Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Onimusha: Way of the Sword

Featured Replies

Opublikowano

Mi się początkowo nie podobało latanie po mieście ale się wkręciłem, fajne są ciekawostki o historycznej Japonii jak się znajduje te pieski. Można pograć i się czegoś ciekawego dowiedzieć, mistrzowie z Capcom. Bossy zajebiste walka kozacka, no podkręciłbym zwykłe moby żeby były agresywniejsze tylko.

• Odpowiedzi 457
  • Wyświetleń 29,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Takiej gry mi brakowało. Od dziecka uwielbiam kulturę Dalekiego Wschodu. Wychowałem się na takich filmach jak „Wejście smoka” czy seria „Pijany mistrz”. Jedną z pierwszych gier, w jakie grałem w życiu

• Czekaj, czekaj. Grasz na ez i zablokowałeś sie na bossie? Na pewno grasz na padzie? Tv włączony?

• jak coś gra będzie w Play Anywhere

Opublikowano
9 godzin temu, Rotevil napisał(a):

Liczyłem na coś ekstra za znalezienie wszystkich piesków i jebał ich pies za te skiny mieczy gayos

Imo całkiem ekstra. Teraz się w grach dostaje za to trofeum i nic więcej zazwyczaj

Opublikowano

Ukończone. Walka kapitalna, nie pamiętam kiedy tak przyjemnie mi się walczyło w grze. Chyba w Sekiro ostatnio. Trochę powtarzalności jest, a nawet czasem za dużo.

Poboczne to tylko te z motylem, bo tamte to kek totalny, te bez voice actingu. Cutscenki genialne i fabuła też mi się podobała. Pograłbym jeszcze, ale nie ma czasu, bo za dużo gier.

Opublikowano

No mi system walki właśnie przypomina Sekiro zwłaszcza to parrowanie.

U mnie ostatni Boss bo włażę już na górę a tam jeden za drugim D gra prze świetna

Opublikowano

Widze że przy ostatnim bossie to ja chyba sobie troche posiedze xD

Opublikowano

Mną Wielki Nue zamiata od wczoraj. Jak w końcu mu dojebałem, to się okazało że ma dwie fazy. Nie wiem czemu myślałem że będzie jedna xd.

A gdzie tam do ostatniego bossa (

Opublikowano
3 minuty temu, MichAelis napisał(a):

Mną Wielki Nue zamiata od wczoraj. Jak w końcu mu dojebałem, to się okazało że ma dwie fazy. Nie wiem czemu myślałem że będzie jedna xd.

Nad paskiem zycka masz kropke. Kazda kropka to dodatkowa faza

Opublikowano
W dniu 6.09.2026 o 14:24, michu86- napisał(a):

Pamiętam jak kiedyś mój kolega w podstawówce dostał kompa i pierwszego FPSa project IGI (czy coś takiego) to grał na klawiaturze w całości, bez myszy. Opowiadał, że ta gra jest bardzo trudna i że na początkowym etapie nie może przebrnąć bo go z góry przeciwnicy załatwiają a on nie może strzelać do góry tak wysoko.

Poszedłem do niego, pogrzebałem chwilę w ustawieniach, odpaliłem grę, wykonałem pierwszy ruch myszką w górę... Wyraz jego twarzy był bezcenny... No więc cóż są tacy gracze. Niech kolega coś tam w padzie poszuka, sprawdzi wszystkie przyciski, te po boku i z przodu pada też.

Mój ojciec tak Quake’a 2 przeszedł na PSX-ie. Nie było innej opcji, niż podnoszenie celownika R1 i obniżanie L1, bo nie mialem DualShocka tylko tego podstawowego pada od Sony (bez analogów). I twierdził przy tym, że normalnie się przecież gra, wcale nie jest jakoś trudno celować.

gigabeta

Opublikowano
12 minut temu, l33t napisał(a):

Mój ojciec tak Quake’a 2 przeszedł na PSX-ie. Nie było innej opcji, niż podnoszenie celownika R1 i obniżanie L1, bo nie mialem DualShocka tylko tego podstawowego pada od Sony (bez analogów). I twierdził przy tym, że normalnie się przecież gra, wcale nie jest jakoś trudno celować.

gigabeta

Ja pamietam, jak przechodzilem MoH 1 i MoH Underground na PS1 i tam chodziles krzyzakiem, a celowales trzymajac R1 i stojac w miejscu. Z gierki taki chwilowy celowniczek sie robil xD

Opublikowano
1 minutę temu, Pierre Deck napisał(a):

Ja pamietam, jak przechodzilem MoH 1 i MoH Underground na PS1 i tam chodziles krzyzakiem, a celowales trzymajac R1 i stojac w miejscu. Z gierki taki chwilowy celowniczek sie robil xD

No dokładnie na tej zasadzie praktycznie. Brak gałki w padzie, więc człowiek ćwiczył skilla. Nie było zmiłuj!

