Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano

Wiadomo ile będzie dociągany patch day one? Kurwa, z godzinę mi się gra instalowała na konsoli.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 77,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano
Teraz, Faka napisał(a):

Wiadomo ile będzie dociągany patch day one? Kurwa, z godzinę mi się gra instalowała na konsoli.

50 giga chyba? Czy 43 jakoś tak.

Ostatni raz takie hype miałem na MMO przy premierze Burning Crusade.

Opublikowano
9 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

W tej grze jest RT no PS5 Pro i działa bardzo dobrze, nie trzeba czekać kolejnych 5 lat.

Przecież na Pro jest mega okrojona wersja, więc Faka raczej ma na myśli takie RT jak na PC na PS6

Opublikowano
2 minuty temu, tjery napisał(a):

Przecież na Pro jest mega okrojona wersja, więc Faka raczej ma na myśli takie RT jak na PC na PS6

Typo porównywał z performance trybem tylko. Pewnie szef kazał xD.

Tak czy inaczej technicznie gra nie ma sie czego wstydzić nigdzie.

Opublikowano
3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Typo porównywał z performance trybem tylko. Pewnie szef kazał xD.

Tak czy inaczej technicznie gra nie ma sie czego wstydzić nigdzie.

Przecież PS5 PRO nie ma Ray Reconstruction, więc jakie niby znaczenie ma tryb? ... chyba, ze ty masz specjalną wersję PRO z RR, już różne rzeczy ludzie na tym forum mieli w grach na potężnym PRO

Opublikowano
38 minut temu, Qbon napisał(a):

Tak, widziałem. Wygląda w ogóle trochę tak jakby RR wymuszało jakieś wyższe ustawienia RT a przecież to nigdy chyba w ten sposób nie działało samo w sobie, to była dodatkowa opcja zwłaszcza pod PT w celu poprawy samego obrazu i redukcji szumów.

Bo dokładnie tak jest
Crimson Desert Optimization, Fixing Issues & The Best Settings for PC

Opublikowano
3 minuty temu, tjery napisał(a):

Przecież PS5 PRO nie ma Ray Reconstruction, więc jakie niby znaczenie ma tryb? ... chyba, ze ty masz specjalną wersję PRO z RR, już różne rzeczy ludzie na tym forum mieli w grach na potężnym PRO

Ziom, porównywał PS5 Pro z RT low w trybie performance do maksymalnego RT na Nvidii i AMD na PC, nie tylko RR grało rolę, zresztą odpuściłem sobie już gadkę z tobą.

6 minut temu, łom napisał(a):

O lol RR usuwa deszcz? No widać ciągle w becie.

9:44 kwikłem xDDD

Opublikowano
Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):

Ziom, porównywał PS5 Pro z RT low w trybie performance do maksymalnego RT na Nvidii i AMD na PC, nie tylko RR grało rolę, zresztą odpuściłem sobie już gadkę z tobą.

Jak masz nadal zamiar pisać głupoty i za dosłownie każdym razem jak ktos ci zwróci uwagę wpadać w ten swój dziki tryb rannego jelenia to mam dla ciebie radę, nie pisz głupot albo naucz się dyskutować.

Różnice pokazane na tym filmie wynikają z użytego denoisera, a nie z tego czy na PRO grasz w trybie ultra hiper czy performance, PRO ma bazowy denoiser w każdym trybie, więc nie ma znaczenia jaki tam jest ustawiony RT w tych trybach.

Opublikowano

Widzę Heniek że zaczyna się zaś gloryfikowanie PC master race...Nie wiem czemu ale przypomniało mi się właśnie jak po wyjściu prosiaka były śmiechy na forum na temat różnicy pomiędzy og ps5 a wersją pro.Dziwne że teraz po wyjściu pssr2 pctowe leśne dziadki jakoś dziwnie ucichły gdzie przez ponad rok było jedno wielkie pierdolotto jaka to niedojebana technologia.I nie,nie neguje że komp za co najmniej paręnaście patyków bije na łeb całe to pro,ale słuchanie i ubliżanie wytykanie na każdym kroku jak to na PC nie jest to zajebiście w na konsoli chjowo już dawno stawia się bokiem.

Opublikowano
Teraz, tjery napisał(a):

Jak masz nadal zamiar pisać głupoty i za dosłownie każdym razem jak ktos ci zwróci uwagę wpadać w ten swój dziki tryb rannego jelenia to mam dla ciebie radę, nie pisz głupot albo naucz się dyskutować.

Różnice pokazane na tym filmie wynikają z użytego denoisera, a nie z tego czy na PRO grasz w trybie ultra hiper czy performance, PRO ma bazowy denoiser w każdym trybie, więc nie ma znaczenia jaki tam jest ustawiony RT w tych trybach.

Qrde ziom RR nie ma deszczu, a weź zobacz film na górze. Miłego grania tak w ogóle, ale napisz, czy pada.

Screenshot_20260319_200712_YouTube.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, tjery napisał(a):

Obczaj ten fragment
https://youtu.be/9ig5PT5yDDk?t=422

Opublikowano

Teraz, Rash napisał(a):

Widzę Heniek że zaczyna się zaś gloryfikowanie PC master race...Nie wiem czemu ale przypomniało mi się właśnie jak po wyjściu prosiaka były śmiechy na forum na temat różnicy pomiędzy og ps5 a wersją pro.Dziwne że teraz po wyjściu pssr2 pctowe leśne dziadki jakoś dziwnie ucichły gdzie przez ponad rok było jedno wielkie pierdolotto jaka to niedojebana technologia.I nie,nie neguje że komp za co najmniej paręnaście patyków bije na łeb całe to pro,ale słuchanie i ubliżanie wytykanie na każdym kroku jak to na PC nie jest to zajebiście w na konsoli chjowo już dawno stawia się bokiem.

