Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Onimusha: Way of the Sword

Featured Replies

Opublikowano

Drugi boss pokonany, fajna walka, ale dalej za łatwo jak dla mnie. 

Ta miejscówka po bossie nawet spora, można się pogubić. Dużo się tutaj dzieje, gra też zaczyna się coraz bardziej otwierać.
Samo parowanie jest świetne, ale jak wejdzie Issen, to wtedy satysfakcja do kwadratu. obama
Wpadło kilka skilli, nowa broń Oni, trochę ulepszyłem postać i lecę dalej.

• Odpowiedzi 457
  • Wyświetleń 29,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Takiej gry mi brakowało. Od dziecka uwielbiam kulturę Dalekiego Wschodu. Wychowałem się na takich filmach jak „Wejście smoka” czy seria „Pijany mistrz”. Jedną z pierwszych gier, w jakie grałem w życiu

• Czekaj, czekaj. Grasz na ez i zablokowałeś sie na bossie? Na pewno grasz na padzie? Tv włączony?

• jak coś gra będzie w Play Anywhere

Opublikowano

Przeszedlem demko 2 raz i trochę mi te zachwyty przeszły.

Najbardziej bolą walki z bossami gdzie wjeżdżasz i rozjeżdżają bossa first try na czuja a i zebrać na klatę można całe serię ciosów, a leczenia raczej nie braknie.

Niestety obstawiam ze normal nie bedzie stanowił wiekszego wyzwania, takie czasy.

To pewnie bedzie na wyższych poziomach w ng+ .

Tylko ja powiem szczerze ze dla mnie najważniejsze jest 1 dziewicze przejście.

Coraz rzadziej mi się chce przechodzić gierke 2 czy 3 razy.

Tu robię wyjątek tylko dla gier które naprawdę są wybitne i wciągają na maxa.

Czekam na info jak jest dalej.

No ale żyjemy w czasach gdzie jak przeciętny gracz musi podejść do bossa 10 czy 15 razy to odrazu jest płacz na redditach i nerfienie giereczki.

Dlatego te normale są przeważnie mega ez dla wprawionego w bojach gracza.

Opublikowano

Same badassy tutaj. W demo grałem dwa razy, za każdym razem tego pierwszego bossa musiałem powtarzać kilka razy. Przeważnie ginąłem jak miał już końcówkę życia :/ Jak grałem drugi raz w demo to mi zajęło 5-6 prób. A ten drugi boss 2 próby. Natomiast zwykle mobki nie są dla mnie trudne, ale nie narzekam. Z grami tego typu mam też tak, że parę godzin mi zajmuje złapanie flow na kontrolerze, potem idzie mi już zdecydowanie lepiej.

Opublikowano

Schwanza nie ma co słuchać to jest soulsowy cweluch co z każdej gry by chciał zrobić symulator powtórek tych samych bitek. Jeśli każdy boss będzie taki jak czterech pierwszych to nie mogę sie doczekać reszty

Opublikowano

Pograłem sobie około 5 godzin. Chociaż trochę bylem odciągany od grania i długo fragment demka robiłem xd

Podoba mi się humorzasty Indiano Jonesowy kontrast do całej tej mroczniejszej strony opowieści, klimat demonicznej japonii, system walki, bossowie, historia co najważniejsze, jak nie od capcomu. Gram z Japońskim VA oczywiście, brzmi fajnie, ale lip sync chyba jest skopany i wkurwia xd. Mogę się przyczepić trochę do UI, wyposażenie, ikonki itp:. przeciętność, Gaiden 4 do obrzygania to to nie jest, ale mogło być ładniej i schludniej. No i gra też na urodziwą nie wygląda + klasycznie skopany HDR na REEngine. Ktoś wspomniał o super mimice, no nie wiem, może Musashi i Ganryu bo reszta to kukły. Również to bieganie za misjami do ludzików i znacznikami nie siedzi zbytnio, ten otwarty teren, wiedziałem, że to będzie kiepski pomysł w Onimushy xd

No i to, że nie będzie voice actingu podczas dialogów z doskoku w hubie to się nie spodziewałem P

Ogólnie to mieszane odczucia póki co. Chociaż widać, że gra się długo otwiera, dochodzą ciągle nowe menusy, nowe rzeczy, brońki, rozkręci się jeszcze bardziej może, ale jak będzie więcej tego miasta i ganiania za misjami po mapie to się nie polubimy xd

Opublikowano

Nie wiem jak w demie, bo tam tylko sprawdzałem jak gra wygląda i śmiga, ale dla mnie gra jest trudna. Znaczy bossowie, bo mobki na razie słabe.

Trochę mi zajęło przyzwyczajenie się do systemu walki, ale jest kapitalny.

Na razie jedyny minus to brak voice actingu w pobocznych.

Opublikowano
29 minut temu, Pupcio napisał(a):

Schwanza nie ma co słuchać to jest soulsowy cweluch co z każdej gry by chciał zrobić symulator powtórek tych samych bitek. Jeśli każdy boss będzie taki jak czterech pierwszych to nie mogę sie doczekać reszty

Pewnie masz trochę racji .

Chociaż ja nie uważam zebym był jakimś mega skillowym graczem.

