Opublikowano niedziela o 19:024 dni O ile się nie mylę, to Aysnel zalicza też debiut w Hyde Parku, ale trochę tę okazję zaprzepaszcza, bo liczyłem na jakieś osobiste zaprezentowanie się przed czytelnikami. A tak to nadal nie wiem skąd się wziął w PE, ani nawet jak ma na imię.Już trzeci raz w HP się pojawiam i wydawało mi się że moje imię i nazwisko się już przewinęło, ale chyba teraz nie podają. :) A dlaczego nie ma mnie w stopce, cóż nie wiem w sumie do tej pory nawet nie zauważyłem. Ładna bohaterka i wszystko jasne. Gdyby zasłonić mi autora recenzji, to i tak bym się domyślił, że to Aysnel, bo chyba tylko on jest tak nagrzany na anime laseczki. Czasami mam wrażenie, że Roger tylko według tej kategorii podrzuca mu gry do testów.Cóż potwierdzam że lubię, ale akurat nic musieli mi wciskać, bo sam chciałem. Edytowane niedziela o 19:064 dni przez Enepsignos
Opublikowano niedziela o 20:514 dni Dziś w przerwach od kończenia KCD2 (w końcu), skończyłem też nowy numer. Jak od lat co miesiąc- kawał porządnej roboty.
Opublikowano niedziela o 22:364 dni Jako sekundant (support koncertowy?) Kmiota dodam, że mi te early access mocno siedzi w PE z tego względu że z konkretnego builda gry już można sie dowiedzieć, w którym kierunku idzie development tej gry. Nie rzadko te gry są w pełnej cenie w early accesie. Czy są ciekawszego gry na PC? Możliwe ale te tytuły finalnie trafią na konsolę (przynajmniej wreckfest 2).
Opublikowano poniedziałek o 06:233 dni Dzięki @Kmiot nie miałem jeszcze okazji kupić tego numeru ale jak tak to jutro po pracy lecę na poszukiwania. Edytowane poniedziałek o 06:423 dni przez BRY@N
Opublikowano poniedziałek o 09:113 dni 14 godzin temu, Kmiot napisał(a):Suikodeny. No i miałem obawy, że gry te zostaną gdzieś upchnięte na ⅓ kartki, albo przy dobrych wiatrach na jednej stronie, a tymczasem dostały zasłużone dwie strony, ładną oprawę i satysfakcjonującą treśćWydaje mi się, że każdy naczelny ma swoje „słabości”. Dla Butchera będą to Gwiezdne Wojny, The Last of Us czy Halo, jakby Konsolka był naczelnym dostalibyśmy historię serii Guilty Gear na 12 stron przez kolejne 4 numery i test drukarek 3D raz na kwartał, dla mnie kryptonitem są klasyczne gry jRPG, gry skate’owskie i horrory. Akurat Suikoden, zwłaszcza dwójka, to jedna z moich gier wszechczasów i moim skromnym zdaniem zasługiwała na solidne przypomnienie, bo lepszej okazji szybko nie będzie.Jeśli mnie pamięć nie myli ogrywałem Suikodena w wakacje mając masę czasu, by zebrać wszystkie 108 postaci. Rano śmigałem z kumplami na rolki, wracałem około 14:00, jadłem obiad i do PlayStation. Pamiętam, że raz zarwałem całą nockę, rano pojechałem na rolki, a potem grałem dalej, padłem około 20:00, obudziłem się w nocy i znowu Suikoden. Zasypiałem myśląc co zrobię w grze jak się obudzę, nawet rolki zeszły na drugi plan, bo gdy jednego dnia padał deszcz (ach ten zapach lata unoszący się z mokrego betonu) cieszyłem się, że nie idę na dwór i mogę zostać i ciorać. Szalony, beztroski czas.Dziękuję przy okazji za ciepłe słowa, szanse na dogonienie Ściery są raczej nierealne, ale i tak dzięki Perezowi i czytelnikom (i redaktorom, bo choć tego się nie pisze, oni swoje również przeżyli w momentach krytycznych), którzy przetrwali z nami trudne chwile załapałem się na bonusowy level, więc wyciśniemy z tego maksimum 😊 Edytowane poniedziałek o 09:133 dni przez Roger
