Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano
43 minuty temu, Rotevil napisał(a):

W sumie to dość duży minus teraz dla mnie, że nie ma tych rang za przejścia, nie mam tak naprawdę motywacji żeby robić i ulepszać swoje runy, tak jak to robiłem w RE4 remake, gdzie wbiłem tam z około 100h żeby mieć S na wszystkich poziomach trudności.

No marne replayability w tej części

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 72 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

• Bzduras
    Bzduras

Opublikowano

Grace najlepiej napisaną postacią? Wy tak serio? Typiara pracująca w FBI nie potrafi złożyć zdania, nie potrafi używać broni, ma traumy, jest niezdarą i się ku...a zahaczyła rękawem o wieszak bella

100x bardziej wiarygodnie by to wypadło jakby była po prostu cywilem szukającym prawdy o śmierci matki.

Ashley z RE4 Remake to przy niej oskarowa rola.

Opublikowano

Ale to jest analityk siedzący za komputerkiem. Nie potrafi używać broni? My graliśmy w tą samą gre? )

Opublikowano
5 minut temu, kiseki napisał(a):

Grace najlepiej napisaną postacią? Wy tak serio? Typiara pracująca w FBI nie potrafi złożyć zdania, nie potrafi używać broni, ma traumy, jest niezdarą i się ku...a zahaczyła rękawem o wieszak bella

100x bardziej wiarygodnie by to wypadło jakby była po prostu cywilem szukającym prawdy o śmierci matki.

Ashley z RE4 Remake to przy niej oskarowa rola.

Ten fragment akurat też mi się trochę nie klei, nie wiem czy oni tam nie mieli jakiś testów przed przyjęciem do FBI ;]

Z drugiej strony, FBI to pewnie przyzwyczajone jest do zabójstw, a nie do tego że nagle ktoś ma Twoje zdjęcia, igra ze wspomnieniami o matce, i nagle okazuje się że Cię porwano i wokół są zombie. Trauma z wydarzeń z matką chyba mocno jej się odbiła na zachowaniu.

1 minutę temu, Pupcio napisał(a):

Ale to jest analityk siedzący za komputerkiem. Nie potrafi używać broni? My graliśmy w tą samą gre? )

Ale ta akcja z jej szefem to wtedy tym bardziej byłaby ostra xD

Słuchaj, wiem że nie byłaś nigdy w terenie, ale masz tu adres, wiem że tam zaszlachtowali Twoja starą, ale masz FBI na ID więc dasz radę ;]

Opublikowano

Zrobiłem sobie przejście na easy z infinitami

0dUCKyx.jpeg

Świry z youtube'a zaraz będą wykręcać taki czas na hardzie yao

Grace najlepiej napisaną postacią? Wy tak serio? Typiara pracująca w FBI nie potrafi złożyć zdania, nie potrafi używać broni, ma traumy, jest niezdarą i się ku...a zahaczyła rękawem o wieszak

Nie jestem specem, ale czy analitycy FBI nie zajmują się głównie papierologią? Grace pewnie odbyła jakieś podstawowe szkolenie z bronią palną, ale możliwe że nigdy nie brała udziału w grubszych akcjach, nie mówiąc o walce z mutantami we_need_to_go_deeper

Edytowane przez Josh

Opublikowano
1 minutę temu, Szermac napisał(a):

Pan Capcom ma trudność w dodaniu Poland do list krajów XD

Eee, nie, nawet na górze jest.

Opublikowano
6 minut temu, Josh napisał(a):

Zrobiłem sobie przejście na easy z infinitami

0dUCKyx.jpeg

Świry z youtube'a zaraz będą wykręcać taki czas na hardzie yao

Nie jestem specem, ale czy analitycy FBI nie zajmują się głównie papierologią? Grace pewnie odbyła jakieś podstawowe szkolenie z bronią palną, ale możliwe że nigdy nie brała udziału w grubszych akcjach, nie mówiąc o walce z mutantami we_need_to_go_deeper

To teraz zrób bez infinity i masz world record gigabeta

Opublikowano
1 minutę temu, Pupcio napisał(a):

Chodzi ogólnie o całą otoczkę jej niezdarności i potrzeby przepraszania za to że żyje. Ostatecznie zaczyna to strasznie męczyć. Chociaż może to ja mam jednak inne wyobrażenie agentów FBI. Nawet tych pracujących za biurkiem.

