Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CRONOS: The New Dawn

Featured Replies

Opublikowano

Zero zaskoczenia. Po tym dłuższym gameplayu, w którym można było zaobserwować gunplay na poziomie RE Revelations z 3dsa, można było śmiało założyć, że inaczej być nie może.

• Odpowiedzi 506
  • Wyświetleń 27,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Trochę wczoraj pogiercowałem i gierka jak na razie trzyma moją uwagę. Główną gwiazdą tutaj na pewno jest atmosfera i Kraków w stanie rozkładu, no nie da się być Polakiem i nie dodać sobie oczka do oce

• U mnie już trwa eksploracja huty zbrodniarza Lenina. Im dłużej gram, tym jest coraz lepiej. Walka się rozkręca przy większych zadymach, dochodzą nowe gadżety, łączenie się przeciwników to naprawdę fa

• Krótkie ogłoszenie parafialne: zagrajmery powinny mieć w odwłoku cyferkę z metakrytyka, bo to chuj a nie wyznacznik czegokolwiek Koniec ogłoszenia

Opublikowano

No na meta już 77. Ale to i tak oczywiście najpotężniejsze 77 w historii gejmingu gigabeta

Opublikowano
1 minutę temu, Szermac napisał(a):

Dobra w sumie po przeczytaniu kilku podsumowań, lecę na chawire grać xD

Żałuję, że zamówiłem pudlo z Xkom, ale może anuluje jednak :).

Opublikowano

Jest gites chyba, nowe IP ma zawsze trudniej z cyferkami, ale jakby dobili do tej ósemki z przodu to by to inaczej się prezentowało po internetach, I WANT TO BELIEVE

Opublikowano
2 minuty temu, Pix napisał(a):

No na meta już 77. Ale to i tak oczywiście najpotężniejsze 77 w historii gejmingu gigabeta

Na OP masz znacznie więcej recenzji imo. W każdym razie, kogo to obchodzi, też przejrzałem kilka cytatów z recek, jest dokładnie to, co miało być.

Opublikowano

Cd action 6, ppe 7... Polak Polakowi wilkiem, a Starfieldowi 10/10 dali : (

Trzeba poczekać na więcej recenzji, bo na razie dorzucają kolejne na bieżąco. Średnia bliska 80 to nadal gra warta ogrania, prawdziwe rozczarowanie to było Callisto, ze średnią poniżej 70, a czekało się jak na godnego następcę Dead Space. Zresztą zaraz samemu sprawdzę z czym to się je, bo już gierka się instaluje i dziś z parę godzin posiedzę.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano

Znaczy trzeba przyznać, że cena też uczciwa, zresztą nawet te 70+ to wciąż gra z założenia dobra.

Ale na razie poczekam na opinie potężnych forumowiczów

Opublikowano

Panowie, nawet pomijając fakt, że zrobili Silenta to progres jest mimo wszystko zauważalny. ;) Ci goście naprawdę przeszli drogę od crapów, przez walking simy bez gameplay'u, po takie z gameplayem, remake, a teraz swoją autorską grę która chyba po raz pierwszy zakrawa na miano pełnoprawnej gry video i to w nowym IP. To robi wrażenie i to cieszy. :)

Opublikowano
2 minuty temu, Pix napisał(a):

Znaczy trzeba przyznać, że cena też uczciwa, zresztą nawet te 70+ to wciąż gra z założenia dobra.

Ale na razie poczekam na opinie potężnych forumowiczów

Gdy skala ocen w grach zaczyna się od 7 to nie wiem czy taka dobra.

Opublikowano
3 minuty temu, Czokosz napisał(a):

Cd action 6, ppe 7... Polak Polakowi wilkiem, a Starfieldowi 10/10 dali : (

Trzeba poczekać na więcej recenzji, bo na razie dorzucają kolejne na bieżąco. Średnia bliska 80 to nadal gra warta ogrania, prawdziwe rozczarowanie to było Callisto, ze średnią poniżej 70, a czekało się jak na godnego następcę Dead Space. Zresztą zaraz samemu sprawdzę z czym to się je, bo już gierka się instaluje i dziś z parę godzin posiedzę.

