Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Czekaj 4 to...bagna.. to ja juz w piątym siedzę. Jego początek to na naprawdę Matrix jest Ja jestem syty już na dzisiaj. Wystarczająco dziś juz oberwałem
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. No gra się tak samo miodnie jak w Returnalu ale w Dolby Atmos, 4K i na Prosiaku to jakiś obłęd jakości i dźwięku. Jestem w 3 biomie ale wcale mi nie wadzi wracanie do poprzednich i czyszczenie czy zabawna ponowna z szefami których teraz jadę znacznie szybciej. Świetny tytuł
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Avatary pięciu bossów i Arjuna dostępne na stronie gry po przyzwaniu zaćmienia https://www.playstation.com/pl-pl/games/saros/
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Godzinę temu, Whisker napisał(a):No gra się tak samo miodnie jak w Returnalu ale w Dolby Atmos, 4K i na Prosiaku to jakiś obłęd jakości i dźwięku. Jestem w 3 biomie ale wcale mi nie wadzi wracanie do poprzednich i czyszczenie czy zabawna ponowna z szefami których teraz jadę znacznie szybciej. Świetny tytułTak dźwięk urywa łeb w tej grze!w Returnalu grało się tak samo, powroty do pierwszych biomów byly tak samo przyjemne, ale jednak Saros jest zdecydowanie łatwiejszy.Patrzę na licznik i w 5-6h doszedłem do ostatniego biomu (co prawda padłem na bossie), ale w Returnalu na pewno o wiele dłużej się powtarzało levele…Przejście gry też wtedy raczej zajęło mi znacznie więcej czasu…
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Oprawa audiowizualna to jest topka, a do tego wykorzystanie pada tak, jak chyba tylko Housemarque potrafi - każdy krok, każdy ruch, a nawet dźwięk ma odpowiednie odzwierciedlenie w wibracjach DualSense - coś pięknego
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Zgadza się, pierwszy raz, przy rozmowie z Constant, poczułem że dzięki wibracjom wiem z dokładnie której strony pochodzi dźwięk.Widzę są tu nieżli mistrzowie, dojść do ostatniego biomu w 6 godzin. Sza po ba.Padłem na bossie w katedrze, trochę przekichany, dodatkowo miałem zniszczenie i nie widziałem stanu zdrowia bossa. Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez Rtooj
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Godzinę temu, Rtooj napisał(a):Widzę są tu nieżli mistrzowie, dojść do ostatniego biomu w 6 godzin. Sza po ba.Easye chyba pisze już po przejściu gry. W Returnalu taki cykl ze sprawdzeniem każdego pokoju to ok 3-5h w zależności od tempa.Przy speedrunie oczywiście dużo szybciej.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 14 minut temu, Square napisał(a):Easye chyba pisze już po przejściu gry. W Returnalu taki cykl ze sprawdzeniem każdego pokoju to ok 3-5h w zależności od tempa.Przy speedrunie oczywiście dużo szybciej.No chyba że tak, pod tym względem na pewno Saros jest w cholerę dłuższy, więcej biomów, więcej przestrzeni do biegania.Returnal ostatnio jak robiłem pełen cykl to chyba 3,5 h. Ale człowiek już tam biega z zamkniętymi oczami :)
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Godzinę temu, Square napisał(a):Easye chyba pisze już po przejściu gry. W Returnalu taki cykl ze sprawdzeniem każdego pokoju to ok 3-5h w zależności od tempa.Przy speedrunie oczywiście dużo szybciej.Nie no nie przeszedłem jeszcze ale jestem w 5 biomie i padłem na finiszu, nie powtarzam za każdym razem runu od 1 levelu, w Returnalu raczej trzeba było podlevelowac postać tutaj Bosowie wydają mi się znacznie łatwiejsi, a refleks już na pewno nie ten co kiedyś.Pewnie przez stałe upgredy i modyfikatory, nie to żeby mi to jakoś przeszkadzało, bo grę i tak będę maskował i czekał grzecznie na DLC.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Zdecydowanie pakowanie statystyk służy właśnie temu żeby nie trzeba było jak w returnalu lecieć od początku. Zresztą Saros trochę za długi jest by za każdym razem lecieć od początku.Ale teraz z tym bossem w cytadeli to jednak zacznę od bagien chyba. Wczoraj zrobiłem run od doków i myślałem że jestem OP, ale jednak nie.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 9 minut temu, easye napisał(a):Nie no nie przeszedłem jeszcze ale jestem w 5 biomie i padłem na finiszu, nie powtarzam za każdym razem runu od 1 leveluNo to do końca jeszcze trochę brakuje. Ja zawsze zaczynam tam gdzie skończyłem, od początku to po przejściu dopiero.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Nie wiem ile jest, bo jeszcze nie przeszedłem, ale raczej więcej niż 6.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Lepiej chyba robić krótkie 30 minutowe runy, żeby się uczyć bossów, niż po 3 godziny.