Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Onimusha: Way of the Sword

Featured Replies

Opublikowano

Mna ostatni "szef" strasznie podloge wyciera jak widze tego jego Unblocka albo Graba ktory trwa pozniej 2h gdzie boss mnie jeszcze dissuje i robi Yo Mamma jokes to mnie krew zalewa ><

• Odpowiedzi 457
  • Wyświetleń 29,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Takiej gry mi brakowało. Od dziecka uwielbiam kulturę Dalekiego Wschodu. Wychowałem się na takich filmach jak „Wejście smoka” czy seria „Pijany mistrz”. Jedną z pierwszych gier, w jakie grałem w życiu

• Czekaj, czekaj. Grasz na ez i zablokowałeś sie na bossie? Na pewno grasz na padzie? Tv włączony?

• jak coś gra będzie w Play Anywhere

Opublikowano
2 godziny temu, Rotevil napisał(a):

Końcówka gry, to już CINEMA totalna pepegasm, ostatni boss ciężki, jestem ciekawy reakcji ludzi, co narzekali, że jest łatwa gra, szkoda, że już skończyłem, bo po takim systemie walki średnio chce mi się teraz Downwalkera tykać kekw

Nie no. Gra z kazda godzina coraz trudniejsza sie robi. Zamiast tych mobkow na strzala daja ich mocniejsze warianty lub innych przeciwnikow. Do tego ze szczelin coraz czesciej te kosky wypadaja.

Wiec gierka moze na poczatku troche usypiac czujnosc, tak pozniej robi sie ciekawie

Opublikowano

Ten tryb " Carnage " na NG+ to bedzie jakies wyzwanie myslicie ? P

Opublikowano

bossowie są większymi gąbkami, ja myślę, że czyste przejście od nowa na tym hardzie będzie dużym wyzwaniem usmiech

Opublikowano
Godzinę temu, MEVEK napisał(a):

Ten tryb " Carnage " na NG+ to bedzie jakies wyzwanie myslicie ? P

Sądzę, że tak. Onimusha na bazowym poziomie trudności to nie jest The First Berserker: Khazan – tam to dopiero można było poprawić swoją łacinę – ale, jak już wspominałem, bossowie mogą nieco krwi napsuć. Niemniej zgadzam się z tym, co Pierre Deck napisał – to przyjemne wyzwanie.diablo

Na „Carnage” będzie ciężko, ale o tyle dobrze, że przedmioty przechodzą do NG+ więc z leczeniem nie będzie źle.pope

Jak uda się odkopać z kupki wstydu, to może zaatakuję platinum. Gra mi się podoba, a 100% jest wymagające. Jednak pierwszeństwo ma Dawnwalker, który bardziej skradł mi serducho.devil

A, i ta bańka w jeden dzień. Super wynik. Jest szansa, że na kolejną część serii nie będziemy czekać dwie dekady. Oby. good2

Opublikowano

Ten Boss to jest dla mnie dramat ostatni raz jak mnie cos w grze wideo dla dzieci tak ruchalo do papy to byl ostatni boss w Khazanie na najwyzszym poziomie trudnosci >< A badzmy szczerzy Khazan to duuuuuuzo trudniejsza gierka ><

Opublikowano

Carnage bez NG+ bardzo ciężki, Ganryu mnie wyjaśnia i nie mogę go pokonać, jest bardzo ciężko dynia Czas na wampirki na rozluźnienie D

Opublikowano
33 minuty temu, Pupcio napisał(a):

zadania poboczne bez zagranych dialogów, zbieranie surowców jak z jakiegoś ubi śmiecia do ulepszeń, recykling bossów, czy dużo cutscenek typu gadające głowy i już mi wychodzi takie 7 na szelkach.

Bez przesady, to są mało znaczące detale, serce w tej grze jest tam gdzie być powinno i to co gra ma robić dobrze robi znakomicie. Walki z bossami to taniec, a te kukły latające po mieście to świetny sposób żeby doskonalić technikę.

Kyoto jako miejscowka tez mi sie podoba, dla mnie spoko odskocznia od głównego wątku. Poza tym fajnie sobie pobiegać po feudalnym japońskim miasteczku opanowanym przez zombiaki, az mi się serial Kingdom przypomniał (szkoda ze nie zrobili 3 sezonu…). Co bym może dodał to opcjonalne ukryte w mieście wyzwania z kosmetycznymi nagrodami, plaszcze, ubranka itp.

Mam nadzieję ze juz gotują jakies DLC i myślą nad sequelem.

Opublikowano

Jest 2 Bossow ktorych jest z dupy Recycling bo sa potrzebe do Upgrade z czego oba bossy sa bardzo fajne. Co do gonienia za Matsami to to prawda jest to chujowe.

Apropo tych 2 bossow da sie ich jakos farmic poza przechodzeniem ostatniej Miejscowki? Bo poza Carnage tylko tej trofki za ulepszenie wszystkich woreczkow mi brakuje i musial bym ich zabic po 2x.

Jebac biede

1a07dfd357681-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Jak by ktos potrzebowal po przejsciu gry dofarmic Matsy do Guntleta i Ostatniej torebki to po prawej stronie mapy sa 2 Rifty ktore moga sie otworzyc randomowo skaczac pomiedzy fast travelami ten po prawej u gory ma Byakue a ten na dole po prawej ma Dohatsu-Tena.

Opublikowano

No dobra został ostatni boss, cudowna to gra i mimo wszystko długa )

Opublikowano

Te ostatnie bitki banderas teraz ostatnie zaległości w hubie i czas na ostatniego bossa, świetna gerka

Opublikowano

Źle grasz.

Zmieniasz na story i problem solved.

Po co to się męczyć, orderu nie dostaniesz.

Forumek prawdę ci powie.

Ps na story graja tylko małe dziewczynki beka

Opublikowano

Pani Motyl i jej pieski, a idź w piz... mam nadzieję, że chociaż nagroda będzie warta tego łażenia.

Opublikowano
6 minut temu, Kuba0101 napisał(a):

Pani Motyl i jej pieski, a idź w piz... mam nadzieję, że chociaż nagroda będzie warta tego łażenia.

Skiny do mieczy.

Ogolnie nie ma tak duzo zadan pobocznych. Mape wyczyscilem cala

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano

Z zadań pobocznych które mają jakąś wartość to jedynie te z ikonką motylka. Reszta to gówno questy pod itemki do ulepszeń

Opublikowano

No to słabo.
Zostało mi 5 piesków i nie widzę ich na mapie, może są w innej lokacji. Generalnie ten hub IMO robiony na siłę - coś jak otwarty lub semi-otwarty świat w Stellar Blade. Ale robię to, bo zazwyczaj czyszczę mapki na 100% i nie jestem też takim kozakiem, żeby omijać upgarde'y/materiały. Chcę wbić wszystko, co się da, przed "punktem bez powrotu".

Opublikowano

Pieski są też na zamkniętych lokacjach po ich ukończeniu a w hubie odblokowują się z biegiem fabuły

Opublikowano
3 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Z zadań pobocznych które mają jakąś wartość to jedynie te z ikonką motylka. Reszta to gówno questy pod itemki do ulepszeń

Stała zasada z JRPG - questy bez pełnego VA to gówno questy. D

Opublikowano

Liczyłem na coś ekstra za znalezienie wszystkich piesków i jebał ich pies za te skiny mieczy gayos

Opublikowano

Na Carnage jeden skin na mieczu daje wieksze okienko na Issen a jeden stroj Musy zwieksza sile Luku i automatycznie wsysa dusze. Przyda sie na Boss Repeat.