Z SH2 remake było tak samo. GOL dał wtedy 6, CDA 7.

Opublikowano

Sporo wyżej niż Callisto Protocol, tyle najważniejsze.

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Panowie, nawet pomijając fakt, że zrobili Silenta to progres jest mimo wszystko zauważalny. ;) Ci goście naprawdę przeszli drogę od crapów, przez walking simy bez gameplay'u, po takie z gameplayem, remake, a teraz swoją autorską grę która chyba po raz pierwszy zakrawa na miano pełnoprawnej gry video i to w nowym IP. To robi wrażenie i to cieszy. :)

Wiadomo, że teraz to już nie są chłopaki znikąd, tylko pełny produkt AAA od klasowego studia, więc wymagania też wysokie.

W ogóle to miesiąc polskich gier Hell Is Us, Cronos, Dying Light.

Opublikowano

Krótkie ogłoszenie parafialne: zagrajmery powinny mieć w odwłoku cyferkę z metakrytyka, bo to chuj a nie wyznacznik czegokolwiek

Koniec ogłoszenia

Opublikowano

nie wiem jak gra wyszła, ale jest coś w tym że polaczki lubią dojebać polaczkom w reckach

Opublikowano

Są i opinie ultra pozytywne:

"Cronos: The New Dawn is one of the most complete, creative, and thrilling games of this year, and without a doubt, one of the best horror games of this generation. It hasn’t come just to announce its presence; it’s here to push the genre forward, add new elements to it, and prove that there’s still room for creativity and fresh ideas in survival horror. Cronos plants a new kind of fear in your heart and makes sure you’re glued to your seat."

Podobnie jak gry Kojimy prawdopodobnie Bloober po prostu wyprzedził swoje czasy xD.

Pewnie mowa o mechanice merge'u, która ponoć wyszła bardzo dobrze, a ciekawe ile innowacji wejdzie w nowym RE hehehe... :)

Opublikowano

No jestem ciekawy o jakiej kreatywności i nowym kierunku dla survival horroru piszą w recenzjach, jak gra na pierwszy rzut oka wygląda jak zlepek pomysłów z ostatnich residentów i dead space.

No ale jest może jakieś ukryte DRUGIE DNO

Opublikowano

Ja tam odpalam, walić tych recenzentów z meta, co dają 82 jakiemuś Dragon Age, które większość graczy ma w dupie, a naszym Blooberkom dają oceny poniżej 80. Nadal wierzę, że to będzie kawał dobrej gry, ale po prostu potrzeba prawdziwych zagrajmerów naszego pokroju, żeby odpowiednio docenili to, co przygotowali mistrzowie z Krakowa.

Opublikowano
5 minut temu, Pix napisał(a):

No jestem ciekawy o jakiej kreatywności i nowym kierunku dla survival horroru piszą w recenzjach, jak gra na pierwszy rzut oka wygląda jak zlepek pomysłów z ostatnich residentów i dead space.

No ale jest może jakieś ukryte DRUGIE DNO

Chodzi o tą mechanikę, reklamowali to w każdym trailerze

https://gamerant.com/new-survival-horror-game-has-enemies-that-can-merge-together/

Opublikowano

Fajny pomysł ogólnie, ale nowy kierunek dla survival horrorów to chyba lekka przesada

Opublikowano
38 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Wiadomo, że teraz to już nie są chłopaki znikąd, tylko pełny produkt AAA od klasowego studia, więc wymagania też wysokie.

W ogóle to miesiąc polskich gier Hell Is Us, Cronos, Dying Light.

Hell is Us jest polskie?

Przecież to studio z Kanady robiło.

Opublikowano
4 minuty temu, Sep napisał(a):

Hell is Us jest polskie?

Przecież to studio z Kanady robiło.

Rzeczywiście, byłem pewny, że Polska, bo środowisko gry wygląda, jakby działo się w Łodzi :). No to jeszcze jest Painkiller na początku października można podciągnąć :D.

Opublikowano

Dobra slonce jeszcze swieci to jednak anuluje delux i kupie za rok jak bedzie ciemno.

Spoiler

Nie no zartuje, zaraz bedzie grane. Kazdy nowy survival horror to dla mnie swieto gracza.