Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Wyszedł pierwszy poradnik dla platyniarzy. Dobra wiadomość jest taka, że nie da się niczego ominąć, więc można grać na luziku. Dodatkowo raczej łatwa platyna, którą da się wbić w 25 godzin. Przy używaniu wspomagaczy można zejść nawet poniżej 20 godzin.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 55 minut temu, niunias101 napisał(a):Ja nie oglądałem praktycznie żadnych filmików, recenzji więc nie za bardzo zaznajomiony, ale rozumiem że będę mógł sobie poustawiać tak jak w Returnalu, że jak zginę to zaczynam od 1 (a na późniejszym etapie od 4) biomu ?Nie wiem jak z biomami, ale można wyłączyć druga szansę, 1:30.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Zdajcie jakas krotka relacje zanim udacie sie na spoczynek/w kimę Rano sobie czlowiek poczyta do kawusi
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Kończę na dziś bo nie chce przejść do 2 bossa ;)Jest tak jak sądziłem, idealne połączenie Returnal i Hades, gdyby nie obowiązki to pewnie bym grał do omdlenia.Jeden minus - nie wiem czy można zmienić, ale alternatywny ogień wymaga pół wciśnięcia L2, w zasadzie nie do zrobienia gdy reszta palców wciska pozostałe przyciski na maxa. Ale i też alternatywy zawsze wydają się gorsze, Returnal miał to lepiej zrobione bo były np granaty albo pojedyncze strzały.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ufff, to była szalona noc Zgodnie z założeniami, całościowo jest to kapitalny tytuł, CHOĆ w moim odczuciu Returnal robił lepsze tzw. pierwsze wrażenie.Nie do końca podoba mi się częstotliwość z jaką gra podrzuca nam wyższe levele brońki, jest tego zbyt dużo po prostu. Główny hub też bez podjazdu do skondensowanego wnętrza statku z Returnala. Z racji obecności towarzyszy nie ma też tego fenomalnego odczucia tkwienia samotnie w czarnej dupie.Strzelanie, poruszanie itp, wiadomo, topka w skali całego giereczkowa. Podobnie zresztą jest z udźwiękowieniem. Wracają mechaniki z Returnala typu przeciwnicy osłonięci pancerzem który trzeba rozbić mele, przedmioty do podniesienia dające upgrade ale też ujemny status, klucze itp. Gra spokojnie mogłaby nazywać się Returnal 2.0.Całościowo to naprawdę cudowny szpil, jednak bez efektu świeżości i wielkiego wow jak te kilka lat temu. Gracze którzy się w tym widzą utkwią na dłuuuugie godziny.Aha, koniecznie dajcie wszelkie asysty na off. Jaki to jest samograj gdy się tego nie wyłączy kompletnie to brak słów.I jeszcze aha nr 2: to jak zmienia się świat po zaćmieniu jest genialne, wówczas naprawdę robi się dziwnie i groźnie. Ten aspekt zdecydowanie błyszczy. Edytowane 9 godzin temu9 godz. przez Amer
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 42 minuty temu, Amer napisał(a):Aha, koniecznie dajcie wszelkie asysty na off. Jaki to jest samograj gdy się tego nie wyłączy kompletnie to brak słów.Ja w każdej w zasadzie grze sprawdzam opcje przed rozpoczęciem i dostosowuje pod siebie. Returnal nie wymagał jakiegoś dokładnego celowania, a i tak asysta celowania była domyślnie włączona. Ogólnie wszystkie duże gry Sony na siłę próbują pomagać graczowi.Samą grę odpalę dopiero dzisiaj po 16.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Dźwięk to dalej mistrzostwo świata, a razem z gameplayem to wszechświata.W fabule wkurwili mnie jedynie tym czego się niespodziewałem czyli czarna z grove street. Tak to spoko, chociaż od początku nie ma takiej tajemnicy jak w Returnal.Poziom trudności od razu wydaje się dużo niższy, a jeszcze upgrade są. No zobaczymy dalej. Minus to grafika na bazowym ps5. No trąci myszką w szczególności po przesiadce z pc. Da się jednak przeżyć.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Mi poziom graficzny Returnala w zupełności wystarczy. Niech tylko technikalia sie utrzymaja i jestem usatysfakcjonowany
