Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

FATAL FRAME/Project Zero II: Crimson Butterfly REMAKE

Featured Replies

Opublikowano

@Square usuń

@tjery chodziło o DualScreen, bo używam dwóch monitorów na PC, wtedy z Borderless przy minimalizacji buguje się gra i dzieje się tak tylko w TEJ grze, gdyż mam ten config od lat, anyway.

• Odpowiedzi 60
  • Wyświetleń 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• teraz to już chyba luz, bo większość kupiła PC5 Pro z upscalerem i wiedza techniczna się przydaje

• 5 marca demko

• Ograłem demko, ale kurde lipa XD Zeźliłem się, usunąłem z wishlisty. Po pierwsze, co oni zrobili z oprawą na PS5pro? Materiały to chyba z PC nagrywane z podpiętym dualsensem, po tych trailerach i game

Opublikowano
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

@Square usuń, nie ma już sensu wrzucać jakichkolwiek porównań z wersjami PC na tym forum. Zawsze przyjdzie policjant.

@tjery chodziło o DualScreen, bo używam dwóch monitorów na PC, wtedy z Borderless przy minimalizacji buguje się gra i dzieje się tak tylko w TEJ grze, gdyż mam ten config od lat, anyway.

Ale jakie porównania z PC, czemu ty zawsze odwracasz kota ogonem, jak ktoś ci wytknie, że to co piszesz jest wątpliwe? Najlepiej, popisać jakieś pierdoły, a potem płakać jak ktoś się do tego odniesie.

Opublikowano

Pograłem na PC, gra jest optymalizacyjnym kasztanem. Oprawa to poprzednia generacja, poziom Plague Tale 1 a na RX 9060 XT (wydajność podobna do PS5 Pro) w 1440p albo 30 FPSów i suwaczki na maksa albo niestabilne 60 FPSów i suwaczki na min. tylko wtedy wygląda jak crossgen PS3/PS4. Już nawet nie patrząc na gierki AAA (RE4R to przy tym next gen) to tak na oko jest z 3x za mało FPSów porównując np. do Dead Island 2 (które wygląda lepiej i ma większe lokacje). Co mi jeszcze przeszkadza to twarze postaci, otoczenie bardziej realistyczne a twarze mangowe, DoA lepiej to ogarnęło. Trzeba czekać na remaster.

@tjery Odnośnie pop-up 5:45 filmiku który wklejałeś roślinki blisko się dorysowują/podmieniają LoD, w zamkniętych pomieszczeniach to nie ma co się dorysowywać.

Opublikowano
Teraz, tjery napisał(a):

Ale jakie porównania z PC, czemu ty zawsze odwracasz kota ogonem, jak ktoś ci wytknie, że to co piszesz jest wątpliwe? Najlepiej, popisać jakieś pierdoły, a potem płakać jak ktoś się do tego odniesie.

Co jest pierdołą, że nie można używać dualscreen i minimalizować, bo gra na to nie pozwala? Dla mnie to ważny ficzer, napisałem wrażenia z dema, swoje, nie kogoś.

Opublikowano
Teraz, łom napisał(a):

Pograłem na PC, gra jest optymalizacyjnym kasztanem. Oprawa to poprzednia generacja, poziom Plague Tale 1 a na RX 9060 XT (wydajność podobna do PS5 Pro) w 1440p albo 30 FPSów i suwaczki na maksa albo niestabilne 60 FPSów i suwaczki na min. tylko wtedy wygląda jak crossgen PS3/PS4. Już nawet nie patrząc na gierki AAA (RE4R to przy tym next gen) to tak na oko jest z 3x za mało FPSów porównując np. do Dead Island 2 (które wygląda lepiej i ma większe lokacje). Co mi jeszcze przeszkadza to twarze postaci, otoczenie bardziej realistyczne a twarze mangowe, DoA lepiej to ogarnęło. Trzeba czekać na remaster.

@tjery Odnośnie pop-up 5:45 filmiku który wklejałeś roślinki blisko się dorysowują/podmieniają LoD, w zamkniętych pomieszczeniach to nie ma co się dorysowywać.

No tak jak pisałem, gierka nie niszczy oczu, a wymagania chore, 4090 potrzebne, żeby w to grać w 4K60.

Co do LODu to jest to zwyczajny problem z LODem, a nie jakiś problem spowodowany graniem w 60 fpsach.

Opublikowano
12 minut temu, devilbot napisał(a):

Fajną sieczkę zrobiliście z tego tematu.

teraz to już chyba luz, bo większość kupiła PC5 Pro z upscalerem i wiedza techniczna się przydaje

Opublikowano
9 minut temu, łom napisał(a):

Odnośnie pop-up 5:45 filmiku który wklejałeś roślinki blisko się dorysowują/podmieniają LoD, w zamkniętych pomieszczeniach to nie ma co się dorysowywać.

Wy naprawdę oglądacie całe filmiki na YT żeby zobaczyć czy jakaś roślinka gdzieś nie nie pojawi nagle? ;))

Opublikowano

Dzięki za wrażenia z demka chłopaki, od razu czuć konsolowy klimat na tym konsolowym forumpsclassic

Opublikowano
2 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Wy naprawdę oglądacie całe filmiki na YT żeby zobaczyć czy jakaś roślinka gdzieś nie nie pojawi nagle? ;))

Nie, jak grałem w demo to rzuciło mi się w oczy.

Opublikowano
2 minuty temu, drozdu7 napisał(a):

Nie no ja akurat grałem w demo 110 minut, z czego gry było na 25.

@tjery trochę ma wpływ, empirycznie widziałem, że lepiej się ładowały tekstury w 30 fps, niż 60 fps (przy max ustawieniach), tak jakby gra nie nadążała, dziwne, ale tak było, no trudno, może to u mnie tylko.

Widzę tutaj spisek Team Ninja, bo taki Ninja Gaiden 2 i 4 na Unrealu 5 działają wszędzie o wiele lepiej i są lepszymi portali na PC i konsole.

A tutaj podkręcili Katanę do granic możliwości graficznych i wyszedł jakiś potworek.

Opublikowano
9 minut temu, Pupcio napisał(a):

Dzięki za wrażenia z demka chłopaki, od razu czuć konsolowy klimat na tym konsolowym forumpsclassic

Za dużo grania to tu nie ma, krótka wycieczka przez las, potem parę minut w domku, dwa duchy. Więcej cutscenek. Niektóre animacje umowne jak te teleporty przy podnoszeniu czegoś, taki typowy old skul. Sama mechanika walki przez fotki to raczej wóz albo przewóz, albo ktoś lubi takie japońskie dziwnoty albo po pierwszej sesji fotograficznej odinstaluje to z miejsca.