Opublikowano 15 czerwca 20251 r Co do papieru to ja mam leciutko naddartą jedną (przynajmniej) stronę, nie wiem jednak czy ma to cokolwiek wspólnego z jego jakością (pamiętam numer, gdzie chyba wszyscy raportowali że mają ponadzierane niektóre strony - i to wcale nie minimalnie - wtedy chyba jakość papieru była najgorsza albo też drukarnia coś nawaliła, nie pamiętam już) czy to tylko niefortunny przypadek, że akurat taki egz. trafiłem.
Opublikowano 16 czerwca 20251 r To raczej już wina drukarni wtedy była, bo coś im się źle skleiło/ucięło.
Opublikowano 16 czerwca 20251 r Tak przy okazji teksu o automatach przypomniało mi się, że ten Terminator Salvation był u mnie w kręgielni. Nie zdążyłem na nim zagrać niestety, bo za pierwszym razem nie miałem drobnych przy sobie, a jak byłem jakiś czas później to nie było już żadnego automatu (było jeszcze ze 3 chyba).Mario Kart Arcade z tego co kojarzę da się odpalić na zmodyfikowanym Dolphinie, tak jak inne gry na płycie Triforce. Kilka z innych wymienionych w tekście gier też kojarzę np. Daytona 2, Time Crisis 5, Castlevanię, czy House of the Dead.Jest też Daytona 3, ale jest gorsza od dwójki.
Opublikowano 16 czerwca 20251 r Autor Papier bez zmian, więc raczej techniczny problem po stronie drukarni - czasami coś źle dotną, tak jak to było przy 323, gdzie sporo były tych numerów z tym niedociętym rogiem. No ale jak to mawiają - zawsze mogli zamiast dociąć za mało, to dociąć za dużo...
Opublikowano 16 czerwca 20251 r Zdaje się że pierwsza obsuwa, od czasów panowania Prezesa, (do dziś każdy poprzedni numer prawie bez opóźnień), więc nie ma o co drzeć kotów. Winą i tak obarczam tutejszą pocztę. Numer jeszcze nie dotarł, poczekam do soboty i gdyby wciąż nie było to będzie potrzebna dosyłka, więc taka sytuacja u mnie, a kmiot zaraz wyskoczy z recenzja
Opublikowano 16 czerwca 20251 r Autor 1 minutę temu, Yankiee napisał(a):Zdaje się że pierwsza obsuwa, od czasów panowania Prezesa, (do dziś każdy poprzedni numer prawie bez opóźnień), więc nie ma o co drzeć kotów.Winą i tak obarczam tutejszą pocztę.Numer jeszcze nie dotarł, poczekam do soboty i gdyby wciąż nie było to będzie potrzebna dosyłka, więc taka sytuacja u mnie, a kmiot zaraz wyskoczy z recenzja Dawaj znać na sklep@psxextreme.pl. Raaaczej jak w 2 tygodnie nie dowieźli to już marne szanse, chociaż bywały i rekordy po 3-4 tygodnie albo dostawa obu numerów jednocześnie.
Opublikowano 16 czerwca 20251 r Raz, ale to za poprzedniej władzy doszły dwa jednocześnie , więc może i teraz się zdublują, i tak narazie ogrywam starocie na nowym switch’u więc poczekam do końca tygodnia i wtenczas dam głos czy doszło. Edytowane 16 czerwca 20251 r przez Yankiee
Opublikowano 16 czerwca 20251 r @Yankiee pytałeś czy przypadkiem nie leży na poczcie? Mi się parę razy zdarzyło, że jakiś list na mnie czekał, ale listonoszka go nie przynosiła tłumacząc się tym, że musi jeszcze w torbie nosić ulotki reklamowe i nie da rady chodzić ze wszystkim...
