Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Onimusha: Way of the Sword

Featured Replies

Opublikowano

pogralem jakies 3-4h

walka cudowna, issen ma super krotkie okienko, ale jest w chuj satysfakcjonujacy.

glowny bohater - top

graficzka ladna, ale nie jestem fanem capcomowych wypranych kolorow, strasznie smutno to wyglada momentami. wiem wiem, klimat.

bieganie po miescie - na razie najgorszy element gry. zobaczymy co dalej.

• Odpowiedzi 457
  • Wyświetleń 29,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Takiej gry mi brakowało. Od dziecka uwielbiam kulturę Dalekiego Wschodu. Wychowałem się na takich filmach jak „Wejście smoka” czy seria „Pijany mistrz”. Jedną z pierwszych gier, w jakie grałem w życiu

• Czekaj, czekaj. Grasz na ez i zablokowałeś sie na bossie? Na pewno grasz na padzie? Tv włączony?

• jak coś gra będzie w Play Anywhere

Opublikowano

Ja teraz jestem w nowej zamkniętej miejscówce no i wtedy ta gra jest świetna, oby jak najwięcej takich momentów

Opublikowano

Ten Ifuu sprał mi tyłek z 5x. Coraz bardziej rozkręca się ta gra pod względem poziomu trudności.

Opublikowano

Ładny wynik Onimuszka dzisiaj wykręciła, polski symulator czyszczenia obozów już się do tego wyniku nie zbliży

345gtg.jpg

Opublikowano

Potężni Polacy przegrali z CapGodem - 81,559 vs 66,045, prawie 20% przewagi.

Edytowane przez Kuba0101

Opublikowano

Na konsolach pewnie jeszcze większa różnica

Opublikowano

Ja olałem bieganie w mieście za pobocznymi misjami i szukaniem tych pierdół, gra ma dobre tempo jak się idzie tylko główną ścieżką, boss za bossem starwars

Opublikowano
43 minuty temu, Mari4n napisał(a):

Demko znowu odpaliłem i pocisnąłem walkę z sekretnym bossem. Twardy, godzinę mi zeszło. Przy okazji rozkminiłem że można wciągać dusze nawet podczas blokowania.

Blok

3 godziny temu, Kuba0101 napisał(a):

Ten Ifuu sprał mi tyłek z 5x. Coraz bardziej rozkręca się ta gra pod względem poziomu trudności.

Wlasnie go pokonalem. Bardzo fajny boss. I tez kilka razy oklep mi dal. Choc pierwsze proby to raczej uczenie sie ruchow i trenowanie timingu pod rozne ataki.

Spoko czuc progres, ze kazda przegrana czegos uczy i np po kilku oklepach od niego, to pozniej cala pierwsza faze bez dmg mu zdjalem. Bardzo fajny tytul. Takie Sekiro w stylu Wukong

Opublikowano

Pierwsza moja styczność z serią dzięki demku dostępnym w ps store. Muszę przyznać, że walka mega satysfakcjonująca a Japonia wylewa się z ekranu. Kiedyś kupię sobie na płycie i chętnie ogram.

Opublikowano
18 godzin temu, Pupcio napisał(a):

Tak po prawdzie to zjebali całą gre na ten moment przez te miasto. Zobaczymy jak później, teraz chyba mam kolejną liniową miejscówke to sie zobaczy, ale na ten moment tę gre ratuje ten fantastyczny model bitki

Mogli sobie zrobić ten hub, ale z niego podróżować do różnych lokacji, a nie że 3/4 gry w mieście.

Ta liniowa lokacja super, ale no właśnie. Za mało. Dodać do tego powtarzalność i brak większej różnorodności przeciwnikow i gra z jednej strony świetna, a z drugiej strony mocno średnia.

Opublikowano

Gra fenomenalna, ostatni mój kontakt z serią był na PS2. Bardzo fajnie i przyjemnie gra się w to na S2.

Teraz zablokowałem się na bossie Rasho-gan. Jakieś tipsy na niego? Po którejś fazie walki z nim, mimo, że mam z połowę paska życia - to typ mnie ubija na raz.

