Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metal Gear Solid: Master Collection Vol.2

Featured Replies

Opublikowano
20 minut temu, suteq napisał(a):

Widzę że pewne rzeczy się nie zmieniają. Konami może nawet nasrać na podłogę a przyjdą tacy co zjedzą i jeszcze podziękują. kekw

Już od czasu Vol. 1 pisałem.. czekaj, aż se znajdę.

O, mam:

Jestem stały w uczuciach wub

• Odpowiedzi 45
  • Wyświetleń 625
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Peace Walker to bedzie taka sama sytuacja jak 2 i 3 HD. Niczego wiecej bym sie nie spodziewal. Malo gier. Nie ma AC!Dow, nie ma Twin Snakes (prawa do IP nie maja znaczenia - dzisiaj jak odpowiednie pi

• Tak jak myślałem - w wielu scenach old schoolowy dym został zastąpiony pierdnięciami z tej naszej GIGA nowej generacji, która nie potrafi poprawnie generować dymu bez rozpieprzania optymalizacji i zap

• Widzę że pewne rzeczy się nie zmieniają. Konami może nawet nasrać na podłogę a przyjdą tacy co zjedzą i jeszcze podziękują.

Opublikowano

Brakuje tego Portable OPS, bo tam tez był ciekawy managment bazą. ACID miał niedopodyebania klimat i tą niepokojącą muzyczkę w statycznych cutscenkach. Nawet tego twin snakes mogli wrzucić jako ciekawostkę.

Przynajmniej ghost babel dorzucą, bo to nigdy nie wyszło poza GBC.

Opublikowano

Ciekawe, ze vol 1 mozna bylo kupic w pakiecie albo kazda pierdole osobno. Tutaj tylko pakiet (na Steam przynajmniej).

Opublikowano
2 minuty temu, Szermac napisał(a):

A to osobno to nie pojawiało się dopiero po premierze ?

No wlasnie pamietam ze MGS 1 mialem ustawione jako top 1mojej WL na Steam i nie bylo tam zadnej grafikli ogolnej dla calej kolekcji. Tutaj zreszta MGS4 pokazuje mi jako DLC z info ze wymaga podstawowej wersji do dzialania.

Opublikowano

Jako że MGS4 ominął mnie na PS3, a w PW grałem może kilka godzin na X360, to wjeżdżam jak złoto banderas

Opublikowano

Hmm no zobaczymy jak na plejce będzie, bo coś mi się własnie kojarzy, że po premierze wpadły osobno do kupienia. Mi tam Peace Walker nie potrzebny, chętnie zakupiłbym tylko czwórke.

Opublikowano

bafkreib6ys6kkewl4s6ikyfw7cczyhb76jv2o67

Czy można bardziej lecieć w chuja niż konami? xd To jakiś 2 studentów robi jak nic.

Opublikowano
21 minut temu, suteq napisał(a):

bafkreib6ys6kkewl4s6ikyfw7cczyhb76jv2o67

Czy można bardziej lecieć w chuja niż konami? xd To jakiś 2 studentów robi jak nic.

Ale o co chodzi, co tu jest złego, bo nie rozumiem?

Opublikowano

Też tak trochę nie rozumiem. Przez 18 lat słyszałem, że nie da się tej gry wynieść poza PS3 bo to niemożliwe, bo unikalna architektura konsoli, bo bajery z niej korzystające są nie do odtworzenia, ludzie godzinne materiały nagrywali i analizowali dlaczego "nie da się". Teraz, gdy się jednak dało to źle, bo czegoś nie zmienili. A jakby jednak zmienili to by pewnie było źle, bo nie zachowane w oryginalnej formie. Dla mnie sztosik i jeśli to jest to mityczne sranie do ryja to Jaczes dobrze przewidział w czasach Steam Deck Gate, że jestem gównozjadem bo opędzluję to w moment i jeszcze się obliżę banderas

Opublikowano
10 minut temu, Rozi napisał(a):

Np. w czasie walki z Mantisem on coś mówi, że to jest nowy sprzęt ale wspomina też, że pad nie ma wibracji, bo wtedy ich jeszcze nie było.