Ale bzdety. To przestańcie pisać co jest lepsze na pro w stosunku do bazowej, bo może użytkownicy bazowej PS5 też mają dość słuchania ubliżania i wytykania na każdym kroku jakie to ps5 pro nie jest zajebiste w stosunku do bazowej.

Są ogromne roznice w grafice na PC to o nich piszemy i dyskutujemy. Tyle.

Edytowane przez tjery

Opublikowano

Ray reconstruction w zeldzie by pomógł. Link by się nie slizgał po skałach CoolStoryBro

Opublikowano
3 minuty temu, łom napisał(a):

Henryczek jest mistrz po prostu, tego jeszcze nie grali, jak reklamówki ryją ludziom beret, a tutaj cyk zaraz będzie weryfikacja i ciągle ładna pogoda przy 160% spadku wydajności, ale na pewno jutro naprawią, wiadomo i wtedy będzie no inna gra. rofl o mój boże.

Opublikowano

Bzdetem nazwać można jakieś kłótnie o technikalia w grze w którą tu jeszcze nikt nie grał.Skonczyłem.Ah,a jak już poruszasz temat ubliżania i wytykania,no proszę Cię.Ile razy słyszałes tu na forum że ps5 ssie a pro jest hoho,a ile razy przytaczany był przykład że np cały ten upscaler from Sony przy dlss to może się co najwyżej schować?

Opublikowano

Po co to się kłócić i zaklinacz rzeczywistość xD high endowy pecet będzie wyświetlał ładniejsze piksele choćby chuj na chuju stanął. Nawet mid blaszak będzie lepszy. Ale za to prosiak jest dużo tańszy, coś za coś.

Edytowane przez rafanus2

Opublikowano
Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):

Henryczek jest mistrz po prostu, tego jeszcze nie grali, jak reklamówki ryją ludziom beret, a tutaj cyk zaraz będzie weryfikacja i ciągle ładna pogoda przy 160% spadku wydajności, ale na pewno jutro naprawią, wiadomo i wtedy będzie no inna gra. rofl o mój boże.

Tak, walić, że cała gra przez cały czas wygląda o niebo lepiej, ważne, że kropelki deszczu mniej widać.

Niech będzie i tak.

7 minut temu, Rash napisał(a):

Bzdetem nazwać można jakieś kłótnie o technikalia w grze w którą tu jeszcze nikt nie grał.Skonczyłem.Ah,a jak już poruszasz temat ubliżania i wytykania,no proszę Cię.Ile razy słyszałes tu na forum że ps5 ssie a pro jest hoho,a ile razy przytaczany był przykład że np cały ten upscaler from Sony przy dlss to może się co najwyżej schować?

A czy ja gdzieś napisałem tutaj, ze PRO ssie? Napisałem, ze ma o wiele niższe ustawienia RT niż wesja PC z RR, bo takie są fakty. Więc jak mam opisywać fakty, żeby Cię nie urazić?

Edytowane przez tjery

Opublikowano
45 minut temu, Faka napisał(a):

Kurwa, z godzinę mi się gra instalowała na konsoli.

mi się wydaje że z 2h z płyty to szło xD

Opublikowano

Tak, walić, że cała gra przez cały czas wygląda o niebo lepiej, ważne, że kropelki deszczu mniej widać.

Niech będzie i tak.

A czy ja gdzieś napisałem tutaj, ze PRO ssie? Napisałem, ze ma o wiele niższe ustawienia RT niż wesja PC z RR, bo takie są fakty. Więc jak mam opisywać fakty, żeby Cię nie urazić?

Niech będzie i tak.

Dajmy spokój.Nie ma o co się podpalać a prawda zawsze po środku.Czekajmy lepiej jak ów mocarz wymęczy sprzęty pokroju series s na premierę.Bez żadnych aluzjileo No i tak swoją drogą ciekawi mnie jak to będzie z tym zabugowaniem...Czy doczekamy premiery na miarę rodzimego cyberpunka...

Opublikowano

No pierwsze co muszą poprawić to to oświetlenie bez RT, bo tam to sie w ogóle rozjeżdża w niektórych miejscach, na tym filmie elanalisty bez RT w niektórych pomieszczeniach całe oświetlenie jest totalnie zbugowane, a w jednym w ogóle sie wywala.

Opublikowano
3 minuty temu, messer33 napisał(a):

mam 60% po 20 minutach na prosiaku

Opublikowano
5 minut temu, messer33 napisał(a):

Ja mam pobrane 60GB z 80 ale napęd nie chodzi tylko z neta pobiera. Jak jeszcze z 40 trzeba będzie z neta zassać to na 23:00 się chyba nie wyrobię z instalacją.

Opublikowano

Mam peceta i też zaczynacie mnie denerwować, a ja nawet tej gry nie kupiłem hehe

Podsumowując, i w sumie to można używać w każdej dyskusji, udzielam bezpłatnej licencji: na Pro jest ładniej niż na bazowej, a na PC jest ładniej niż na Pro.

Opublikowano

No pierwsze co muszą poprawić to to oświetlenie bez RT, bo tam to sie w ogóle rozjeżdża w niektórych miejscach, na tym filmie elanalisty bez RT w niektórych pomieszczeniach całe oświetlenie jest totalnie zbugowane, a w jednym w ogóle sie wywala.

Widziałem...Najgorsze że przy tak ogromnym projekcie może się naprawdę sporo nazbierać.

Opublikowano

Wszedłem poczytać o wrażeniach z gry, dowiedziałem się, że grafika na pro jest ujowa, a na PC cacy. Dejcie spokój.