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 15 godzin temu, Rotevil napisał(a):No i koniec po 14 godzinach, ostatni boss nie był jakiś mega ciężki, chyba, że w epilogu coś mnie jeszcze zaskoczy, bawiłem się przednio, choć trzeba przyznać, że nie ma porównania, jeśli chodzi o poziom trudności jaki jest w Returnalu, Saros jest idealny dla kogoś początkującego, kto chciałby zobaczyć czym jest ten gatunek . Boję się teraz tylko o ekipę Homesquare, gra nie wzbudziła jakiegoś ogromnego zainteresowania, nie wiemy jak ze sprzedażą gry i jaka czeka ich przyszłość.Nie rozumiem, czyli Ci się mega spodobała, ale się martwisz :D?To nie God of War, czy Spiderman, nie będzie 10 mln kopii, ale może bańka w tydzień pęknie, Returnal sprzedał się w śladowych ilościach.4 godziny temu, easye napisał(a):Tak dźwięk urywa łeb w tej grze!w Returnalu grało się tak samo, powroty do pierwszych biomów byly tak samo przyjemne, ale jednak Saros jest zdecydowanie łatwiejszy.Patrzę na licznik i w 5-6h doszedłem do ostatniego biomu (co prawda padłem na bossie), ale w Returnalu na pewno o wiele dłużej się powtarzało levele…Przejście gry też wtedy raczej zajęło mi znacznie więcej czasu…Ja dalej nie wiem ile zajął mi Returnal, bo wtedy na PS5 były okropnie zabugowane liczniki czasu, ale na pewno bardzo długo, 30h +.Tylko w tych 30h było dużo disconnectów, crashy itp. bo Returnal na premierę miał swoje bolączki.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Pasterz padł za pierwszym razem, ale zginąłem szybko po, bo miałem tyle życiaFajna walka.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 37 minut temu, Rotevil napisał(a):Lepiej chyba robić krótkie 30 minutowe runy, żeby się uczyć bossów, niż po 3 godziny.Ja bede mial rekord teraz bo robie jeden biom za drugim i w tedy wpadam na pełnej do bosska. Kiedy wracamy do bazy resetuja sie statystyki. U mnie zawsze to jest 12 level broni. A tak jestesmy w stanie sobie zbudowac dosc wysoki level broni i mocna postac. Poza tym swietne artefakty mi wpadaja jak: trafianie wrogow spowalnia ich i jeszcze zabijanie przywraca zycko. Czuje ze moge dojsc daleko z tym bulidem Zas cala niedziela przy pleyce a mialo byc sprzatanie
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 6 minut temu, Square napisał(a):Pasterz padł za pierwszym razem, ale zginąłem szybko po, bo miałem tyle życiaFajna walka.Odkopałem dla Ciebie z czeluści internetuJa w cytadeli jednak chcę dopakować postać, ale omijam architektkę, bo obawiam się że może się skończyć nie dobrze.BTW: jest odpowiednik Dreadbounda w Saros, znalazłem tak dopakowane shakramy że przeciwnicy padali jak muchy dokładnie jak od kryształw w returnalu. 4 piły z prędkością światła. Niestety było to za mało na bossa w cytadeli.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. No ja właśnie Czakramu używałem na Pasterza, wypadła wersja z trzema piłami wystrzeliwanymi naraz. Ciekawa broń, ale trzeba się bardziej przyzwyczaić niż do innych.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Zdecydowanie rzecz do nauki, ta wersja z piłami które zostają w rpzeciwniku, można je ładować, a inni zaplątują się w te połączenie między bronią a piłami, może być z tego rzeź, ale bez wiedzy to w tłumie giniesz od razu ;]
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ale ogólnie jestem trochę rozczarowany broniami. W Returnalu każda była unikalna i różne kombinacje traitów mogły znacząco zmienić ich zachowanie. Tutaj są rozdzielone a i tak wychodzi ich mniej.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Czakram dla mnie OP broń, leciałem z nią jak przecinak do końca, strzelasz, nie myślisz o przeładowywaniu, skupiasz się tylko na unikaniu.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Widziałem pistolet z maksymalną statystyką szybkości przeładowania, praktycznie nie wymagał przeładowywania, ponieważ... nie dałoby się zmieścić w tej mikrosekundzie ;] Czas schładzania broni był 10 razy krótszy niż właściwego przeładowania.Z jednej strony jest jak Square pisze, z drugiej wydaje mi się że mniej broni jest takich meh, jak dyskownica. Strzelba również jest przyjemniejsza. Elektropręty były fajne, ale wydaje mi się że jak ktoś już długo grał to ich nie używał. Podobnie rakiety. Tak naprawdę tęsknie jedynie za granatnikiem. Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez Rtooj
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Caly 2, caly 3 i teraz jestem pod koniec 4 biomu z 57 lvlem broni. Szkoda to wszystko bedzie stracic. Zobaczymy jak boss. Z tego co mowil square to jest prosty wiec na tym etapie postaci nie powinien sprawiac broblemu P.S zdobylem pile o ktorej mowa wyzej - pysznie kosi
Opublikowano 35 minut temu35 min Dla mnie mimo wszystko brońki z Returnala powyżej tych z Sarosa. Nie tylko ich działanie i różnorodność ale także aspekt czysto estetyczny i wizualny. Tutaj tylko kusza mocno się wybija i przy przeskakujących między celami pociskach robi show. W Sarosie karabiny są niemalże identyczne niestety, strzelba w sumie baaaardzo spoko, dyskownica mocno nie mój klimat. Samo strzelanie oczywiście 10/10, jednak całościowo arsenał dało się zrobić zdecydowanie lepszy.