Opublikowano 16 czerwca 20251 r Zaprzeczenie istnienia poczty, kiedy to adresat musi biegać za listonoszem albo fatygować się do nich, poczekam to może do soboty torba listonosza zrobi się nieco lżejsza ale to i tak wypadek przy pracy od kiedy dobra zmiana w osobie Prezesa przejęła władzę
Opublikowano 16 czerwca 20251 r 3 godziny temu, Mari4n napisał(a):Tak przy okazji teksu o automatach przypomniało mi się, że ten Terminator Salvation był u mnie w kręgielni.Nie zdążyłem na nim zagrać niestety, bo za pierwszym razem nie miałem drobnych przy sobie, a jak byłem jakiś czas później to nie było już żadnego automatu (było jeszcze ze 3 chyba).Teraz możesz nadrobić w free play mode :)3 godziny temu, Mari4n napisał(a):Mario Kart Arcade z tego co kojarzę da się odpalić na zmodyfikowanym Dolphinie, tak jak inne gry na płycie Triforce. Da się :)3 godziny temu, Mari4n napisał(a):Kilka z innych wymienionych w tekście gier też kojarzę np. Daytona 2, Time Crisis 5, Castlevanię, czy House of the Dead.Uznałem że zbyt wielu dziwactw nie będę wymieniał, niech będzie niespodzianką co nas ominęło ;)3 godziny temu, Mari4n napisał(a):Jest też Daytona 3, ale jest gorsza od dwójki.Daaaaayyyyttttttooooooonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, każda dobra ;)3 godziny temu, Perez napisał(a):Papier bez zmian, więc raczej techniczny problem po stronie drukarni - czasami coś źle dotną, tak jak to było przy 323, gdzie sporo były tych numerów z tym niedociętym rogiem.No ale jak to mawiają - zawsze mogli zamiast dociąć za mało, to dociąć za dużo...To jest mega limitowana wersja :)
Opublikowano 16 czerwca 20251 r 22 minuty temu, Konsolite napisał(a):Daaaaayyyyttttttooooooonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, każda dobra ;)No ba. Dzisiaj ogarnąłem emu Model 2, i grałem w Daytonę GTX 2004. Wessało.
Opublikowano 16 czerwca 20251 r Godzinę temu, Yankiee napisał(a):Zaprzeczenie istnienia poczty, kiedy to adresat musi biegać za listonoszem albo fatygować się do nich, poczekam to może do soboty torba listonosza zrobi się nieco lżejsza ale to i tak wypadek przy pracy od kiedy dobra zmiana w osobie Prezesa przejęła władzęZgadzam się co do celu istnienia urzędu pocztowego, ale jeśli Ci zależy na numerze to możesz zadzwonić i zapytać czy jest i kiedy przyniosą. Zajmie to szybciej niż wysłanie nowego numeru. No chyba że nadal nie ma to może leży gdzieś w magazynie pomiędzy
Opublikowano 16 czerwca 20251 r Autor Godzinę temu, Yankiee napisał(a):Zaprzeczenie istnienia poczty, kiedy to adresat musi biegać za listonoszem albo fatygować się do nich, poczekam to może do soboty torba listonosza zrobi się nieco lżejsza ale to i tak wypadek przy pracy od kiedy dobra zmiana w osobie Prezesa przejęła władzęPocieszę Cię - jeden Czytelnik nie dostał numeru już bodaj siódmy raz z rzędu… Już nawet adres zmienialiśmy i nic, każda wysyłka przepada, żadnych zwrotów.
Opublikowano 16 czerwca 20251 r Kochaniec… kolejne złote dziecko obecnego PE po Piechocie i Adamusie. Znakomite masz felietony i ten o Deus Ex jest kolejnym w kolekcji. Oczywiście po lekturze załapałem lekką zajawkę na serię, ale ceny wersji na PS2 trochę odstraszyły.
Opublikowano 17 czerwca 20251 r @MYSZa7 bardzo dziękuję za laurkę - leci na lodówkę :). A tak serio, to cieszę się, że Ci siadło a tym bardziej kusi do powrotu w ten świat. Fakt, ceny są zaporowe. Co do samego tekstu to muszę przyznać, że kończony był trochę w bólach czasowy, ale udało się dowieźć i jak widzę, treściowo wypadło nieźle ;) @Nomen dubium No czekałem na Twoja "opinię mojej opinii" o Primal. No i biję się w pierś a pro pro tej grafiki, ale wytłumaczę się tym, że odkąd oddaję Rogerowi retrorecki (a nawet nie tylko te) to mam cholerny problem z tą "oceniaczką". Ale myślę, że zrekompensuję Ci to w sierpniu recką tytułu, którego - uwaga, uwaga.... nawet Piechota się nie spodziewał !