Ale bez kitu, bardzo przyjemna gra, ciężko się od niej oderwać nawet jak mnie leszcza, boss ubija setny raz hi

Opublikowano
10 minut temu, Emtebe napisał(a):

Gra fenomenalna, ostatni mój kontakt z serią był na PS2. Bardzo fajnie i przyjemnie gra się w to na S2.

Teraz zablokowałem się na bossie Rasho-gan. Jakieś tipsy na niego? Po którejś fazie walki z nim, mimo, że mam z połowę paska życia - to typ mnie ubija na raz.

Ale bez kitu, bardzo przyjemna gra, ciężko się od niej oderwać nawet jak mnie leszcza, boss ubija setny raz hi

Oczekuj na atak i kontruj. Do jak uderzasz to jeden silny atak lub 2 szybkie, by miec czas na zablokowanie ataku

W 2 fazie, jak mackami bedzie chcial w ciebie rzucic chata, to z luku wal w nie, by mu na cymbal spadlo.

Kazda porazka czegos cie nauczy i go ogarniesz ;)

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano

Najlepsza taktyka na bossa, to zmiana na 'easy', a później powrót na 'normal'.

Opublikowano
1 godzinę temu, Boomcio napisał(a):

Najlepsza taktyka na bossa, to zmiana na 'easy', a później powrót na 'normal'.

Za takie praktyki trafia sie do piekla dla graczykow

A przy okazji

Gracie na tym trybie fabula czy walka?

Ja cisne w tryb walka i gierka moim zdaniem ma uczciwy poziom trudnosci. Nie jest przesadnie trudna ale daje satysfakcje z walki

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano
23 minuty temu, Emtebe napisał(a):

Nie mówicie nikomu, ale gram na "fabule" facepalm

Czekaj, czekaj.

Grasz na ez i zablokowałeś sie na bossie?

Na pewno grasz na padzie?

Tv włączony?

Opublikowano

Pamiętam jak kiedyś mój kolega w podstawówce dostał kompa i pierwszego FPSa project IGI (czy coś takiego) to grał na klawiaturze w całości, bez myszy. Opowiadał, że ta gra jest bardzo trudna i że na początkowym etapie nie może przebrnąć bo go z góry przeciwnicy załatwiają a on nie może strzelać do góry tak wysoko.

Poszedłem do niego, pogrzebałem chwilę w ustawieniach, odpaliłem grę, wykonałem pierwszy ruch myszką w górę... Wyraz jego twarzy był bezcenny... No więc cóż są tacy gracze. Niech kolega coś tam w padzie poszuka, sprawdzi wszystkie przyciski, te po boku i z przodu pada też.

Opublikowano
44 minuty temu, Emtebe napisał(a):

Nie mówicie nikomu, ale gram na "fabule" facepalm

Tylko tak, ale grajki będą sobie wkręcać, że co najmniej normal, inaczej wyjazd na harem. Od dawna relaksuję się przy grach telewizyjnych na easy i to jest to - ostateczne power fantasy i topowy chill. Padzik, klasyczny Monsterek, oczywiście Zero Sugar, może jakieś łakocie, kapci00szki i lecimy z frajernią na story banderas ba, nawet jedną ręką, gdy druga akurat brudna od czitosów. Jakich? Serowych, rzecz jasna

Edytowane przez Resident Debil

Opublikowano
14 minut temu, Resident Debil napisał(a):

Tylko tak, ale grajki będą sobie wkręcać, że co najmniej normal, inaczej wyjazd na harem. Od dawna relaksuję się przy grach telewizyjnych na easy i to jest to - ostateczne power fantasy i topowy chill. Padzik, klasyczny Monsterek, oczywiście Zero Sugar, może jakieś łakocie, kapci00szki i lecimy z frajernią na story banderas ba, nawet jedną ręką, gdy druga akurat brudna od czitosów. Jakich? Serowych, rzecz jasna

Co dalej?

Odpalanie gameplay'a 100% walktrough na YT i potem w temacie "wlasnie ukonczylem" recka napisana przez AI?

Opublikowano

Ja właśnie mam natłok gier, za mało kończę za dużo kupuję. Dlatego w grach delektuję się fabułą na niskim poziomie a jak chcę wyzwanie to na kolejne podejście o ile kupka wstydu pozwoli hi