Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gears of War RELOADED

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nie no, easy myślał chyba, że to nowy remake, a nie zwykły port z 2015 roku.

No i ten port na PC wygląda niewiele gorzej niż Reload!. Skip jak ch.. jak ktoś ma w domu komputer i sam moze sobie ustawić grafikę od 2015r.

Pomijam już fakt, że zdecydowanie lepiej włączyć sobie multi z Gearsow 5 niż tym kasztanie z przed 10 lat.

Moja ocena: Shift+Del/10

• Odpowiedzi 223
  • Wyświetleń 12,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Chodzi Ci o ten przycisk? Oba pady mają identyczną ikonkę do tego przycisku, różnica jest taka że na Xboxie byłby on w dodatkowym kółku a na PS są same kreski.

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

Tak wygląda zdzwienie kogoś kto skillowego multi nie widział od 20 lat. :) Lata trzymania gałki do przodu na niewiele się tu zdadzą.

• Homelander
    Homelander

Absolutnie się nie zgodzę. Gameplayowo Gearsy 1 były bardzo dojrzałe, świadczy o tym fakt, że w zasadzie mechaniki niewiele się zmieniły nawet i w piątej części. Gra była o wiele bardziej zróżnicowana

Opublikowano

Technicznie słabo to wygląda, liczyłem na więcej. Kiedyś gearsy robiły zajebiste wrażenie. Dziś musieliby zrobić pełnoprawny remake, żeby to zagrało.

Opublikowano

Tak tylko przypomnę że port Gears Ultimate na PC to był techniczny śmieć. Jedna z najgorzej zoptymalizowanych gier, FPSy losowo latające od 30 do 100 i przycinki więc ten remaster remastera to i tak zbawienie dla graczy PCtowych.

Opublikowano
24 minuty temu, easye napisał(a):

No i ten port na PC wygląda niewiele gorzej niż Reload!. Skip jak ch.. jak ktoś ma w domu komputer i sam moze sobie ustawić grafikę od 2015r.

Pomijam już fakt, że zdecydowanie lepiej włączyć sobie multi z Gearsow 5 niż tym kasztanie z przed 10 lat.

Moja ocena: Shift+Del/10

No Gearsy 5 gameplayowo klasę wyżej, zdecydowanie. Ja bym może i się skusił na takiego nobrainer akcyjniaka podciągniętego pod obecną generację (bo GoW:UE śmigają w 1080p przy 60 klatkach), ale pomimo tego, że posiadam pudło to nie dostałem kodu na upgrade. :(

21 minut temu, Kosmos napisał(a):

Technicznie słabo to wygląda, liczyłem na więcej. Kiedyś gearsy robiły zajebiste wrażenie. Dziś musieliby zrobić pełnoprawny remake, żeby to zagrało.

Pewnie na takie wrażenie poczekać trzeba do E-Day które wyciśnie max z konsol i pokaże jak powinno robić się gry na UE5. dunno

Opublikowano
19 minut temu, łom napisał(a):

Tak tylko przypomnę że port Gears Ultimate na PC to był techniczny śmieć. Jedna z najgorzej zoptymalizowanych gier, FPSy losowo latające od 30 do 100 i przycinki więc ten remaster remastera to i tak zbawienie dla graczy PCtowych.

No na premiere pewnie tak, no ale wtedy grałem na konsoli. Oni w ogóle maja problemy z Gearsami na PC - 5tka tez miała swoje problemy, lagi, dropy FPS, stutter, w Reolad pomimo, że silnik z przed 10 lat i gra działa w 250 fpsach to samo - wystarczy poczytać opinie na steam.

Opublikowano
10 minut temu, easye napisał(a):

No na premiere pewnie tak

Nie na premierę. Gears Ultimate na PC nigdy nie zostało naprawione. Ogrywałem z ~3 lata temu na kompie i ta gra działała jak łajno bez względu na konfigurację czy ustawienia.

