Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Onimusha: Way of the Sword

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, Pierre Deck napisał(a):

Co dalej?

Odpalanie gameplay'a 100% walktrough na YT i potem w temacie "wlasnie ukonczylem" recka napisana przez AI?

„Granie” na YT, a realne wciskanie guziczków na easy/story, to jednak różnica, co? Niech każdy bawi się jak chce, to nie jest elitarne hobby, tylko popkulturowa masówka. Wspaniała, ale jednak )

• Odpowiedzi 457
  • Wyświetleń 29,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Takiej gry mi brakowało. Od dziecka uwielbiam kulturę Dalekiego Wschodu. Wychowałem się na takich filmach jak „Wejście smoka” czy seria „Pijany mistrz”. Jedną z pierwszych gier, w jakie grałem w życiu

• Czekaj, czekaj. Grasz na ez i zablokowałeś sie na bossie? Na pewno grasz na padzie? Tv włączony?

• jak coś gra będzie w Play Anywhere

Opublikowano
47 minut temu, Pierre Deck napisał(a):

Za takie praktyki trafia sie do piekla dla graczykow

A przy okazji

Gracie na tym trybie fabula czy walka?

Ja cisne w tryb walka i gierka moim zdaniem ma uczciwy poziom trudnosci. Nie jest przesadnie trudna ale daje satysfakcje z walki

Oczywiście, że trudniejszym. Ogólne jest w porządku, początek banalny, ale z każdym kolejnym bossem jest ciężej. Wielki Nue przetyrał mnie z 6x razy. Wciąż daleko tej grze do poziomów soulsów.

Opublikowano
2 minuty temu, Kuba0101 napisał(a):

Oczywiście, że trudniejszym. Ogólne jest w porządku, początek banalny, ale z każdym kolejnym bossem jest ciężej. Wielki Nue przetyrał mnie z 6x razy. Wciąż daleko tej grze do poziomów soulsów.

To poczekaj dalej xD nie bede spojlerowal xD

Opublikowano

Nie mogę się doczekać - lubię wyzwania. D

Swoją drogą kozacka ta walka i motyw

odcięciem ogona i rzuceniem nim!

Edytowane przez Kuba0101

Opublikowano

No ja też nikomu nie będę mówił jak ma grać no ale wiecie, nie licząc pojedynczych tytułów jak jakies oldschoolowe indyki, silksong czy niektóre soulsliki( ktore bardziej jadą na legendzie, a i czesto ponerfione bo gracze sie spłakali ) to normal dzis w większości przypadków trybem story właśnie.

I później sobie czytam ze może i początek łatwy ale w połowie gry to jest taki boss ze 4 razy podchodziłem.

Czaicie? No ostre przetyranie, gracze na skraju wyczerpania psychicznego .

4 podejscia to pewnie zatrzymuje cie boss na 15 min .

No trochębeka

Opublikowano

Ja akurat większość gier gram na hardzie, bo lubię jak gra trochę daje po łbie. :D Z tym, że współczesne gry na normalu często są za łatwe, akurat się z Tobą zgadzam. Tylko te 4-6 podejść do bossa w Onimushy nie oznacza, że gra nagle stała się jakimś hardcore'owym soulslike. :D "Przetyrał” w sensie musiałem podejść 6 razy, a nie że przez trzy dni płakałem nad padem. :D

Sam zresztą pisałem, że nadal jest jej daleko do poziomu Soulsów.

Opublikowano

Prawda, dzisiaj między easy a normal różnica jest mała albo bardzo mała. Ale i tak czyszczę mapkę w Ubisofciakach zawsze na najłatwiejszym poziomie trudności XD Nie wiem jak z Onimuszą, ale tutaj normal może nie być do końca defaultowym normalem w rozumieniu współczesnych gierek. To chyba jednak tytuł z bagażem hardkorowej tradycji i być może twórcy w jakiś sposób wciąż się do niego odnoszą

Skąd to wiem? No nwm, po prostu pierdolę bzdury do niedzielnego kurczaka, a grę kojarzę wyłącznie z bycia slaszerkiem i występu Żana Renault chyba w 3 odsłonie

Kochani, komedia dynia

Edytowane przez Resident Debil

Opublikowano

Tak później jest idealnie dla mnie, zwykłe mobki też już sie stają bardziej dopakowane więc nie ma mashowania jednego guzika jak w demku. Najczęściej i tak gine przez to że chce robić ciągle issena xD

Opublikowano

Poziom super wyważony, jeszcze nie zginąłem maks 3 razy z jakimś bossem a trochę ich rozjechałem ale z drugiej strony lubię czyścić mapę z wszystkich możliwych zadań, skrzyń czy innych dupereli i robić upgrade na bieżąco :) Teraz jestem przy walce ponownie ze znanym kolegom tylko w wielorecznej formie D

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Drzewko ze skradaniem - po uja ja się pytam? D Jakich amuletów używacie?

