Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 64,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

Opublikowano
Godzinę temu, Szermac napisał(a):

Ja narazie odpuściłem Obłęd, bo to naprawdę obłęd ten poziom. Też czuję, jakbym Akumu w TEW grał. Totalnie niesprawiedliwy xD Nie wiem w ogóle czy go przejdę, szczerze wątpie, a zaraz jeszcze fatal frame 2 na którego czekam mocno.

Lecę na easy powyżywać się i dozbierać inne trofiki.

Dawaj a nie, ja się wściekałem, że ich pogięło, ale zrobiłem lekki progres w klinice metodą prób i błędów, uczę się zachowań zombiaków blink, są pewne zmiany w sekwencjach, lokacjach, jeśli tak jest do końca gry, to jest to już całkiem inne doświadczenie.drakeyeah

Opublikowano

Speedrunik bez ziół i krwi zaliczony, czas na prawdziwe soulsyboomer

PXL_20260301_093509297.MP.jpg

Opublikowano

Jakie są Wasze ulubione animacje zgonów? Dla mnie top 1 to

spoiler

Leon rozerwany na pół przez Mr.X

zdecydowanie najbrutalniejszy Resident ever

Opublikowano

Dobra luzik, już jestem w racoon na easy xD Wrócę jeszcze do Obłędu.

Opublikowano
18 minut temu, Pierre Deck napisał(a):

Ale nie ma sensu, bo gra pozniej hojnie sypie amunicja

Że na Obłędzie sypie amunicją ?

Opublikowano
50 minut temu, Pupcio napisał(a):

Speedrunik bez ziół i krwi zaliczony, czas na prawdziwe soulsyboomer

PXL_20260301_093509297.MP.jpg

Dobrze wiemy co zamierzasz spicy

Opublikowano

Powiem szczerze po początku na obłędzie czy zwyczajnie w świecie nie zrobię tego w trybie lamusa z nieskończonym ammo do platyny bo to co tu się wyprawia to już chyba nie ma moje nikłe skillsy xD

Opublikowano
Godzinę temu, bobi_88 napisał(a):

Co jest? Dlaczego pudełka znikły ze sklepów? Xd

Wystawiłem w nocy za 250, rano odsypialem i miałem 10 wiadomości. Właśnie jedzie do mnie ziomek 100km po grę za 300zł, sam zaproponował więcej, bo u niego nie ma w sklepach.

Obłęd w realu.

Opublikowano

A ja wlasnie fhuj sie jaram ze gra wymaga.

Nie gram na czas, zeby odhaczyć itd.

To jest taka gra której chce poświęcić czas i wycisnąć z niej maks satysfakcji.

Czy będę robił platynę?

Nie wiem, pewnie nie.

Natomiast gwoździem programu jest dla mnie przejście insanity bez nieskończonego ammo itd.

Jak mi przypomnieliście o TeW to wlasnie AKUMU wspominam najlepiej.

Zajebiste doświadczenie.

Opublikowano

Będziesz pan zadowolony, zwykłe przejście bez lizania ścian zajęło mi 9h, teraz na insanity zaczyna się zabawa, tu będzie trzeba wszystko dokładnie eksplorować.

Opublikowano

U mnie to bedzie pierwszy Residencik w ktorym zrobie 100% w grze oprucz samej platynki. Piekny jest ten swiat wub

Opublikowano

Wiecie co łączy prawdopodobnie dwie najlepsze gry w tym roku?

Jane Perry

Jane Perry | The Royal Central School of Speech and Drama

Selene, teraz Alyssa, zaraz nawet twarz w Saros.

Opublikowano

Na Obłędziku właśnie wyszedłem z kliniki, zginąłem już chyba więcej razy niż przez całe Sekiro. Pierwszy boss u Leona to taka gąbka na pociski, że mało brakowało, a musiałbym się ratować toporkiem. Wszystko totalnie na styk.

Opublikowano

Grzęzłem w przekonaniu, że liderem trudności pozostanie Ethan Must Die. Mają rozmach skoorwisinki.

Opublikowano

Pomysły na dlc fabularne?

1. Ada która ma za zadanie wydostać antyvirusa z ARK, spotkanie z kolejną fazą mr. X, bo on tak sobie tam chyba nie leży.

2. Coś powiązanego z Emily i jej przeszością.

3. Chris (bad) jako że było wspomniane że nie wiadomo gdzie jest.

Opublikowano

Dalej najbardziej obstawiam coś z Alyssą ale po skończeniu gry z nienacka wyskakuje szansa na coś z Hunkiem i Chrisem. co by to nie było day one

Opublikowano
3 godziny temu, Josh napisał(a):

Jakie są Wasze ulubione animacje zgonów?

Tam gdzie piszesz jeszcze nie doszedłem, ale póki co mój nr. 1 to

Spojler

Zgniatarka w przetwórni mięsa ) Uwielbiam tego typu zgony. W RE6 Leon fajnie kończył w takiej dużej maszynce do mięsa na targowisku.

19ca9768a6448-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Ja wiem, że to gra i na pewne absurdy trzeba przymknąć oko, ale dlaczego Grace biega tak woooolllllnooooo. Jakby mnie gonił Chunk albo zmutowany zombie to bym popierdalał jak Usain Bolt a ona sobie truchcikiem przebiera nóżkami. To samo mnie irytowało w RE4. Leon taki komandos wyskakujący przez okno z pierwszego piętra a momentami ruszał się jak paralityk.

Opublikowano

Wybiegali się w re6.

Opublikowano
2 minutes ago, Michu_M said:

Ja wiem, że to gra i na pewne absurdy trzeba przymknąć oko, ale dlaczego Grace biega tak woooolllllnooooo. Jakby mnie gonił Chunk albo zmutowany zombie to bym popierdalał jak Usain Bolt a ona sobie truchcikiem przebiera nóżkami. To samo mnie irytowało w RE4. Leon taki komandos wyskakujący przez okno z pierwszego piętra a momentami ruszał się jak paralityk.

to akurat klasyka w survival horrorach. ciezko mi sobie wyobrazic takie RE4 z movementem bohatera jak np. w uncharted (tempo biegu, zwrotnosc, omijanie przeszkod).

Opublikowano

No wygląda to dość komicznie, ale raczej konieczność w takich grach, najgorszy był ten 2 sekundowy sprint w the evil within xD

Opublikowano
13 minut temu, Michu_M napisał(a):

To samo mnie irytowało w RE4. Leon taki komandos wyskakujący przez okno z pierwszego piętra a momentami ruszał się jak paralityk.

W RE2 było to samo.

To jest taki przyśpieszony trucht jak u człowieka którego na dwójkę ciśnie gdzieś poza domem. Nie możesz biec za wolno, bo nie zdążysz, ale też nie możesz się za bardzo rozpędzić, bo biegniesz ze ściśniętym zwieraczem i przez zbyt szybkie tempo może nastąpić przedwczesne zwolnienie blokady przed dotarciem do kabiny.