Poprostu lubię wyzwania .

Tak jak niektórzy nie lubią symulatorow chodzenia tak ja nie lubię samograjow zwłaszcza w grach ukierunkowanych na walkę.

A znowu w gierkach gdzie najważniejsza robotę robi story poziom trudności nie ma już dla mnie takiego znaczenia.

Opublikowano
2 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):

Nie wiem jak w demie, bo tam tylko sprawdzałem jak gra wygląda i śmiga, ale dla mnie gra jest trudna. Znaczy bossowie, bo mobki na razie słabe.

Trochę mi zajęło przyzwyczajenie się do systemu walki, ale jest kapitalny.

Na razie jedyny minus to brak voice actingu w pobocznych.

No bossowie sie rozkrecaja. Walczylem z tym Byakue i troche krwi mi napsul. Z pol godziny sie z nim meczylem az do konca nie rozgryzlem go. W sumie troche gra wymusza zmiane stylu gry. Czasami warto podczas walki troche cierpliwosci zlapac i pozwolic, by to wrog zaatakowal pierwszy. Czesto lepiej odczekac i zrobic kontre, niz atakowac

Opublikowano

Śliczne ma cutsenki gra i o dziwo wciągnąłem się w fabułkę, na razie jest łatwo, ale gra się przyjemnie, ta walka jest tak mięsista, że mi to na razie nie przeszkadzadrakeyeah

Opublikowano

Ja na razie z polowe gry zrobilem i juz teraz trzeba robic bossow po 2/3x ale poziom Khazana to to na pewno nie jest. Wielki plus ze grasz z bananem na ryju wpatrzony w TV a nie YOLO R1 w Stun Lock jak w Soulsach xD

Musa postac 10 na 10

Mimika twarzy w tej grze 11 na 10

Mix Trauma Dumpingu i Clown Fiesty bardzo mi sie podoba. Glowna linia fabularna tez lepsza niz wymagana w normalnym Slasherku. Questy poboczne sredniaczek, system upgrade smutny ale dziala.

O dziwo co mnie wkurwia na razie najbardziej to dziwnie sie gra po Japonsku bo czasami nie ma czasu czytac napisow ><

Opublikowano

Na liście pre-orderów gra (z tego co pamiętam) ledwo łapała się do TOP 10. Albo nawet i nie. Sam wybrałbym raczej I made my femboy pet squirt 17 lub coś w ten deseń. Ciężka sprawa, gdy katalog jest tak bogaty, a konkurencja wściekle zaciekła, echhh ;/

Edytowane przez Resident Debil

Opublikowano

All time peak na steamie ma lepszy niż Dawnwalker to chyba nie ma tragedii?

Opublikowano
6 godzin temu, Rotevil napisał(a):

Śliczne ma cutsenki gra i o dziwo wciągnąłem się w fabułkę, na razie jest łatwo, ale gra się przyjemnie, ta walka jest tak mięsista, że mi to na razie nie przeszkadzadrakeyeah

Tak te prawdziwe cutscenki goty, szkoda że jest też sporo tych cutscenek typu gadające głowy jak w grach ubisoftu czy innych drewniaczko rpgach

Opublikowano
7 godzin temu, wet_willy napisał(a):

O dziwo co mnie wkurwia na razie najbardziej to dziwnie sie gra po Japonsku bo czasami nie ma czasu czytac napisow ><

Niestety :( Dlatego ja odpuściłem granie po japońsku w gry akcji. Brakuje mi oczu.

Opublikowano

Nie no bez japońskiego ani rusz tutaj. Główna obsady goty głosy, stworki też fajnie dobrali. Może przy drugim przejściu sprawdze angielski chociaż już demko mnie mocno odstraszyło od tego pomysłu

Opublikowano
2 godziny temu, bartiz napisał(a):

All time peak na steamie ma lepszy niż Dawnwalker to chyba nie ma tragedii?

Dawnwalker będzie miało peak dzisiaj, natomiast pewnie też w okolicy 80k max, Onimusha jest w innej strefie czasowej ogrywana (głównie poza Europą) i to krótsza gra, więc inaczej się to rozkłada, natomiast wynik bardzo ok, widać magia Capcomu działa, inne gry z serii to chyba nie były hity. Wynik lepszy niż Pragmaty.

Na pewno wrzesień to specyficzny czas na liczenie sprzedaży, dużo ludzi musi wybierać i zagra po nowym roku :).

Opublikowano

Chciałem sobie skoczyć do sklepu po swój egzemplarz, ale wersję na PS5 wymiotło. Ani jednej sztuki w ME i Euro :/

Opublikowano

Demko znowu odpaliłem i pocisnąłem walkę z sekretnym bossem. Twardy, godzinę mi zeszło. Przy okazji rozkminiłem że można wciągać dusze nawet podczas blokowania.

Opublikowano
2 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):

Mogli bardziej jednak pójść w liniowość bez tego miasta huba. Gra trochę traci przez to moim zdaniem.

Tak po prawdzie to zjebali całą gre na ten moment przez te miasto. Zobaczymy jak później, teraz chyba mam kolejną liniową miejscówke to sie zobaczy, ale na ten moment tę gre ratuje ten fantastyczny model bitki