Opublikowano
1 godzinę temu, łom napisał(a):

Pograć można, bo to nadal te same świetne gearsy. Tylko kurde, który mamy rok ;)

Opublikowano

Jeśli ktoś nie miał wcześniej styczności, bo grał tylko na Playstation to jak najbardziej warto. Graficznie nie robi wrażenie, to tylko remaster rimejka z 2015 r (co za czasy xd). gameplay przez te prawie 20 lat też się zestarzał. Ale to jest jedna z tych niewielu gier, które zmieniły całą branżę i choćby z tego powodu warto się zapoznać. Dla graczy xboxowych i pecetowych to tylko miły dodatek i nie dziwie się że był rozdawany za darmo

Opublikowano

Nie wiem skąd pomysł, że ktoś siedzący w temacie gier czekał 20 lat żeby pierwszy raz zagrać w Gearsy, szczególnie że były dostępne na PC już rok po premierze. To wydanie to fajny powrót do przeszłości, a wersja PS5 w pudle to trofeum do postawienia na półce (wiadomo dlaczego).

Opublikowano

Pomysł jest stąd, że nie wszyscy graja na xboxie i pc. Dla wielu ludzi to wciąż będzie pierwszy kontakt z serią

Opublikowano
7 minut temu, jimmy napisał(a):

Nie wiem skąd pomysł, że ktoś siedzący w temacie gier czekał 20 lat żeby pierwszy raz zagrać w Gearsy, szczególnie że były dostępne na PC już rok po premierze.

Przecież to już stara gra. Dla kogoś kto zaczął grać w gierki po ~2010 i nie ma konsoli to nie było możliwości zagrania w pierwsze Gearsy w sensownej jakości. Gears 1 od People Can Fly było niedostępne a Gears Ultimate jest tragicznie zoptymalizowane.

Opublikowano
4 minuty temu, łom napisał(a):

Gears 1 od People Can Fly było niedostępne

Na czym? Na pc? Do dzis box chodzi w smiesznej cenie.

Opublikowano

Strasznie koślawe to tłumaczenie Jimmiego. Na forum są klapy co nie widziały Xboxa 360 na oczy, a co dopiero miałby kupić Xboxa One. kekw

Prawda jest taka, że dla ogromnej większości niebieskich na forum to pierwsza szansa w ogóle zobaczyć czym są Gearsy. To samo bylo z Forzą (co widać po popularności gry na PSN) i to samo będzie z Halo.

Opublikowano
Teraz, Mejm napisał(a):

Na czym? Na pc? Do dzis box chodzi w smiesznej cenie.

Po pierwsze to mało kto ma napęd w PCtach a po drugie trzeba kombinować z instalką. W skrócie jak nie ma na Steamie/GoGu to ta gra jest niedostępna.

Opublikowano

Jesli ktos naprawde chcial zagrac, to w ciagu tych 19 lat mogl to zrobic, nawet jesli glownie siedzial na konsolach Sony. Bylo wiele okazji. Sam po raz pierwszy jakos pomiedzy 2009-2011 zagralem na PC, bo owczesnie przez chwile mialem dosc dobrego PC. W 2012 roku kupilem X360 dla kilku gier (w tym GTA 5, bo balem sie, ze na PS3 znow bedzie kaszana), na ktorym ogralem rowniez Gears of War 2 i 3. Jakos w 2016 kupilem Xboksa One S, na ktorym rowniez ogralem Gears of War: Ultimate Edition (pudelko mam do dzis).

Juz mialem zamawiac te Gearsy na PS5, bo przeciez fajnie miec to ostateczne trofeum, a zrezygnowalem w ostatniej chwili, gdy gra juz znajdowala sie w koszyku. W to miejsce zamowie Warhammer 40,000: Space Marine 2, ktore jest gra o wiele nowoczesniejsza, a w ktora jeszcze nie mialem okazji zagrac. Zdalem sobie sprawe, ze Gears of War gameplayowo potem mnie juz troche meczylo i nie sadze, ze teraz by bylo inaczej, a wiec nie warto tracic kasy tylko dla trofeum na polce, szczegolnie ze wiele czeka w kolejce.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Uwierzcie, jest mnóstwo osób, które w Gearsy nie grało bo ich całe życie growe ogranicza się do PS. Tym bardziej mało kto w to grał na PC bo znów ograniczają się do PS. Ta gra znajdzie wielu nabywców, to samo przecież było z Forzą.

