Opublikowano 29 lipca 20168 l W Japonii rozklejają plakaty promujące 18 odcinek. Next episode title is "From Zero." It will be 25 minutes and 45 seconds long. The words say: "The worst, the best, the despair, and the hope, and...this 25 minutes and 45 seconds which burns your heart will start."
Opublikowano 29 lipca 20168 l Thunderbolt Fantasy Nawet niewiem co powiedzieć. Dla beki ściagnąłem i jakie to jest dobre !
Opublikowano 29 lipca 20168 l To tak dziwne, że może aż sam sprawdzę Z nowości, nie wiedziałem do końca gdzie to wrzucić, ale niech tam.Netflix szykuje ekranizację mangi Blame! Pominę już z gruba ciosane CGI (ach, jak ja tęsknię za klasycznymi rysowanymi anime ;/ )Ale czemu momentami to wygląda, jakby miało z 10fps?
Opublikowano 29 lipca 20168 l To tak dziwne, że może aż sam sprawdzę Dziwne ? Jestem po 2gim epie (narazie 4 wyszły) i to jest najlepsze co mnie spotkało w anime w tym roku (o ile mozna to nazwać anime). GOTY ! I te walki ! Edytowane 29 lipca 20168 l przez Mani
Opublikowano 30 lipca 20168 l Ale czemu momentami to wygląda, jakby miało z 10fps? Magia komputerowych anime, chcą żeby były bliższe zwykłym rysowanym tytułom. Problem w tym, że w tradycyjnej animacji to nie wali w ten sposób po oczach. Ogólnie Netflix jest tylko jednym z producentów, całość robiona przez to samo studio, które stworzyło oba sezony Rycerzy Sidonii. Po trailerze wygląda, że to będzie tylko pewien wyrywek z dodaną historią pobocznych postaci jakie spotyka po drodze bohater. Niektóre azjatyckie filmy kinowe stworzone komputerowo prezentują trochę lepszy poziom. https://www.youtube.com/watch?v=2a1ca6Z24-0
Opublikowano 7 sierpnia 20168 l Z odpreżających i zabawnych obyczajówek, natrafiłem na RElife. Opowieść o dorosłym przegrywie (NEET), któremu zostaje zaoferowany udział w eksperymencie w zamian za roczne utrzymanie. Musi tylko łyknąć pewna pigułkę, przez co staje się młodszy o 10 lat. Musi wrócić do 3 roku szkoły średniej i jakoś się zaadaptować tam, nie zdradzając niczego o eksperymencie. To oczywiście rodzi serię zabawnych sytuacji i komplikacji Ogólnie pomimo że dzieje się to w japońskich realiach, to czuć tu pewną nić ponadkulturowego przesłania
Opublikowano 8 sierpnia 20168 l Z relaksujących anime polecam Amaama to Inazuma, urocza seria o ojcu nauczycielu samotnie wychowującym córeczkę Tsumugi i jego studentce która uczy go gotowania, Tsumugi i reszcie przedszkolaków głos podkładają dzieci, i robią doskonałą robotę
Opublikowano 10 sierpnia 20168 l Shokugeki no Soma - gdy kumpel polecił "anime o gotowaniu", a przy tym był nieźle zajarany, to trochę parsknąłem śmiechem. Ostatnio dałem jednak temu szansę i... wchłonąłem cały pierwszy sezon w 3 albo 4 dni. Nie mogę się nadziwić, jak dobrze i ciekawie przedstawiono tu pełne napięcia pojedynki kulinarne, jak interesująco zarysowano większość postaci i ile pomysłowości mają w sobie chociażby wizualizacje reakcji degustatorów na serwowane dania. Całość podlano lekkim i przyjemnym, acz nie popadającym na szczęście w nadmierną głupkowatość, humorem. No jak na razie goty i zaskoczenie roku. Chciałem wstrzymać się z oglądaniem drugiego sezonu aż wyjdzie całość, ale chyba nie dam rady. Za bardzo się wciągnąłem w fabułę. Tip: Przy oglądaniu łatwo można zrobić się głodnym. Edytowane 10 sierpnia 20168 l przez Frantik
Opublikowano 5 września 20168 l Fabuła z początku kuleje, trochę wątków niedopracowanych/pominiętych Anime jest dosyć pocięte, niektóre wydarzenia mają dziwnie pozmienianą kolejność, albo są zupełnie olane. Ten przykład dobrze ukazuje czemu komiks jest lepszy od serialu.
