Opublikowano 31 marca31 mar W dniu 1.03.2026 o 22:10, ogqozo napisał(a):Lubię sobie wyobrazić scenariusz, w którym Iran trzeba zastąpić na Mundialu, i FIFA postanawia zakwalifikować najwyżej notowany kraj, który odpadł w barażach, a to jest Polska i tak oto Polska drugi raz z rzędu jedzie na Mundial poprzez wojnę.Ehh to szkoda, że Włosi odpadli xDJeszcze Dania.Trzeba więcej krajów zaangażować w konflikt.
Opublikowano 31 marca31 mar Na tych Włochów chyba serio ktoś klątwę rzucił, bo trzeci raz odpaść w barażach to jakieś fatum. Szkoda dla turnieju, że taka ekipa nie jedzie, ale też szacun dla BiH, bo zasłużyli.
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi Mundialowy roster uzupełniają DR Konga oraz Irak. Mam nadzieję, że ci drudzy podobnie jak Iran mają zaplanowane mecze w zjednoczonych cyrkach ameryczki.
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi Fajnie, że wszedł Irak, natomiast szkoda mi Jamajki, bo liczyłem na to, że uda im się awansować i zagrać na turnieju. No cóż, mamy komplet uczestników. Nie będzie to mundial wysokiego poziomu, przynajmniej tak się zapowiada faza grupowa. Żadna z grup nie wzbudza jakichś wielkich emocji. Może ta nasza niedoszła grupa jest trudna do ogarnięcia, może ew. te w których jest Francja, Norwegia, Senegal i Anglia, Ghana, Chorwacja. W pozostałych raczej łatwo wskazać ekipy, które wyjdą do fazy pucharowej.
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi Ale będą rekordy w ilości bramek na tym mundialu. Hiszpania pewnie lekko 30 wbije w całym turnieju xD.
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi Faza grupowa to pewnie będzie granie jak najmniejszym kosztem skoro jedna wygrana da raczej wyjście z grupy, więc nie wiem czy tych bramek będzie tak dużo. Plus upały w tym okresie nie ułatwią gry.
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi Spojrzałem na terminarz to typerek będzie dość rozbudowany Ale co tradycja to tradycja. Szlagierów szykuje się mnóstwó:Iran - Nowa ZelandiaNiemcy - CuracaoHiszpania - Republika Zielonego PrzylądkaJordania - AlgieriaRepublika Zielonego Przyladka - Arabia SaudyjskaDR Congo - Uzbekistan
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi Z YT:There’s been people born who haven’t witnessed Italy in a world cupxD
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi 17 minut temu, Bartg napisał(a):Spojrzałem na terminarz to typerek będzie dość rozbudowany Ale co tradycja to tradycja. Szlagierów szykuje się mnóstwó:Iran - Nowa ZelandiaNiemcy - CuracaoHiszpania - Republika Zielonego PrzylądkaJordania - AlgieriaRepublika Zielonego Przyladka - Arabia SaudyjskaDR Congo - UzbekistanFIFA uczy i bawi, o niektorych z tych panstw nikt by pewnie nigdy nie uslyszal poza national geographic. 6 minut temu, mcp napisał(a):Z YT:There’s been people born who haven’t witnessed Italy in a world cupxDNo jak ktos sie urodzil w 87 to do 2002 polski tez nie zobaczyl na ms.
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi Congo Uzbekistan o 1:30 naszego czasu na stadionie na 71000 ludzi w Atlantic City, ciekawe czy będą bezdomnych fentanylowców wpuszczać, żeby ktokolwiek to obejrzał.
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi Po prostu bilety dadzą przy zakupie coli i nachosów. Nawet niezainteresowany pójdzie zobaczyć.
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi Czekam, ilu naszych ekspertów zamiast "kurasą" powie "kurakao". Już wczoraj jeden taki był w studiu TVP, chyba to Wichniarek powiedział Tym bardziej, że mecz choćby Niemców z Curacao jest w niedzielny wieczór, więc takie kurakao może się w niejednym domu pojawić. Edytowane 1 kwietnia1 kwi przez lukas_k96
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi Zapewne tyle samo "ekspertuf" co wymawia Dżoze Murinjjo zamiast Hose Murinio
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi 10 minut temu, SebaSan1981 napisał(a):Zapewne tyle samo "ekspertuf" co wymawia Dżoze Murinjjo zamiast Hose Murinio Hose to hiszpańska wymowa, portugalska jest całkiem inna. Litera j wymawia się jak polskie ż.
