tylko formalnością.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Dzień przed premierą będą już filmiki ze zwykłych konsol, czy tylko recenzję wrzucone?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 5 minut temu, Faka napisał(a):Dzień przed premierą będą już filmiki ze zwykłych konsol, czy tylko recenzję wrzucone?Z tego jak to się zapowiada nie będzie recenzji z konsol bo ta odblokuje się dokładnie o 23:00 - 19 marca na premierę. Wcześniejsze kody do recenzji będą tylko z PC. Dla posiadaczy bazowych konsol powinna być to konkretna czerwona flaga
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 50 minut temu, Plackus napisał(a):Z tego jak to się zapowiada nie będzie recenzji z konsol bo ta odblokuje się dokładnie o 23:00 - 19 marca na premierę. Wcześniejsze kody do recenzji będą tylko z PC. Dla posiadaczy bazowych konsol powinna być to konkretna czerwona flagaTo zabezpieczenie anty spoilerowe, nie ma nic wspólnego z recenzjami z outletów, których po prostu nie wysłali, dostali tylko kody na PC, a DF dostał konsole z kodem bez patcha na PS5 Pro.Nikt kto ma już pudelko, a ma ich wiele osób (jak zwykle) oficjalnie nie odpali gry na żadnej konsoli do premiery.Przynajmniej nie będzie zakończenia gry w necie przed premierą.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 7 minut temu, messer33 napisał(a):A tam fabuła to pewnie tutaj będzie żeby być jak w zeldzie.Właśnie wszyscy sie tego spodziewają, ale może się okazać, że jest zupełnie inaczej.