Jump to content

Gears of War RELOADED

Featured Replies

Posted

2b35xfn.jpeg

The original Gears of War returns, faithfully remastered and natively optimized for more platforms than ever before as Gears of War: Reloaded.

Gears of War: Reloaded launches August 26, 2025, for $39.99 SRP on Xbox Series X|S, Xbox PC, Xbox Cloud Gaming, PlayStation 5 and Steam, and arrives day one with Game Pass Ultimate or PC Game Pass.

Play on Xbox Series X|S, Xbox PC and Xbox Cloud Gaming with Xbox Play Anywhere.

Gears of War: Reloaded supports cross-play and cross-progression across all platforms.

Xbox fans who own the digital version of Gears of War: Ultimate Edition receive a free upgrade to Gears of War: Reloaded.

• Replies 60
  • Views 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• devilbot
    devilbot

Osobny temat do darmowego upgradu...

• jimmy
    jimmy

Pudło tylko na PS5 i PC? Samobiczowanie trwa

• Josh
    Josh

Nawet za 30 lat będę wolał spokojne, klasyczne PvP niż adhd-multiplayer z Call of Duty, Fortnite albo Overwatch.

Czyli remaster Ultimate Edition?
To może w końcu multi odżyje, bo nawet nie miałem jak spróbować - martwe od lat.

Liczyłem na trylogięfrog

No chuj. I tak kupię bo chcę w to zagrać na PlayStation kaz

Ciekawe czy te dodatki z Ultimate typu walka z Brumakiem też się załapią bo ich w bazowej wersji nie było

Port z pcta od PCF z paczem pod 4k.

16 minut temu, GearsUp napisał(a):

Ciekawe czy te dodatki z Ultimate typu walka z Brumakiem też się załapią bo ich w bazowej wersji nie było

Załapią się, bo były już w UE

Trylogie to bym sobie odswiezył, a tak to podziekuje.

6 minut temu, Mejm napisał(a):

To port UE od Coaltion.

Wersja na PC od PCF wyglądała zupełnie inaczej

Czyli mała szansa na 2 i 3 bo oni nie grzebali przy tych częściach

Edited by GearsUp

Remaster remastera. Meh. Ale niech sobie na Plejce pograją. Te wariaty co tam cały czas w multi cisną ucieszą się z crossplaya :D

Edited by wrog

50 minut temu, Mejm napisał(a):

No fajnie by było jakby wrzucili port od PCF na Steam i konsole, ale niestety nie, to jest mniej bliskie oryginałowi odświeżenie, a osobiście zdecydowanie wolę ten port właśnie, wolę tę kolorystykę i ogólnie design.

Użytkownik Sylvan po niedługim czasie na pewno się zorientował, że trochę bez sensu taki temat, ale napływ adrenaliny i KORZYŚCI WIZERUNKOWE w związku z BYCIEM PIERWSZYM, PRESTIŻ w związku z byciem ZAŁOŻYCIELEM TEMATU GRY NA FORUM był zbyt duży aby kalkulować ryzyko.

To jest remaster rimejku z 2015 r., ale coś tam było o nowym akcie, więc może wersja GOTY tegoż, no chyba, że liczą brumaka.

Dla mnie tytuł absolutnie legendarny i day1 na Steamie. ALE fakt, że nie dorzucili 2 i 3 chociażby w bonusie i bez zmian to... nawet brakuje mi jakiegoś fajnego określenia.

Co do posiadaczy PS5, którzy będą grali w to pierwszy raz w życiu to mam mieszane odczucia. Z jednej strony gra, w mojej opinii (na którą ogromny wpływa ma niesamowita nostalgia i sentyment) nie zestarzała się gameplayowo, a z drugiej to gra mająca 20 prawie lat. Jest w niskiej cenie, polecam spróbować

GoW_Reloaded_2ndRoom-e727d9222118d88bc0f

Zmiany w stosunku do PC ultimate to chyba nie będą zbyt znaczne, może naprawią stuttering przy okazji.

No bo to ma być zwykłe podniesienie rozdziałki do 4K i bazowych FPS do 60, jak ktoś liczy na zupełnie nowe wydanie i odświeżenie to może się srogo zawieść.

Gry z xboxa na pleju, a gry z pleja na PC.

W sumie to gry z xboxa też są na PC. Więc dziś dobrze mieć chyba kompa plus switcha albo anbernica

A to tego Ultimate na PC nie można było sobie podnieść do 4k i odblokować fpsów modem jakimś? To chyba bardziej żeby się jakiś szum zrobił wokół serii. Ktoś sobie ogra na plejaku, będzie chciał poznac całą serię i dupa