Opublikowano

Zeby Trophy za 30 Assassinatiions szybciej wpadlo xD

Pre Orderowego do Damage

Atak Bonus

I Blazing Bonus

Opublikowano

Kurde panowie, chyba powinienem odpuścić już gierki wideo.

Kilka godzin za mną, a ja dopiero teraz zakumałem, że od naszego życia jest... Żółty pasek facepalm

Ja nawalałem power-upa do regeneracji czerwonego paska i dziwiłem się, że prawie pełny jest - a boss mnie ubija.

Ehh, czas skończyć z graniem i zostać tylko przy robieniu zdjęć hi

Opublikowano
9 minut temu, Emtebe napisał(a):

Kurde panowie, chyba powinienem odpuścić już gierki wideo.

Kilka godzin za mną, a ja dopiero teraz zakumałem, że od naszego życia jest... Żółty pasek facepalm

Ja nawalałem power-upa do regeneracji czerwonego paska i dziwiłem się, że prawie pełny jest - a boss mnie ubija.

Ehh, czas skończyć z graniem i zostać tylko przy robieniu zdjęć hi

Co ty gadasz, jaki koniec. Ja przez pierwsze 5h nie czaiłem po co ten czerwony pasek jest i mi to nie przeszkadzało.

Opublikowano

To postura, jak przeciwnik Ciebie przełamie (np przez ciągle blokowania zamiast parowania) to dostajesz stuna i w odwrotną stronę też to działa.

Edytowane przez Kuba0101

Opublikowano

Chyba rzeczywiście powoli sie żegnajcie z grami xD Jest jeszcze opcja żeby czytać to co wyświetla sie na samouczkach na cały ekranmevek

Opublikowano

Ja też dałem na easy bo nie mogę za chiny wyczuć tego parowania/ issys. Za chiny ludowe mi to nie wychodziło- 3/4 prób to fiasko.

1 boss i już miałem kilka powtórzeń. Gra mi sama wyskoczyła z niższym levelem więc klepnąłem i gram dalej xD

Nie mam czasu na siedzenie przy jednym tytule, jak już usiądę i odpalę to chce coś pograć. Nie mam już 20 lat w pyte czasu że sam siedziałam na chacie i męczyłem do oporu Ninja Gaiden na xboxie.

Dobrze jak się ktoś dzieckiem zajmie i mam chwilę na pogranie.

Opublikowano
2 godziny temu, iluck85 napisał(a):

Ja też dałem na easy bo nie mogę za chiny wyczuć tego parowania/ issys.

Istotnie tak, ale parowanie? Moim zdaniem okienko jest tutaj bardzo hojne, rzadko kiedy się nie udaje. To nie Lies of P.

Opublikowano

Z każdą godziną gra się coraz lepiej, pięknie to wszystko daje fun grając przenośnie pod kołderką banderas

Uwielbiam przenośne granie, był fun z PSP, z Vitą, z 3DS z Pstrykiem 1 a teraz z Pstrykiem 2.

Opublikowano

Pękł milion

Bitka tak dobra że po 15h nawet powrót do tego Kyoto już mnie aż tak nie boli no ale zdanie podtrzymuje że zniszczyli tym gre bo na ten moment bym luźno dał 9 za samą bitke no ale mimo że to najważniejszy element gry no to nie samą bitką człowiek żyje. zadania poboczne bez zagranych dialogów, zbieranie surowców jak z jakiegoś ubi śmiecia do ulepszeń, recykling bossów, czy dużo cutscenek typu gadające głowy i już mi wychodzi takie 7 na szelkach. Wciąż zajebiście sie gra i nie żałuje zakupu, ale jak ktoś przetrwał premierowy hajp to bym zaczekał na obniżke i wtedy nadrobił bo ograć zdecydowanie warto. Dobrze sie sprzedało to będzie co naprawiać w sequelu

Opublikowano
1 godzinę temu, Kuba0101 napisał(a):

Istotnie tak, ale parowanie? Moim zdaniem okienko jest tutaj bardzo hojne, rzadko kiedy się nie udaje. To nie Lies of P.

Bardziej ten issys pod trójkątem albo kwadratem.

Opublikowano

Końcówka gry, to już CINEMA totalna pepegasm, ostatni boss ciężki, jestem ciekawy reakcji ludzi, co narzekali, że jest łatwa gra, szkoda, że już skończyłem, bo po takim systemie walki średnio chce mi się teraz Downwalkera tykać kekw