Opublikowano

6 godzin temu, BRY@N napisał(a):

Mimo mieszanych opinii szkoda, że MGS TS utknął na GC bo tak by można było ograć na jednym sprzęcie.

Chyba, że zrobią jednak ten remake jedynki.

Zapewne chodzi o prawa. Grę na zlecenie robili Silicon Knights, a oni nie istnieją od prawie 12 lat.

Opublikowano
3 godziny temu, Rtooj napisał(a):

V wygląda przepięknie i nic nie potrzebuje, a 4 i PW jak najbardziej.

PW jedyne co potrzebuje to dodatkowa galka. I to juz dodali w wersji HD.

Takze bida ten vol2, a dla kogos kto ma dostep do MGS4 w postaci podejscia do polki to w ogole zbedny.

Opublikowano

Konami ma prawa. Nie wiem, ile osób by kupiło faktycznie Twin Snakes, i czy jest sens się męczyć. W sensie jasne, jakaś grupa jest, ale chyba nieporównywalna. Oryginał to TA gra, którą pokochały masy.

W momencie tej kolekcji, mamy dostępną na współczesnych platformach całą główną serię Kojimy. Reszta to jednak poboczne dodatki. Sam Kojima niby mówił jak mają robić Twin Snakes, ale nie wymienia gry jako swojego dzieła, i raczej pomija istnienie.

Kojima powiedział dawno temu w wywiadzie, że Twin Snakes nie będzie w jakiejś tam edycji, bo to dzieło Silicon Knights w tym sensie, że nie jest to jego wizja i nie chce ruszać czyjegoś. Oczywiście dziś Konami to właśnie i tak robi, i może kiedyś faktycznie wyda grę w jakiejś formie. Ale na pewno czwóreczka była tysiąc razy bardziej oczekiwana, a dopiero teraz wychodzi...

Opublikowano

Robi się remake jedynki, na chuj by mieli dawać remake z gc.

Opublikowano
48 minut temu, Rozi napisał(a):

Lenistwo pod płaszczykiem PR bełkotu.

Konami było leniwe przy Vol. 1, przy Snake Eater Delta i jest leniwe przy Vol. 2.

Przypominam że przy The Division DE w temacie pisałeś że Ubisoft to cwele i ich pojebało żeby sprzedawać zwykły port za 230zł a tutaj zwykły leniwy port z teksturami sprzed 20 lat za 219 i już nie rozumiesz co w tym złego?

Opublikowano

Eeeee? Ale The Division to nie jest port, tylko gra na PS4, która została w tej wersji, dostała patch na odblokowanie klatek, a nazwę Gold Edition zmieniono na Definitive i zwiększono cenę.

Metal Gear Solid 4 i Peace Walker są grywalne na PS5? Chyba że o czymś nie wiem?

Opublikowano

MGS4 - fajnie, z tym że niedawno ograłem ponownie na PS3, razy 2 D

Ktoś tu wcześniej pisał, że wykastrowali z dymu Middle East, to chyba nie jest kwestia kastrowania, tylko generowania tej grafiki inaczej, na innym sprzęcie niż oryginalny. Wiele gier z PS2 w swoich reedycjach cierpiało na podobne przypadłości, a to dym a to oświetlenie itd itp. najsłynniejszy? San Adreas.

Opublikowano

Bardziej strzelam w to, że przy podbiciu rozdziałki nie przeskalowano intensywności postprocesów. Częsty przypadek gdy emuluje sie stare gre zmieniając im rozdzielczość wewnętrzną.

Opublikowano

Zajebiście, że MGS4 wreszcie wydostanie się z więzienia PS3, ale dla mnie ifo numer jeden z tego mini-pokazu KONAMI to ten paczyk do pierwszego MGSabanderas