Opublikowano poniedziałek o 12:422 dni 9 minut temu, Szermac napisał(a):Tak, od dzisiaj. Przynajmniej z Deluxa mi pobrałoTo nie-deluxe mi się nie ściąga
Opublikowano poniedziałek o 13:192 dni 2 godziny temu, Szermac napisał(a):Jest jednak szansa na to, że bez Japońców na pokładzie, Cronos będzie Mediumem ze strzelaniem I tyle by wystarczyło, żeby The Medium było dobrą grą - jakiś gameplay właśnie, bo klimat i warstwa fabularna były naprawdę spoko.
Opublikowano poniedziałek o 13:222 dni Autor Takie sobie był i klimat i fabułka IMO. Zobaczymy jutro w nocy jak tego Cronosika czuć z padem w ręce.
Opublikowano poniedziałek o 13:312 dni 8 minut temu, Szermac napisał(a):Takie sobie był i klimat i fabułka IMO. Zobaczymy jutro w nocy jak tego Cronosika czuć z padem w ręce.A to nie będzie odblokowana w środę o 16 dopiero?
Opublikowano poniedziałek o 14:472 dni Autor Godzinę temu, Donatello1991 napisał(a):A to nie będzie odblokowana w środę o 16 dopiero?Na plejce o północy z wtorku na środę
Opublikowano poniedziałek o 14:512 dni 1 godzinę temu, Wredny napisał(a):I tyle by wystarczyło, żeby The Medium było dobrą grą - jakiś gameplay właśnie, bo klimat i warstwa fabularna były naprawdę spoko.Żeby być dobra grą, to musi się przede wszystkim dobrze w nią grać. Medium to był taki gameplayowy crap, że podziwiam każdego kto to gówno skończył. Point & clicki z lat 90 zjadają to na śniadanie. Edytowane poniedziałek o 14:522 dni przez Josh
Opublikowano poniedziałek o 14:552 dni Skonczylem w tamtym tygodniu i grało sie bardzo przyjemnie. Na pewno żaden crap gameplayowy.
Opublikowano poniedziałek o 15:062 dni Mi bliżej opinii Josha - upośledzony point & click, połączony z symulatorem chodzenia - dałem 6/10 ze względu na klimacik, interesującą opowieść i ładne lokacje, ale gameplayowo to straszna ch#jnia była.
Opublikowano poniedziałek o 22:162 dni A ja mam nadzieję że to będzie hicior na 90 na meta. To by było piękne zwieńczenie tego roku jeśli chodzi o gry małych ekip i wytarcie podłogi przehajpowanymi AAA za setki milionów. Najpierw KCD2,Expedycja,Altersi do tego Silksong i jak by się udało Cronos.
Opublikowano poniedziałek o 22:362 dni Nie będzie, ja obstawiam że ledwo średnią 80 przekroczy a największe narzekania będzie że zbyt duża powtarzalność rozgrywki i że za długa.
Opublikowano poniedziałek o 22:402 dni Moim ulubionym zarzutem w recenzjach różnych śmiesznych portali pozostanie niezmiennie "brak innowacyjności, wszystko już kiedyś gdzieś było" i jeśli z tego powodu drastycznie obniżają ocenę, jednocześnie kolejnym Assassinom i CoDom z automatu wystawiając przynajmniej 8/10
Opublikowano wtorek o 05:182 dni Lipa z tym wczesnym dostępem, bo mogli dać możliwość zagrania o północy, a tu premiera w środę o 16. Do tego nadal nie można pobrać gry na PC, ale to akurat mniejszy problem, bo i tak o 16 nie będę grał w horror, więc spokojnie się pobierze w tym czasie i wieczorem odpali.Ciekawe, czy jutro zniosą embargo na recenzje, bo pojawiają się jakieś nieoficjalne informacje, że dopiero 5. Silenta i tak raczej nie przeskoczą na meta, ale obstawiam, że oceny zakręcą się w przedziale 80–85. Sprawdziłem przed chwilą średnią i póki co ich najwyższy wynik z własnym IP to Observer System Redux 79, a tak to przeważnie widełki 65–74. Raczej przebiją Observera, ale pytanie brzmi, o ile punktów.Swoją drogą cyrk z tymi ocenami, skoro taki Observer, czyli kolejny średni walking sim ze stajni Blooberów dostaje 79, a taka perełka jak pierwsze The Evil Within 75. Tak to już jest w tej branży, że wszystkiego można się spodziewać po recenzentach. Edytowane wtorek o 05:192 dni przez Czokosz
Opublikowano wtorek o 05:332 dni Tyle że The Evil Within było technologicznym koszmarkiem z tym beznadziejnym silnikiem, który gryzł się z siódmą generacją konsol (z PS3 zwłaszcza). Doczytywanie się całych połaci tekstur w każdej cut-scence, 17fps, ogromne czarne pasy, zabierające prawie pół ekranu... Ja też uwielbiam ten tytuł, ale nie oszukujmy się - miał od cholery za uszami.