Opublikowano wtorek o 23:492 dni W dniu 20.04.2025 o 20:44, Kmiot napisał(a):Coś tam jeszcze chciałbym dodać.;)W dniu 20.04.2025 o 20:44, Kmiot napisał(a):Hyde Park. Miejscami wyjątkowo osobliwy jest ten dział w tym miesiącu. Jakbym trafił do alternatywnej rzeczywistości. Adamus zachwyca się grami 5/10, Piechota jest niepokojąco enigmatyczny (ostatnio lubuje się w niedopowiedzeniach, nawet tutaj na forum i trochę się o niego martwię), Konsolite chwali bezalkoholowego Guinnessa. coś tam, coś tam Twilight Zone ;)W dniu 20.04.2025 o 20:44, Kmiot napisał(a):Bleach. Przeczytałem recenzję raz, patrzę na plusy i minusy, w obu “tryb fabularny”, przeczytałem więc recenzję jeszcze raz i nadal nie rozumiem. To znaczy: nie widzę fragmentu, który by tłumaczył dlaczego fabuła jest zarówno zaletą tytułu, jak i jego wadą. Z kontekstu wynika, że to raczej udany element (brak fillerów, dobra rzecz dla kogoś kto nie zna, albo chce sobie przypomnieć historię), a z ewentualnych minusów, to raczej tylko enigmatyczne “dziwne zmiany”. Nie żeby mnie ta gra interesowała, bo mam ją w dupie, ale Darek nie pierwszy raz nie jest klarowny w przekazie. Skoro tryb fabularny jest na tyle dyskusyjny, że stanowi zarówno wadę, jak i zaletę, to warto chyba to uwypuklić w treści, aby nie kołować czytelnika i nie musiał się on domyślać dlaczego doszło do takiej sytuacji.Chochlik drukarski ;)W zasadzie chodzi o to co napisałem że fajnie ze ten tryb jest dla nowych, ale to znowu to samo co już się zna i w trochę taniej wersji, stąd jest zarówno w plusach jak i w minusach. W dniu 20.04.2025 o 20:44, Kmiot napisał(a):Beyond the Ice Pałace II. Znów. Nic na temat plusów. “Pixel art, muzyka” nie dostały słowa komentarza, no ale dobra, może to rozumie się samo przez siebie. Natomiast wyszczególnieni w plusach “bossowie” to cytuję:"Bossowie to z kolei czysty miszmasz. Jedni wymagają dobrego pozycjonowania i poznania schematów, które są nieregularne i potrafią zirytować. Inni z kolei są wręcz banalni do tego stopnia, że jedynie pasek energii potwierdza, że byli czymś więcej niż większym przeciwnikiem."Więc ja się pytam: gdzie zalety? Bo wszystko to brzmi jak kompletnie przeciętny zestaw “fazowców” i nie ma tam nic, co zasługuje odrębne na wyróżnienie. Nie wiem, albo to jakieś skróty myślowe, albo brakuje tu konsekwencji.Skróty myślowe, jak to zazwyczaj ma miejsce w przypadku 1/2 oraz 1/3. Bossowie są w plusach, bo to aspekt który jako-tako się wybija na tle reszty co gra oferuje. W dniu 20.04.2025 o 20:44, Kmiot napisał(a):BAKA. Przeczytałem, a żeby udowodnić, że traktuję ten kącik śmiertelnie poważnie to przyznam się, że zacząłem oglądać Kono Subę i nawet trochę się przy tym pośmiałem. Za mną póki co raptem 5-6 odcinków, ale walczą one o uwagę z oglądanym na przemian Invincible (nadrabiam wszystkie 3 sezony), więc Kono Suba musi czekać na mój wolny slot czasowy. No i jako laik animowy trochę żałuję, że na Crunchyroll nie można się spodziewać lektora, bo lubię drzemać podczas seansu, a z napisami to za dużo mi umyka.Widzisz, musisz oglądać z pełnym skupieniem, szczególnie gdy Darkness odwala swoje fetysze ;)Cieszy mnie że co miesiąc dajesz znać czy ten dział dodał ci kolejną pozycje do listy "kiedyś oglądnę", co do praktyk CR to nawet nie wiem czy jest sens coś pisać. Swego czasu się starali nawet, ale po przejęciu przez Sony to szkoda słów....W dniu 20.04.2025 o 20:44, Kmiot napisał(a):Zresztą wszystkim Autorom gratuluję kolejnego udanego numeru, który ma swoje potknięcia, ale całościowo jest wartym swojej ceny magazynem pełnym pasji i włożonej pracy. serce rośnie, całuję Was.Nie ma za co, poczekaj na następny , będziesz miał co recenzować ;)
Opublikowano wtorek o 23:542 dni W dniu 21.04.2025 o 11:11, Roger napisał(a):Wydaje mi się, że każdy naczelny ma swoje „słabości”. Dla Butchera będą to Gwiezdne Wojny, The Last of Us czy Halo, jakby Konsolka był naczelnym dostalibyśmy historię serii Guilty Gear na 12 stron przez kolejne 4 numery i test drukarek 3D raz na kwartał, + by było kilka(naście) stron o WH40K ;)