Opublikowano 13 września 20168 l jakis horror, thriller z niebanalną tajemnicą w tle, proszę mi polecic
Opublikowano 13 września 20168 l Monster, Zettai Karen Children, Zettai Karen Children THE UNLIMITED, Steins Gate.
Opublikowano 14 września 20168 l Kara no Kyoukai. Wszystko działa w tej serii, a soundtrack to poezja. 17+
Opublikowano 14 września 20168 l Również polecam Kara no Kyoukai. Typowych horrorów, które by straszyły nie znam, ale możesz sprawdzić Kousetsu Hyaku Monogatari i Ayakashi: Japanese Classic Horror - to serie grozy. Do tego Paprika i Perfect Blue - thrillery.
Opublikowano 14 września 20168 l steins gate slyszalem że bardzo dobry ale po dwóch odcinkach byłem zmęczony jakos i zaniechałem teraz leci psycho pass, moze cos z tego bedzie pozniej sprawdze wasze tytuly ;d
Opublikowano 14 września 20168 l A mnie tak zastanawia, czy są jakieś godne uwagi anime w stylu zachodniego fantasy, z rycerzami, smokami, elfami i tym podobne. Tak teraz znalazłem taki tytuł jak "Face/Zero", tam się ponoć magowie naparzają i pomyślałem, że w sumie z techniką i popularnością kreskówek w Japonii mogłoby się coś znaleźć dla mnie. Chodzi mi też o takie fantasy nie w stylu Fairy Tail, gdzie ubierają się jak hipsterzy, albo że przenoszą się do innego świata, a w realu chodzą do szkoły, tylko, no... Takie w miarę poważne jeśli chodzi o ramy gatunku(choć oczywiście może mieć trochę komedii). Berserka rzecz jasna znam, wspomnianego Face/Zero przeczytałem opis na shindenie jedynie, też chętnie się dowiem czy warto.
Opublikowano 14 września 20168 l Obczaj Claymore. Nigdy nie oglądałem całego ale od kilku lat się przymierzam.
Opublikowano 15 września 20168 l Claymore, taki trochę Wiedźmin z babami, całkiem niezły. Fate/Zero jest świetne, ale daleko mu do klasycznego fantasy, d głowy przychodzą mi jeszcze Guin Saga która szału nie robi, ale ogląda się ok i jest dość klasyczna, no i klasyczny Record of Lodoss War.
Opublikowano 15 września 20168 l steins gate slyszalem że bardzo dobry ale po dwóch odcinkach byłem zmęczony jakos i zaniechałem teraz leci psycho pass, moze cos z tego bedzie pozniej sprawdze wasze tytuly ;d Steins;Gate zacząłem w sobotę i też nie mogłem się do tego przekonać. Jednak akcja rozkręca się mniej więcej od połowy sezonu, takie akcje się tam odpyerdalają że skończyłem wszystkie odcinki tego samego dnia i jeszcze obejrzałem 1,5h kinówkę która opowiada historie rok po zakończeniu (więc skończyłem ogladać jakoś o 4 rano). Serio, jedno z lepszych anime jakie oglądałem.
Opublikowano 15 września 20168 l steins gate slyszalem że bardzo dobry ale po dwóch odcinkach byłem zmęczony jakos i zaniechałem teraz leci psycho pass, moze cos z tego bedzie pozniej sprawdze wasze tytuly ;d Steins;Gate zacząłem w sobotę i też nie mogłem się do tego przekonać. Jednak akcja rozkręca się mniej więcej od połowy sezonu, takie akcje się tam odpyerdalają że skończyłem wszystkie odcinki tego samego dnia i jeszcze obejrzałem 1,5h kinówkę która opowiada historie rok po zakończeniu (więc skończyłem ogladać jakoś o 4 rano). Serio, jedno z lepszych anime jakie oglądałem. Potwierdzam. Jak już się rozkręci to jest rozpi.erdol