Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mouse P.I. Fore Hire

Featured Replies

Opublikowano

Jak w to się gra tej czerni i bieli? Nie jest "męczące"? Bo oglądać gameplay to jednak trochę co innego.

• Odpowiedzi 30
  • Wyświetleń 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem dwie godzinki i gra się bardzo dobrze. Mouse P.I. to klasyczny boomer shooter z całkiem przyzwoitym modelem strzelania. Co ciekawe gierkę zrobili nasi polacy rodacy z Warszawy. Co robi najwię

• Fajne te polskie motywy, jak opis karty bejsbolisty krzyczącego Cur-wah! z niemym h, albo Scyzoryki Knives, albo rymowanka w jednej windzie xd

• GwynBleidd_79
    GwynBleidd_79

Cudowna gierka. Polecam 😉👌

Opublikowano

Nie jest męczące, to dosłownie jakbyś oglądał kreskówkę tylko tutaj wszystko jest ostre jak żyleta (chociaż na samym początku możesz sobie to dostosować i może być gówno rozmazane jak w 1930).

Na razie licznik pokazuje mi 4h na steamie i na ten moment jestem dosyć rozczarowany grą.

Jeżeli ktoś jeszcze nie wie to nie jest to typowy boomer shooter na jakiego kreują go niektórzy. Jednak boomer shooter to głównie ciągła rozpierducha, dynamika, akcja, adrenalina. Tutaj tego nie ma. Gra jest powolna, momentami przyspiesza jak jest jakieś ciutkę większe starcie ale koniec końców zapomnijcie o dynamice z czołowych przedstawicieli gatunku. Bym powiedział że troszkę jest to zrobione w stylu Half-Life gdzie są walki, ale jest też sporo eksploracji (sekretów jest sporo i są dosyć ławo dostępne jak się zagląda wszędzie) czy po prostu łażenia po lokacjach. Poza tym mamy swoją bazę gdzie poza umieszczaniem dowodów na tablicy w swoim gabinecie, możemy też pogadać z innymi mieszkańcami czy naszą koleżanką od ulepszeń.

Największym dla mnie jednak problemem jest strzelanie, które nie daje niemal żadnej satysfakcji. Momentami ta mała satysfakcja się pojawia kiedy strzelam z pistoletu w głowę ale ogólnie to jestem mocno rozczarowany. Strzelby w ogóle nie czuć, ani siły, ani władowanych pocisków. I zaraz ktoś mi powie że to kreskówka i w ogóle. No dobra i co z tego? Tam się jednak głównie strzela więc główny aspekt gry powinien być dopracowany do perfekcji, powinien dawać satysfakcję, powinien cieszyć, powinienem nie móc się doczekać kiedy po raz kolejny poślę komuś głowę. A tego niestety nie ma. Są oczywiście też walki z bossami, które w głównej mierze (przynajmniej na razie) polegają na bieganiu w kółko i ostrzeliwaniu bossa samemu nie dając się zranić. Nie ma tutaj na razie jakiejś kreatywności w kwestii starć.

Innym problemem jest to że bronie posiadają bardzo małe magazynki, a amunicji też nie możemy nosić dużo. Owszem, można bronie ulepszyć ale nawet najbardziej ulepszona broń nie pozwala przenosić jakoś znacznie więcej tej amunicji. Być może twórcy chcieli abyśmy żonglowali arsenałem ale uważam że są znacznie lepsze sposoby aby osiągnąć ten cel jak np. w Doom Eternal gdzie konkretne demony wymagały odpowiedniej strategii.

W kwestii fabuły nie będę się zbytnio rozpisywał. Raczej każdy wie że tutaj nie ma co oczekiwać jakiś poważnych historii, a raczej jakiś prosty motyw ubrany w humorystyczną otoczkę z bohaterem rzucającym onelinery. Jak ktoś się w tym lubuje to będzie mu się podobać, dla całej reszty to będzie tylko pretekst do chodzenia po kolejnych lokacjach i eliminowaniu kolejnych szczurów. Jest tutaj też dużo humorów i easter eggów więc na plus.

Stylistyka to petarda, tutaj nie ma wątpliwości. Kreskówkowa oprawa wyjęta żywo z lat 30 poprzedniego wieku, bardzo ładnie animowana oraz pełna efektów typowych dla tamtych czasów. Jestem pod wrażeniem że Troy Baker podkłada głos pod głównego bohatera bo to jednak jest gra kojarzona z niższym budżetem. Sprawdza się dobrze, podobnie jak reszta głosów które pasują do różnego typu myszy. Lokacje są również bardzo ładnie zaprojektowane, pełne obiektów, detali i przede wszystkim są na razie różnorodne.

Aha, jedna rzecz mnie mocno zdziwiła, nie wiem czy na plus czy minus, a mianowicie bardzo często są rozmieszczone apteczki oraz stacje do zapisu. Czasem nie minie nawet 30s gry a widzę kolejną stację do zapisu, a gram na poziomie normalnym. Jeszcze jedno, w grze znajdujemy monety, które potem możemy wydać w sklepiku na amunicję itp. Mam ponad 1700 monet i nie czułem potrzeby aby je wydać jeszcze tak że też coś tutaj jest nie tak z ekonomią.

Tak, że na ten moment mam mieszane odczucia i pewnie zbytnio się to nie zmieni. No ale zobaczymy bo może gra zaskoczy w jakiś innych elementach i troszkę wynagrodzi. Żeby też nie było, to nie jest zła gra, to po prostu nie jest dla mnie gra dobra czy bardzo dobra, a bliżej jej po prostu do niezłej produkcji.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Mi się bardzo podoba ta estetyka i w ogóle mnie nie męczy.

Opublikowano
  • Autor

No jak dla mnie gra zyskuje z każdym kolejnym levelem, ale no ja oczekiwałem luźnej historyjki noir w stylistyce retro disneya i to siedzi idealnie. Strzelanie jak strzelanie, trochę słabe, ale se podashować i poskakać można i jak się używa wszystkich dostępnych zabawek, jakaś tam frajda jest. Gram z przyjemnością.

Opublikowano

Widzę, że recka IGNu została pięknie zdemolowana. Oni naprawdę są aż tak upośledzeni?

Opublikowano

Przypominam, że ten zjebany portal ocenił Concord na 7 i dał 9 Dragon Age Veilguard. To się powinno jak ppe omijać szerokim łukiem.