Opublikowano wtorek o 05:552 dni 21 minutes ago, Wredny said:Tyle że The Evil Within było technologicznym koszmarkiem z tym beznadziejnym silnikiem, który gryzł się z siódmą generacją konsol (z PS3 zwłaszcza). Doczytywanie się całych połaci tekstur w każdej cut-scence, 17fps, ogromne czarne pasy, zabierające prawie pół ekranu... Ja też uwielbiam ten tytuł, ale nie oszukujmy się - miał od cholery za uszami.No i był dość trudny, dwójka była już bardziej przystępna. The Evil Within jest super, grając w to zadawałem sobie pytanie, dlaczego Resident 6 tak nie wyglądał?!
Opublikowano wtorek o 06:012 dni Recki juytr12 minut temu, messer88 napisał(a):To kiedy recki nowej gry od POTĘŻNYCH BLUBERÓW/MISTRZÓW Z KRAKOWA?Jutro o 16
Opublikowano wtorek o 06:112 dni Powoli wkraczamy w sezon mroku, nie wiem jak Wy, ale ja od września do grudnia głównie horrorki będę ogrywał i to same świeże.Fajnie, że będę zarówno klasyczne podejścia jak Tormented Souls 2, strzelanki i soulslike nawet hehehe.
Opublikowano wtorek o 06:122 dni 7 godzin temu, Wredny napisał(a):Moim ulubionym zarzutem w recenzjach różnych śmiesznych portali pozostanie niezmiennie "brak innowacyjności, wszystko już kiedyś gdzieś było" i jeśli z tego powodu drastycznie obniżają ocenę, jednocześnie kolejnym Assassinom i CoDom z automatu wystawiając przynajmniej 8/10 Te same portale: "Oooo, Ghost of Jo/Tej z open worldem, gównoquestami i drzewkiem rozwoju postaci! Co za innowacyjność, co za wizonerstwo 10/10"
Opublikowano wtorek o 06:132 dni Teraz, Josh napisał(a):Te same portale: "Oooo, Ghost of Jo/Tej z open worldem, gównoquestami i drzewkiem rozwoju postaci! Co za innowacyjność, co za wizonerstwo 10/10"Kiedy wyszła ostatnia gra open world, która dostawała takie oceny od portali? Te czasy juz minęły.
Opublikowano wtorek o 06:232 dni Spider man 2, średnia 90 na MetaElden Ring (czyli Dark Souls w open worldzie): 96Beczułka. I nie chodzi mi że dosłownie dostają dyszki, tylko że tak jak napisał Wredny, niektóre gry (zwłaszcza od większych deweloperów) mają jakąś dziwną taryfę ulgową dostając zdecydowanie wyższe oceny niż zasługują. Nie wiem czym sobie zasłużył Elden że otarł się niemal o max punktów, Spider man to de facto trzeci raz to samo, te wszystkie Tsushimy, Dragon's Dogmy czy Asasyny to już w ogóle dla mnie zagadka, bo nie powinny nigdzie dostać więcej niż 7/10 za swoją wtórność i monotonię. Edytowane wtorek o 06:242 dni przez Josh
Opublikowano wtorek o 06:372 dni Haha już powoli budowanie narracji czemu mistrzowie horroru z Krakowa znowu spierdolili robote i zrobili balasa
Opublikowano wtorek o 09:362 dni 3 godziny temu, Josh napisał(a):Spider man 2, średnia 90 na MetaElden Ring (czyli Dark Souls w open worldzie): 96Beczułka. I nie chodzi mi że dosłownie dostają dyszki, tylko że tak jak napisał Wredny, niektóre gry (zwłaszcza od większych deweloperów) mają jakąś dziwną taryfę ulgową dostając zdecydowanie wyższe oceny niż zasługują. Nie wiem czym sobie zasłużył Elden że otarł się niemal o max punktów, Spider man to de facto trzeci raz to samo, te wszystkie Tsushimy, Dragon's Dogmy czy Asasyny to już w ogóle dla mnie zagadka, bo nie powinny nigdzie dostać więcej niż 7/10 za swoją wtórność i monotonię.Eldena To ja szanuję, oceny i splendor tego tytułu są zasłużone w moim mniemaniu.2 godziny temu, messer88 napisał(a):Beka to są oceny TOTK i Death Stranding 2.DS2 nie wiem, bo mi się podobał, ledwo 90 OP, natomiast ToTK to na pewno ostatnia gra open world z ogromną, dziesięciopunktową inflacją.Ostatnie 2 lata w sumie open worldy już nie rajcują ani graczy, ani recenzentów aż tak bardzo.45 minut temu, Szermac napisał(a):Już jakiś patchyk wjechałEEE do gry, która ma premierę jutro :D?