Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano
Teraz, Rooofie napisał(a):

No to chyba nie ma lepszego momentu, żeby wejść w to uniwersum. Masz remejki RE2, RE3 i R4. Na upartego RE5 i RE6 można grać w stare wersje albo je całkowicie pominąć i wiele nie stracisz. Potem masz RE7 i Village, które są już współczesne i remasterów nie potrzebują.

To był mój pierwszy kontakt z serią, a nie jedyny.

Za dzieciaka i w nastoletnich latach wolałem platformówki, strategie, erpegi. Dopiero w dorosłym życiu (miałem może z jakieś 19/20 lat) odpaliłem Dead Space, bo mnie brat namawiał, że zajebiste i że koniecznie muszę sprawdzić. No i tak się zakochałem w tym gatunku, potem były gry z serii RE, Silenty i dużo innych tytułów typu Alien Isolation, The Evil Within, seria Amnesia itd.

• Odpowiedzi 805
  • Wyświetleń 40,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

• I ta rejestracja na aucie Leona 9642 :D (części w których wystąpił)

Opublikowano
1 minutę temu, Czokosz napisał(a):

To był mój pierwszy kontakt z serią, a nie jedyny.

Za dzieciaka i w nastoletnich latach wolałem platformówki, strategie, erpegi. Dopiero w dorosłym życiu (miałem może z jakieś 19/20 lat) odpaliłem Dead Space, bo mnie brat namawiał, że zajebiste i że koniecznie muszę sprawdzić. No i tak się zakochałem w tym gatunku, potem były gry z serii RE, Silenty i dużo innych tytułów typu Alien Isolation, The Evil Within, seria Amnesia itd.

No to rzeczywiście trochę późno się zabrałeś, horrory jednak straszą najbardziej za dzieciaka. No, akurat nie Residenty, bo nie są straszne, ale taki Silent Hill 2 u 13sto latka na pewno wywoływał inne emocje, niż za dorosłego.

Opublikowano
4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

No to rzeczywiście trochę późno się zabrałeś, horrory jednak straszą najbardziej za dzieciaka. No, akurat nie Residenty, bo nie są straszne, ale taki Silent Hill 2 u 13sto latka na pewno wywoływał inne emocje, niż za dorosłego.

Dlatego wam zazdroszczę, że mieliście wczesny start z tą serią i ogólnie z tym gatunkiem.

Na pewno coś mnie ominęło z racji tego, że zacząłem póżniej, ale z drugiej strony dobrze się bawiłem przy wszystkich wspomnianych tytułach, więc i tak wyszło na plus. Takie RE3 OG ogrywałem dopiero 2 lata temu, a nie mogłem się oderwać od ekranu. Dla mnie to najlepszy dowód, że to na tyle dobre gry, że ktoś bez sentymentu do tej serii potrafi się przy nich dobrze bawić wiele lat póżniej.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano
7 minut temu, smoo napisał(a):

Przesrane to będzie za rok jak będzie wychodzić FFVII part3. Bezludna wyspa mnie czeka chyba przed premierą.frog

Tam to ci pół roku przed premierą zaspoilerują wszystko w trailerach pokazując grę od końca.

Opublikowano
3 minuty temu, Patapon napisał(a):

Tam to ci pół roku przed premierą zaspoilerują wszystko w trailerach pokazując grę od końca.

Widziałeś ostatni trailer Residenta? To nie patrz xD.

Opublikowano

A był jakiś trailer? Pamiętam ten od Nintendo gdzie Leon oddawał strzały ostrzegawcze wokół zombiaków.

Edytowane przez Patapon