Opublikowano 7 września 20247 wrz Po tytule tematu przez sekundę miałem nadzieję na jakiś remaster bardzo przeze mnie lubianego (i sprzyjającego niszczeniu padów) Shinobi z PS2.
Opublikowano 1 sierpnia1 sie Sprawdzone na wszelki wypadek przed zakupem, jest bardzo dobrze. Kolejny sztos do już potężnej kolejki premier w najbliższym czasie
Opublikowano 1 sierpnia1 sie Pograłem chwilę w demko, ale to pięknie wygląda, aż się chce grać, zwłaszcza ze gameplay także dostarcza i ma potencjał na fajne combosy. Nie śledziłem tej gry, ale wskakuje na listę zakupów, bo wygląda na potencjalnego sztosa.
Opublikowano 1 sierpnia1 sie Pograłem, zrobiłem 100% i utwierdziłem się, że biorę na premierę.Demo to niby zmodyfikowany pierwszy poziom z dodatkowymi przeciwnikami i dostępnymi atakami. Właśnie tak mi coś nie pasowało, bo różne techniki się szybko zrobiły dostępne, a i odblokowanie większości ruchów to nie problem.Jest dostępna wersja Deluxe, w której oprócz art booka, ścieżki dźwiękowej, stroju, amuletu i pieniążków w grze, dostaje sie trzy dniowy wcześniejszy dostęp. Dodatkowo na początku przyszłego roku ma być dodatek w formie jakiejś Segowej areny z ikonicznymi złoczyńcami. Cena wyższa o 40 zł i w sumie się zastanawiam czy nie brać.
Opublikowano 2 sierpnia2 sie Ograłem demo, spełniło sqoje zadanie - biorę tego SZTOSA. Dwie 2D nindżogierki w jednym roku i obie kompletnie świetne? Jeszcze jak, poproszę
Opublikowano 2 sierpnia2 sie Tak dobrze śmiga tylko te obrysy przy postaciach jakieś gówno rozmazane jak porównywałem wersję laktosową no ale ogólnie chyba spoko port
Opublikowano 2 sierpnia2 sie 6 godzin temu, Pupcio napisał(a):Tak dobrze śmiga tylko te obrysy przy postaciach jakieś gówno rozmazane jak porównywałem wersję laktosową no ale ogólnie chyba spoko portNie no nowa konsola i nawet w grach 2D nie trzyma roździelczosci. Wygląda fatalnie względem każdej innej normalnej wersji.Ja na S2 ogrywałem właśnie takie gry, ale jak nikt nie ma devkitów i mają robić albo gierki w 640p, albo w 30 fpsach to CHimWD.
Opublikowano 2 sierpnia2 sie Zaraz sobie ogram demko, to mi się podoba, że można zobaczyć gierkę w ruchu przed zakupem i nie trzeba kupować CD-Action, żeby mieć płytkę z demami. Proszę zmienić nazwę tematu na: SHINOBI: Art of Vengeance
Opublikowano 4 sierpnia4 sie Demko ograne, bardzo przyjemnie się siecze wrogów, elegancki klimat, jedyne co to brakuje mi tu parowania ataków przeciwników, ale może to jest umiejętność niedostępna w demie. Z chęcią ogram pełną wersję.
Opublikowano 6 sierpnia6 sie Chyba najbliżej parowania (ataków melee) w grze jest wodne ninpo. Ale po co parować, gdy tak fajnie jest grać to jak w Bayonettę i dodge cancelować (także skacząc) nieustanną ofensywną akcję, co jest chyba głównym bajerem gry.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Ograłem demko, oj będzie bangier. Fajnie że są poukrywane dodatkowe walki i znajdźki.
Opublikowano 7 sierpnia7 sie W dniu 2.08.2025 o 21:23, easye napisał(a):Nie no nowa konsola i nawet w grach 2D nie trzyma roździelczosci. Wygląda fatalnie względem każdej innej normalnej wersji.Z ciekawości odpaliłem sobie 2 filmiki z przejścia dema na PC i Switchu 2Zapodaj minutę i sekundę w której gra na S2 wygląda "fatalnie względem innej wersji" bo ja się doszukać nie mogłem
Opublikowano 7 sierpnia7 sie Przeciez te porównanie na YT to jakaś bzdura, zresztą obraz jest przeskalowany przez kodeki YT do 4K, dlatego nie widzisz różnic.Jak chcesz porównać, to zmień film na 720p/60 na YT (a najlepiej chyba na 480p xD), wtedy będziesz miła obraz choć trochę zblizony do tego jak gra wygląda na S2.Zamiast też wklejać przeskalowane filmy (które nijak się mają do tego jak gra wygląda natywnie) może sam włącz demo na telewizorze, później w trybie handheld (gdzie gra chyba nawet 720p nie trzyma) - jak wciąż nie widzisz problemu z niską rozdzielczością to niestety nie pomogę...
Opublikowano 8 sierpnia8 sie Przecież Shinobi na S2 wygląda memicznie, rozdzielczość z dupy i jakąś obwoluta wokół postaci xddd Chętnie bym kupił na S2 ale jak Nintendo nie chce rozdawać devkitow to przytulam wersję w normalnej rozdzielczości na steam decku OLED
Opublikowano 8 sierpnia8 sie Shinobi wygląda bardzo źle na s2. Zresztą demo jest wszędzie to polecam sprawdzić.
Opublikowano 8 sierpnia8 sie A już się łudziłem, że gra śmiga w 4k, bez sensu że ktoś wrzuca coś takiego na you tuba