Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano

Ja tyko się pytam, kiedy gra znowu będzie dostępna w polskich sieciowkach?

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 74,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

• Bzduras
    Bzduras

Opublikowano
19 minut temu, XM. napisał(a):

Dawać teraz DMC - ponad 2 mln sprzedanych kopii samej piątki w rok, ip jest w gazie.

No właśnie na co oni czekają, a za 2 miesiące 2 sezon, więc pewnie znowu podbije sprzedaż.

Opublikowano

Pany, nie ma tutaj "klasycznego" NG+, gdzie giwery, ulepszenia itp. przechodzą na ponowne rozpoczęcie gry? Zamiast tego za punkty odblokowujemy nowe bajery i one się pojawiają w skrzyniach przy kolejnym przejściu na dowolnym poziomie trudności?

Opublikowano
  • Autor
17 godzin temu, Patapon napisał(a):

Mi trochę później brakowało bo z 40 naboi poszło w kucharza i dalej nie chciał paść. Dopiero Leonem go położyłem i się zastanawiam czy Grace da się to wogóle zrobić.

Ja go 1 hitem zabiłem używajac injectora, nabojów mam w chuj, ten normal to chyba jak stare easy.

Opublikowano
5 minut temu, Emtebe napisał(a):

Pany, nie ma tutaj "klasycznego" NG+, gdzie giwery, ulepszenia itp. przechodzą na ponowne rozpoczęcie gry? Zamiast tego za punkty odblokowujemy nowe bajery i one się pojawiają w skrzyniach przy kolejnym przejściu na dowolnym poziomie trudności?

Nie ma, jest tak jak mówisz.

Opublikowano

Dziwny jest ten pseudo ng+ coś sie przenosi, coś nie. Najgorsze że bez usunięcia sejwa nie da sie zacząć czystej gry, można to naprawić prostym patchem w przyszłości, ale znając capcom to naprawią to w edycji golden pro ultra za rok

Opublikowano
6 minut temu, Pupcio napisał(a):

Dziwny jest ten pseudo ng+ coś sie przenosi, coś nie. Najgorsze że bez usunięcia sejwa nie da sie zacząć czystej gry, można to naprawić prostym patchem w przyszłości, ale znając capcom to naprawią to w edycji golden pro ultra za rok

A nie możesz założyć kolejnego konta na konsoli zamiast kasować save?

Robiłem tak jak chciałem na czysto przejść returnala.

Opublikowano

Nie umiem w spoilery balon

Edytowane przez kiseki

Opublikowano

chłopie, wrzuć w spoiler, a nie w tytuł :). 2ga linia.

Opublikowano

Dawać DMC, Dino Crisis, Onimushę i Requiem 2 )

Toście mnie zmartwili z brakiem klasycznego NG+. Szkoda, bo to było dobrze pomyślane.

Wszyscy już pewnie skończyli grę, a ja miałem przerwę (żyćko) i dzisiaj dotarłem wreszcie Leonem

Spojler

na posterunek w RC. Te sceny z motorem, hehe. Niezłe kino akcji.

I powiem wam że świetnie się bawiłem w tej drugiej połowie gry. Owszem, Grace w Ośrodku to 10/10, ale Leonowe przygody to dla mnie mocne 8/10. Fajna odmiana od klasycznego Residenta. Bieganie i szukanie fantów, walka z zombie, rozkminianie mapy, to wszystko było super. Bardzo mnie cieszy sukces sprzedażowy tej części. Dla mnie to kandydat do GOTY.

Opublikowano

Kampania Leona to takie naciągane Mercenaries imo lapka Zaje.biscie widowiskowe i brutalne a do tego jeszcze moneta wpada za kile i znajdzki. Tak jakos mi sie to widzi.

Opublikowano

O właśnie, super jest to nabijanie punktów i sklepik z bronią i ulepszeniami.

Opublikowano

Strasznie mi Requiem apetytu narobił na kolejne residenty. Oby plotki się potwierdziły i na jesieni większe DLC, w 2027 rimejk Code Veronica, a w 2028 rimejk 0.

Opublikowano

Rozkminianie mapy? Odważnie ;]

Opublikowano

Formuła zdradza ze po kazdym remaku nadchodzi nowa czesc. Dwa remaki z rzedu nie wróżą nic dobrego.

Opublikowano
29 minut temu, MEVEK napisał(a):

Formuła zdradza ze po kazdym remaku nadchodzi nowa czesc. Dwa remaki z rzedu nie wróżą nic dobrego.

Między premierą RE7/RE8 wyszły rimejki RE2 i RE3, więc już była taka sytuacja.

Jak się spojrzy na premiery głównych odsłon serii, to przeważnie jest odstęp 4-5 lat, więc RE10 pewnie wyjdzie dopiero w 2030/2031. Ze dwa rimejki wydadzą w międzyczasie i każdy będzie zadowolony.

Opublikowano

Właśnie biegam Leonem po

Racoon City, miałem akcję na motocyklu i tak sobie pomyślałem, że druga część Days Gone mogła by mieć takie zniszczone miasto, po którym byśmy jeździli na motorku. Byłoby fajnie no ale nie będzie.

Opublikowano
5 minut temu, Michu_M napisał(a):

Właśnie biegam Leonem po

Racoon City, miałem akcję na motocyklu i tak sobie pomyślałem, że druga część Days Gone mogła by mieć takie zniszczone miasto, po którym byśmy jeździli na motorku. Byłoby fajnie no ale nie będzie.

Już to wrzucałem w innym temacie

Days that Gone Capcom tribute

img_1_1772565894432.jpg

Opublikowano

Liczyłem na etap na

motorku ze względu na któryś z filmów i Capcom dostarczył ale sterowanie tak samo słabe jak w remake'u FFVII.

Opublikowano

Wlasnie o tym wspominam. Strasznie pociety byl ten remake trojeczki. Srogi niesmak, niedosyt po fenomenalnym RE2r. Nie chcialbym powtorki z historii. Maja forme zwyżkową i niech tak zostanie. Ja moge poczekac rok czy dwa ale niech sie to przelozy na formułe ktora aktualnie praktykuja.

Opublikowano

NG+ nie jest w takiej klasycznej formie, że wszystko z pierwszego przejścia przechodzi na drugi ale np Leon ma do dyspozycji skrzynię i nabijanie punktow za kille już od pierwszego etapu w okolicach hotelu. Można od razu kupować wszystko to co się odblokowało za pierwszym razem więc dostęp siła rzeczy jest dużo szybciej.

Opublikowano
21 minut temu, Qbon napisał(a):

NG+ nie jest w takiej klasycznej formie, że wszystko z pierwszego przejścia przechodzi na drugi ale np Leon ma do dyspozycji skrzynię i nabijanie punktow za kille już od pierwszego etapu w okolicach hotelu. Można od razu kupować wszystko to co się odblokowało za pierwszym razem więc dostęp siła rzeczy jest dużo szybciej.

Wiaze sie z tym tez pewne utrudnienie. Jak dojdziesz do pewnego etapu bez sniperki to sie o tym przekonasz na wlasnej skorze pawel

Opublikowano
31 minut temu, MEVEK napisał(a):

Wiaze sie z tym tez pewne utrudnienie. Jak dojdziesz do pewnego etapu bez sniperki to sie o tym przekonasz na wlasnej skorze pawel

Domyślam się nawet o którym etapie mówisz.