Opublikowano

Jest postęp, udało mi się dojść do drugiej fazy. Co prawda zginąłem w sekunde po pierwszym ciosie no ale jest progres!!1 Nie no mam wrażenie że cała gra to był jakiś trening przed tą walką xD no ale zajebiście sie gra, nie trzeba jak zwierze biec pół mapki żeby zawalczyć z bossem ponownie jak w niektórych grach )

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Jest postęp, udało mi się dojść do drugiej fazy. Co prawda zginąłem w sekunde po pierwszym ciosie no ale jest progres!!1 Nie no mam wrażenie że cała gra to był jakiś trening przed tą walką xD no ale zajebiście sie gra, nie trzeba jak zwierze biec pół mapki żeby zawalczyć z bossem ponownie jak w niektórych grach )

Pierwsza faza akurat calkiem prosta byla ;) w ostatniej najlepsza zabawa

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano

Robicie te rewanze na arenie? Ja zaczalem sobie dzis i zostaly mi 3 ostatnie bossy.

Jestem ciekaw tego skina za te osiagniecie.

Ps. Zrobienie na trybie akcja zalicza jednoczesnie fabule. Nie trzeba 2 podejsc robic

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano

Skończone, ostatni boss rozjechany dwie godziny temu a sama walka? No porównałbym ją do Ishina z Sekiro. Z początku nie do przejścia ale po obczajeniu na blachę kontr na każdy atak poszło no damage. Pierwsza faza lajcie, druga też a trzecia czasochłonna ale do ogarnięcia na styk. Prób? Ze 20 wyszło, co za gra, 10/10 ten pojedynek ) ale dumny jestem że weszło

Opublikowano
33 minuty temu, Whisker napisał(a):

Skończone, ostatni boss rozjechany dwie godziny temu a sama walka? No porównałbym ją do Ishina z Sekiro. Z początku nie do przejścia ale po obczajeniu na blachę kontr na każdy atak poszło no damage. Pierwsza faza lajcie, druga też a trzecia czasochłonna ale do ogarnięcia na styk. Prób? Ze 20 wyszło, co za gra, 10/10 ten pojedynek ) ale dumny jestem że weszło

Pojedynek 10/10. A gra jako całość po ukończeniu? Chyba że na chłodno chcesz podsumować po ciężkim finale.

Opublikowano
13 minut temu, l33t napisał(a):

Pojedynek 10/10. A gra jako całość po ukończeniu? Chyba że na chłodno chcesz podsumować po ciężkim finale.

Spokojnie 9/10 daje za ponad 33 godziny zabawy z niesamowitym i dopieszczonym systemem walki. Zrobiłem na mapie wszystkie zadania poboczne i ulepszenia, został mi Carnage i tyle. CapGods jest na fali i tu po raz kolejny pokazali kunszt. Konkurencja daleko w tyle. Kiedyś myślałem że ciężko będzie dogonić Sekiro a tutaj prześcignęli. Połączenie najlepszych styli walki, timingu i dodatkowo fajna fabuła z pamiętnymi postaciami. No Onimusha wróciła na tron zdecydowanie!

Ps. W Sekiro zrobiłem platynę jak w większości Souls Like i tutaj też się zepnę bo wciąga to mega, tu nie ma przypadków, pełne skupienie i olewasz dodatkowe formy czy regeneracje, działasz tylko na szybkości kontr / parowaniu, uników czy isenach (których osobiście nie używałem)

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Ja powoli siadam psychicznie od walenia glowa w sciane na Carnage z ostatnim Bossem jeden blad i 8 do 10 minut walki idzie sie jebac. O ile na Normal szlo szybo to tutaj ten Clown jest masakrycznym damage spongem i tak w polowie Phase 2 mnie zaczyna mental stack zjadc, bonusowo wielki chuj w dupe chinczykowi z Capcom ktory wymyslil ten rzut ze zmiennym timingiem zaleznym od dystansu. Ogolnie w te rzuty przez cala gre dosc czesto idzie sie wjebac...

Opublikowano
13 godzin temu, MichAelis napisał(a):

O, widzę, że utknęliśmy na tym samym przystanku hi Ale walka jest miodna. Trochę irytujące jest, że nie można użyć "power upów" w dowolnym momencie, tylko postać musi zakończyć sekwencję ruchów i dopiero można guzik wcisnąć. No ale to chyba o to chodzi w takich grach, ja tam się nie znam (

Opublikowano

Ja niedawno zacząłem i jestem po 3 bossie, który dość trudny był w porównaniu do tych 2 pierwszych. Ale jak już się skuma co trzeba i w jakim momencie robić to daje ta walka ogromną satysfakcję.

Opublikowano
35 minut temu, Pierre Deck napisał(a):

Wczoraj te sale treningowa zaczalem cisnac. I dochodze do 3 fazy ostatniego bossa. W tym trybie jest o tyle trudniej, ze nie ma itemkow i paski ze specjalami sa ustawione na zero.

Do platyny trzeba chyba na wszystkich poziomach ich ponownie rozjechać? Czyli carnage tam tez jest?