Scorp1on 8 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 1. konsole sie kupuje dla gier a nie dla TV Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 ircha + plyn do pielegnacji okularow Cytuj Odnośnik do komentarza
Szakal v_1 1 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Już ta sytuacja się powtarza z 3miesiąc.Te dżojka od pada bardzo ale to bardzo skrzypią jakkolwiek je przesune.W nocy to już mnie dobija bo to wygląda jakbym co 2sekundy otwierał 50letnie drzwi.Jest sposób na jakieś przeczyszczenie pada czy coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMODO 66 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 dokładnie tak... full rgb=hdtv=/=crt=brak obrazu... przestawiaj na ślepego.. pozdro Hehe, moge sprobowac z tym, ze boje sie ze cos spiernicze w ustawieniach Orientujesz sie moze, gdzie jest jakis filmik z instrukcja jak to przestawic? Tylko tego mi do szczescia potrzeba. Obecnie szukam na youtube, ale nie moge znalezc... Dobra, jutro rano wezme konsole pod HDTV, przestawie ustawienia i bedzie si. Boje sie kombinowac Dzieki wielkie za pomoc! Pozdro A nie lepiej zrobic twardy reset? Wtedy konsola wroci do domyslnego ustawienia, tj, kabla chinch wlasnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Don_Pedro 5 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 dokładnie tak... full rgb=hdtv=/=crt=brak obrazu... przestawiaj na ślepego.. pozdro Hehe, moge sprobowac z tym, ze boje sie ze cos spiernicze w ustawieniach Orientujesz sie moze, gdzie jest jakis filmik z instrukcja jak to przestawic? Tylko tego mi do szczescia potrzeba. Obecnie szukam na youtube, ale nie moge znalezc... Dobra, jutro rano wezme konsole pod HDTV, przestawie ustawienia i bedzie si. Boje sie kombinowac Dzieki wielkie za pomoc! Pozdro A nie lepiej zrobic twardy reset? Wtedy konsola wroci do domyslnego ustawienia, tj, kabla chinch wlasnie. A wtedy czasami nie strace save'ow z gier? Jak ten reset sie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Abiz 0 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Prawdopodobnie masz nie oryginalnego pada. Skrzypi bo jest z marnego materiału. Ja mam 4ry pady - wszystkie działają super tylko jeden który brat kupił nieoryginalny - strasznie skrzypi. Chyba nie da się go przeczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza
mobie 9 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 obudowa ps3 jest tandetnie wykonana bo plastik jest bardzo miękki. Dobrej firmy szmatka do optyki, chuchasz i przecierasz, możesz lekko zwilżyć szmatkę czystą wodą. wszelkie irchy porysują delikatnie obudowe. sony mogło się lepiej postarać, w moim panasie jest świecąca obudowa ale jest niesamowicie twarda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szakal v_1 1 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ale ja razem z PS3 go dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake. 9 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 W XMB robisz na maxa w lewo, potem jedno w prawo, na max do góry, potem 10 razy w dół, iks, iks, 3 razy w dół, iks, iks, iks - dyktowałem tak kiedyś kumplowi przez telefon, i się udało Cytuj Odnośnik do komentarza
Don_Pedro 5 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Nie wiem czy jestem jakis niewydarzony(calkiem mozliwe ), albo z pięty w łeb (pipi)nięty, ale nie moge sobie z tym poradzic! Tym razem moja desperacja siega zenitu, gdyz zakupilem Assassin's Creed i potrzebny mi patch. CRT i neta mam w pokoju, a konsola nie widzi mi TiVika Mam wiec kilka pytan: -Moze reset systemu cos daje? Jak sie go robi? -Podobno trzeba palec dluzej przy wlaczniku przytrzymac, ktos mi cos mowil, ze wtedy bedzie reset systemu... -Moze ktos napisalby mi jak to wszystko poprzestawiac, zeby CRT wspolpracowal z PS3? Z gory dzieki! Swoja droga - to ps3 powinno wykrywac pod jaki je tv podlaczam, a nie kazac uzytkownikowi grzebac w opcjach <_< . Nie watpie, ze ps3 to superkombajn, ale przy tym jego obsluga jest tak trudna i skomplikowana, ze odechciewa sie przy nim siedziec... ja tam do dzis nie widzialem jak dziala remote play, mimo ze mam ps3 i psp Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez Don_Pedro Cytuj Odnośnik do komentarza