Opublikowano

Gdybym obecnej generacji nie zaczął od chęci spróbowania czegoś nowego i wreszcie zakupu swojego pierwszego XBOXa to Reloaded też byłoby moim pierwszym kontaktem z serią, a tak miałem go niecałe 5 lat temu.
Jest wiele gier, które mnie interesują na platformy których nie posiadam, ale pragnienie zagrania w nie nigdy nie jest tak wielkie, żeby kupić tę platformę.
Zaczęcie tej generacji od kupna XSX wynikało bardziej z niezbyt imponującego line-upu Sony na start nowej konsoli i chęci kupienia konsoli, na której od początku będę miał pełno grania, a także zajebistą wsteczną, żeby ponadrabiać to wszystko, co mnie przez lata omijało.
Switcha też nie kupiłem, a bardzo chciałbym kiedyś ograć Zeldy czy Bananzę - może pod koniec żywota S2 się na niego skuszę.
Także gadanie "jak ktoś chciał to już dawno ograł" jest zupełnie bez sensu, bo to raczej indywidualna sprawa każdego.

Opublikowano
11 hours ago, Czoperrr said:

Uwierzcie, jest mnóstwo osób, które w Gearsy nie grało bo ich całe życie growe ogranicza się do PS. Tym bardziej mało kto w to grał na PC bo znów ograniczają się do PS. Ta gra znajdzie wielu nabywców, to samo przecież było z Forzą.

1. Forza to gra stosunkowo nowa. Gearsy to 10letni remaster 19letniej gry

2. Forza to gatunek, który na Playstation w zasadzie nie istniał w wysokobudżetowej formie

Tak więc trochę inna sprawa

Opublikowano
1 hour ago, Homelander said:

1. Forza to gra stosunkowo nowa. Gearsy to 10letni remaster 19letniej gry

2. Forza to gatunek, który na Playstation w zasadzie nie istniał w wysokobudżetowej formie

Tak więc trochę inna sprawa

No ale nie musisz daleko szukać bo nawet na forum dla zagrajmerów są osoby co Gearsów na oczy nie widziały a grają w gry od lat. U normików takich osób jest jeszcze więcej, sam znam mnóstwo osób, które grają od czasów PSX i nie graly nigdy w Gearsy bo nie mieli Xboxa.

Opublikowano
2 minutes ago, Czoperrr said:

No ale nie musisz daleko szukać bo nawet na forum dla zagrajmerów są osoby co Gearsów na oczy nie widziały a grają w gry od lat. U normików takich osób jest jeszcze więcej, sam znam mnóstwo osób, które grają od czasów PSX i nie graly nigdy w Gearsy bo nie mieli Xboxa.

No to akurat wiadomo, ale czym innym jest zagranie w port gry 4letniej, a czym innym w 19letni gameplayowo tytuł. Do tego drugiego to już jednak dusza archeologa potrzebna. Raczej nie będzie zbyt wiele sytuacji w której ktoś zagra na PS5 pierwszy raz w Gearsy i nagle dozna olśnienia i zachwytu, jak my w 2006 roku.

Opublikowano
4 minutes ago, Homelander said:

No to akurat wiadomo, ale czym innym jest zagranie w port gry 4letniej, a czym innym w 19letni gameplayowo tytuł. Do tego drugiego to już jednak dusza archeologa potrzebna. Raczej nie będzie zbyt wiele sytuacji w której ktoś zagra na PS5 pierwszy raz w Gearsy i nagle dozna olśnienia i zachwytu, jak my w 2006 roku.

A ok, dorabiasz jeszcze jakąś większą ideologię do tego. Możliwe.

Opublikowano
5 minutes ago, Czoperrr said:

A ok, dorabiasz jeszcze jakąś większą ideologię do tego. Możliwe.

To nie kwestia ideologii, a po prostu tego, że gra mogła się zestarzeć. To strzelanka, one starzeją się najszybciej. Dla mnie osobiście nie, to jest jasne. Dla mnie gameplayowo to właściwie to samo co Gearsy 5, ale wydaje mi się, że akurat w tym przypadku @Paolo de Vesir może mieć rację i różnica jest spora.