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi 10 minut temu, Butt napisał(a):Hose to hiszpańska wymowa, portugalska jest całkiem inna. Litera j wymawia się jak polskie ż.Niom, mi właśnie o hiszpańską chodziło. Bo te wszystkie Jose, Jesusy, Jao wymawia się przez h a nie ż. Aczkolwiek sądziłem że po portugalsku wypowiada się podobnie. Dobrze się dowiedzieć że jest inaczej, dzięki!
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi Kazdy angielski ekspert ma kompletnie wyjebane i mowia Dzejms Rodrigez, Tery Henri itd., w polskich mediach szkalowanie bo chlop powie Santos zamiast Szantusz z jakims akcentem z dzungli amazonskiej xDBtw moze w tym roku by uzyc jakiejs platformy do typowania gdzie zakladasz forumowy pokoj i wszystko jest podliczane na biezaco? Jak tam tyle meczow bedzie najebane to nawet postowanie w temacie bedzie ciezkie. Edytowane 1 kwietnia1 kwi przez Il Brutto
Opublikowano 1 kwietnia1 kwi 1 hour ago, Il Brutto said:Kazdy angielski ekspert ma kompletnie wyjebane i mowia Dzejms Rodrigez, Tery Henri itd., w polskich mediach szkalowanie bo chlop powie Santos zamiast Szantusz z jakims akcentem z dzungli amazonskiej xDBtw moze w tym roku by uzyc jakiejs platformy do typowania gdzie zakladasz forumowy pokoj i wszystko jest podliczane na biezaco? Jak tam tyle meczow bedzie najebane to nawet postowanie w temacie bedzie ciezkie.Jak znacie takie coś darmowe co pozwala swoją punktację ustawić to spoko.
Opublikowano 4 kwietnia4 kwi Dalej mnie rozwala ten mecz Bośnia-Włochy.Esmir Bajraktarević ich rozjeżdżał jak jakiś Messi. Jeden z najlepszych meczów, jakie ktokolwiek zagrał ostatnimi czasy. W meczu PSV-Utrecht tymczasem Bajraktarević wszedł z ławki na 15 minut, jak to zazwyczaj bywa, i nic nie pokazał specjalnie. Zresztą z Walią też nic nie pokazał. W ogóle nigdy nic nie pokazał, tylko w jednym meczu robił slalomy wokół Włochów, i gdyby Bośniacy byli dobrzy w piłkę, to mógł pięć z 5 asyst czy przed-asyst w tym meczu. "Nie mamy Bajraktarevicia, nie mamy Alajbegovicia w tym kraju" - lamentował Mancini po meczu. Tyle że Bośnia też ich na co dzień nie ma hehe. Ciekawe, czy jeszcze coś z nich będzie (młodzi są), czy to pozostanie randomowo ich mecz życia.Dżeko w ogóle dołącza do grona 40-latków na Mundialu. Właściwie to trochę ich było, ale głównie bramkarze. Tylko Roger Milla jako niebramkarz zagrał w wieku 40 lat (miał 42 i nawet gola strzelił, w meczu przegranym 6-1). Teraz Cristiano Ronaldo, Modrić i Dżeko grają w podstawowych jedenastkach w tym wieku.
Opublikowano 11 kwietnia11 kwi Baraż Włochy-Polska w miejsce Iranu coraz bardziej prawdopodobny, obecnie szansę wynoszą już 0.0001%.
Opublikowano 23 kwietnia23 kwi Wysłannicy amerykańskiego rządu wysunęli sugestię, by zastąpić Iran i dać Włochy na Mundialu.Niemniej FIFA i same Włochy deklarują brak zainteresowania. Prezes FIFA deklaruje, że Iran na pewno wystąpi w USA.https://www.ft.com/content/1ff3a3fd-8d46-4eb4-9b15-0b9183925c6fWorld Cup 2026: No Fifa plan to swap Iran and Italy after Trump envoy asks for switch - BBC Sport
Opublikowano 24 kwietnia24 kwi 25 minut temu, BRY@N napisał(a):Jak pojedzie Iran to mogą być bombowe mistrzostwa świata.Powinni odwołać ten mundial i ZP w tym roku, dwa terrorystyczne kraje walczą między sobą.