Opublikowano 17 czerwca 20251 r @Seba89 czyli przejął Pan już na dobre retrorecenzję, Panie Sebastianie?
Opublikowano 17 czerwca 20251 r 2 godziny temu, Pix napisał(a):@Seba89 czyli przejął Pan już na dobre retrorecenzję, Panie Sebastianie?W 334 będę ja. W 335 Kacper Adamus. I w 336 dopuścimy znowu Sebastiana. Wielogłos dobrze robi temu minidziałowi
Opublikowano 17 czerwca 20251 r 3 godziny temu, Seba89 napisał(a):No i biję się w pierś a pro pro tej grafiki, ale wytłumaczę się tym, że odkąd oddaję Rogerowi retrorecki (a nawet nie tylko te) to mam cholerny problem z tą "oceniaczką".Tzn? Rodżerio Cię strollował i wystawił te 7/10 za grafę w Twoim imieniu, choć Ty optowałeś za wyższą notą?3 godziny temu, Seba89 napisał(a):Ale myślę, że zrekompensuję Ci to w sierpniu recką tytułu, którego - uwaga, uwaga.... nawet Piechota się nie spodziewał !O, brzmi ciekawie - spróbuję raz jeszcze pobawić się w Jackosia (przy pierwszym podejściu z tym The City of Lost Children wprawdzie mi nie pykło, ale nie zbije mnie to na szczęście z tropu) i coś wytypować, ale żeby było łatwiej podam tym razem dwa typy: trochę życzeniowo wskażę na Haunting Ground (niedawno wspominałem o tym tytule, i liczę na to że mogłeś to "zamówienie" podchwycić) i na Diablicę Jasności (znaczy się Tomb Raidera 6) co prawda za Anielicę Ciemności miał się wziąć red. Piechota, ale że (jak wyżej wspomniałeś) zamierzasz wyskoczyć z czymś czego ów się nie spodziewa, można to zinterpretować w ten sposób że chcesz mu właśnie zajumać TR:TAoD. Tak czy owak, z niecierpliwością będę wyczekiwał sierpniowego numeru!Godzinę temu, Piechota napisał(a):W 334 będę ja. W 335 Kacper Adamus. I w 336 dopuścimy znowu Sebastiana. Wielogłos dobrze robi temu minidziałowiJak to, więc Seba jednak nie wróci z retrocenzją już w sierpniu - jak przed momentem napisał - tylko dopiero we wrześniu?
Opublikowano 17 czerwca 20251 r To ja się pomyliłem. Kolejność, o ile się nie mylę, jest taka: Adamus, Piechota i Ja
Opublikowano 17 czerwca 20251 r Publicystyka przeczytana, mogę tylko napisać to co zawsze- dobra robota.
Opublikowano 17 czerwca 20251 r 6 godzin temu, Pix napisał(a):@Seba89 czyli przejął Pan już na dobre retrorecenzję, Panie Sebastianie?Dobrze się czuje w tej formie więc kto wie... Z mojej strony chęci są, a i z pozostałymi redaktorami tego kącika jestem w stałym kontakcie więc... :)
Opublikowano 18 czerwca 20251 r Tez muszę pochwalić Kochańca. Chłop od jakiegoś czasu zaczyna się rozpychać w dziale retro, ale dopiero przy artykule o Deusie pokazał swój pełen potencjał(a może jednak nie?). Aż człowiek ma ochotę rzucić wszystko i nadrobić starocia, co ma ćwierć wieku. Pomyśleć, że Pan Seba jawił się jako ekspert od hentajów...
Opublikowano 18 czerwca 20251 r I kato-gejmerów (sic!) - tak dla moralnej równowagi mocy. No dzięki wielkie, staram się, jak mogę i wielkie dzięki za każdy komentarz do tekstu.
Opublikowano 18 czerwca 20251 r Adamus, napisz mi proszę jaki masz techniki na odpoczywanie, bo ja znam tylko jedną - sen.Recenzje przeczytane, znowu parę tytułów trafi na listę gier w które na pewno zagram jak tylko nadrobię zaległości.W dniu 17.06.2025 o 15:26, PiotrekP napisał(a):Publicystyka przeczytana, mogę tylko napisać to co zawsze- dobra robota.