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Teraz, MEVEK napisał(a):Mi poziom graficzny Returnala w zupełności wystarczy. Niech tylko technikalia sie utrzymaja i jestem usatysfakcjonowany To będziesz content, bo gra jest przepiękna i teraz nie ma dyskusji czy to jest gra z ps4 ;]Ale twarze to jednak poziom teraz ps4, w returnalu był ps3.Wspaniałe jest słuchać w trakcie gry głosu Selene, jest doskonała. Dodatkowy stój za preorder daje radę. Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez Rtooj
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 5 minut temu, Kolos28 napisał(a):a jak ocenianie klimat względem Returnal?W porównaniu z ciemnym, smutnym jak morda mopsa klimatem, brakiem kogokolwiek z kim można by pogadać, wszędzie leżącymi trupami, Saros to radosna podróż do Disneylandu ;]Jest jasno, są kumple, radyjko, ale to dopiero stan po 1 bossie. Nie miałem jeszcze żadnych flashbacków, w bazie też w miarę normalnie poza kostnicą.Klimat jest, ale zdecydowanie inny.Ogólnie same rozsądne posunięcia twórców, wiadomo że nie mogli zrobić returnal 2, więc zmienili design i fabułę. Ale wiedzieli też że mechanika jest doskonała, i tylko ją ulepszyli, a znane przedmioty wyglądają po prostu inaczej. Trochę chyba też nie dali rady zrobić niź z efektami broni, bo na razie wszystko to kopia Returnala. Albo się nie chciało, albo mało widziałem, albo po prostu lepiej się nie da ;]
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. No cóż, ciężko odejść od konsoli. Returnal i Saros to najlepsze co Sony ( HM )zrobiło w tej generacji.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Nie do końca.. Resogun tez był świetnym szpilem tylko mniejszego kalibru. Bardzo miło go wspominam. Od niego zacząłem swoja przygodę z Housemarque. U mnie zawsze w pamięci
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 7 minut temu, MEVEK napisał(a):Nie do końca.. Resogun tez był świetnym szpilem tylko mniejszego kalibru. Bardzo miło go wspominam. Od niego zacząłem swoja przygodę z Housemarque. U mnie zawsze w pamięci Resogan to ps4
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 3 godziny temu, Donatello1991 napisał(a):Dźwięk to dalej mistrzostwo świata, a razem z gameplayem to wszechświata.W fabule wkurwili mnie jedynie tym czego się niespodziewałem czyli czarna z grove street. Tak to spoko, chociaż od początku nie ma takiej tajemnicy jak w Returnal.Poziom trudności od razu wydaje się dużo niższy, a jeszcze upgrade są. No zobaczymy dalej.Minus to grafika na bazowym ps5. No trąci myszką w szczególności po przesiadce z pc. Da się jednak przeżyć.Nie zamieniłeś się na PRO? Dziwne.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):Nie zamieniłeś się na PRO? Dziwne.Trochę żałuje, ale jak to się mówi kiedy gra świetna to o technikaliach zapomina się po 5 minutach i tak jest w przypadku tej gry. Za niedługo mam 2 miechy wolnego więc kto wie co do głowy przyjdzie z braku laku i może kupie. GTA6 wyjaśni sytuacje.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 1 minutę temu, Donatello1991 napisał(a):Trochę żałuje, ale jak to się mówi kiedy gra świetna to o technikaliach zapomina się po 5 minutach i tak jest w przypadku tej gry.Za niedługo mam 2 miechy wolnego więc kto wie co do głowy przyjdzie z braku laku i może kupie. GTA6 wyjaśni sytuacje.W sumie jak ktoś dużo gra na PC, to PRO tym bardziej się przydaje, żeby nie było uczuciaobrzydzenia
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Dokładnie o to mi chodziło. Chciałem zaznaczyć ze juz wcześniej było głośno o Housemarque przy premierze Resogun w 8 generacji konsol.. Tam wszystko sie zaczynało. Na forumku każdy sie zachwycał.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 5 minut temu, Donatello1991 napisał(a):Trochę żałuje, ale jak to się mówi kiedy gra świetna to o technikaliach zapomina się po 5 minutach i tak jest w przypadku tej gry.Za niedługo mam 2 miechy wolnego więc kto wie co do głowy przyjdzie z braku laku i może kupie. GTA6 wyjaśni sytuacje.No nie wiem czy to ps5pro tak bardzo by zmieniło Twój odbiór. Ponoć kwestia mniejszego rozmazania cząsteczek , tylko kto na to patrzy ;] Do tego jakieś problemy których nie ma na zwykłym. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Rtooj