Co do strzelania chodziło o to, że ręce jej się trzęsą kiedy trzyma broń i nie ma pewności w tym aż do samego końca gry kiedy mamy jej "przemianę". Nie chodziło mi, że nagle celowanie mamy odwrócone.

Opublikowano
3 minuty temu, Rotevil napisał(a):

To teraz zrób bez infinity i masz world record gigabeta

Właśnie widziałem, że jeden typ przeszedł 2h 6 min. bez dopałek. obamaBędę musiał obejrzeć ten speedrun, żeby się podszkolić

Opublikowano

Gram sobie powoli - teraz jestem w piwnicy kliniki. Rozbawiła mnie druga sekcja grania Leonem - zabijamy bossa, potem paru innych przeciwników, pociągamy za dźwignię, znowu walka i koniec.

Opublikowano

Gadacie o Grace i jej wątpliwym szkoleniu wojskowym, a tymczasem parujący RPG swoim handAxe +1 Leon już jest ok ? Gracze ^^ .

Opublikowano
1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Szkoda trochę, że w ankiecie nie było pytań o nowy rimejk.

jw, mam nadzieję, że to ta cała Code Veronica, jedyna gra z serii, której nie znam.

Warto ograc. Ja tez dlugo sie wzbranialem przed ta czescia, a jakies 2 tygodnie temu skonczylem i bawilem sie swietnie

Opublikowano

Grace słaba agentka fbi? Moja Grace wyczyściła cały ośrodek ze wszystkich maszkar i jak nadszedł czas na sterowanie Leonem, to piękny chłoptaś spacerował sobie jak po parku i prawie nic nie musiał robić

Opublikowano

Nie mam pojęcia jak wy to robiliście przy pierwszym przejściu. Naboi znalazłem może na zabicie może 1/4 stworów, a wy piszecie, że wyczyściliście cały szpital.

Opublikowano

No coś słabo grałeś, poza miejscami gdzie fabularnie należało uciekać, albo były np. maszynki do mielenia zombie, to wszystkich można było spokojnie zastrzelić, z pomoca oczywiście dobijania nożem. Bo nóż w re9 to silniejsza broń niż w starych residentach.

Opublikowano
2 godziny temu, Rotevil napisał(a):

Spartiatix? Bo oglądałem rano jak zrobił.

wrzucone 4 dni temu, teraz pewnie już przechodzi w godzinę kaz

17 minut temu, kiseki napisał(a):

Nie mam pojęcia jak wy to robiliście przy pierwszym przejściu. Naboi znalazłem może na zabicie może 1/4 stworów, a wy piszecie, że wyczyściliście cały szpital.

Crafting panie Ferdku. Możesz sobie stworzyć pociski albo to serum, które instakilluje każdego zombiaka.

Opublikowano

Mi trochę później brakowało bo z 40 naboi poszło w kucharza i dalej nie chciał paść. Dopiero Leonem go położyłem i się zastanawiam czy Grace da się to wogóle zrobić.

Opublikowano
Teraz, Patapon napisał(a):

Mi trochę później brakowało bo z 40 naboi poszło w kucharza i dalej nie chciał paść. Dopiero Leonem go położyłem i się zastanawiam czy Grace da się to wogóle zrobić.

Kucharz pada od jednego strzału z Requiem i paru z pistoletu.

Opublikowano

Widać, że przy tej grze maczali palce ludzie od RE6

Zombie strzelające z karabinów i napierdalające z moździerzy?

facepalm