przema 0 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 a nie lepiej, na tv, na którym jest obraz, przestawić ustawienia na ten na którym ma być widoczny, odpiąć i podpiąć ? bo rozumiem, że miałeś podpięty pod hd, a teraz pod crt. To zmień ustawienia przy podpięciu pod hd i podepnij pod crt, albo idź do kogoś kto ma hd Cytuj Odnośnik do komentarza
Don_Pedro 5 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 a nie lepiej, na tv, na którym jest obraz, przestawić ustawienia na ten na którym ma być widoczny, odpiąć i podpiąć ? bo rozumiem, że miałeś podpięty pod hd, a teraz pod crt. To zmień ustawienia przy podpięciu pod hd i podepnij pod crt, albo idź do kogoś kto ma hd No wlasnie chce to zmienic na HDTV, normalnie w ustawieniach, ale nie mam pojecia jak Na slepo juz dawno odechcialo mi sie z tym walczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza
neospiderman 6 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Po prostu używaj resetu opcji wyświetlania obrazu - 5sec na "StandBy" - przeczytaj tip na końcu strony http://manuals.playstation.net/document/pl...ideooutput.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Don_Pedro 5 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Po prostu używaj resetu opcji wyświetlania obrazu - 5sec na "StandBy" - przeczytaj tip na końcu strony http://manuals.playstation.net/document/pl...ideooutput.html Czyli rozumiem, ze mam wylaczyc konsole, a nastepnie wlaczyc ja przytrzymujac 5 sekund palec przy przycisku wlaczania na konsoli, tak? Zrobie tak majac konsole podlaczona pod HDTV. Po czym poznac potem, ze konsola przestawila sie na podstawowe ustawienia i da rade podlaczyc ja pod crt? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Pedro jak świeci się czerwone światełko to przytrzymaj po prostu 5, może więcej sekund na włączniku tak aby konsola się uruchomiła. Zresetujesz ustawienia konsoli dotyczące obrazu, zresetujesz sobie np. Themy jakie miałes ustawione. Oczywiście nic nie znika z twojego dysku- bron Boże. konsola ustawia się po prostu na defaultowe ustawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Don_Pedro 5 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Faktycznie, wystarczy zresetowac ustawienia konsoli przytrzymujac przycisk wlaczania! A ja tyle sie z tym (pipi)ałem... Dzieki wielkie wszystkim, ktorzy mi pomogli Cytuj Odnośnik do komentarza
Daxter 0 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Podłączyłem PS2 pod kompa (tuner TV), ale nie wiem jak podłączyć dźwięk. W związku z tym mam pytanko(a): 1 i 2 czy któreś z tych głośników są godne polecenia i czy podłączę pod nie (właściwie pod te drugie Creative'a) pleja z wykorzystanie cinchów czy będę musiał dokupić przejściówkę (jak tak to jaką). Czy ewentualnie możecie polecić jakieś dobre i tanie głośniki albo jakiś inny sposób na podłączenie dźwięku? Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 podlacz sobie pod glosniki z pc. sa przejsciowki jack <> chinch Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość pawel_k Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) witam, mam pewien problem z grą The Getaway przy próbie włączenia progressive scan - ekran staje się za bardzo rozcągnięty i... fioletowy!! tak jakby ktoś założył filtr na ekran. czy ktoś się spotkał z takim zachowaniem? dla pewności czy coś jest nie tak z kablem, tv czy konsolą włączyłem Shadow of the Collosus i PS działa prawidłowo... ktoś wie o co chodzi? ps. tv to samsung lcd r82 23', konsola podłączona przez component, w ustawieniach samej konsoli mam Y Cb/Pb Cr/Pr Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez pawel_k Cytuj Odnośnik do komentarza
TomaLL 0 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Witam, mam pytanie co do nie orginalnych kart pamięci do ps2, czy będą normalnie działać i zapisywać sejwy z większosci gier np. WRC II Extreme, Fifa 2005 ? Jak z zapisywaniem stanu gier z psx ? Czy nie ma żadnych problemów, może ktoś kupował taką kartę i mógłby mi powiedzieć jak ona się sprawuje, czy kłopotów nie ma.Chodzi mi o tą kartę: http://www.allegro.pl/item356344739_karta_...daz_.html#photo z góry dzięki za odpowiedzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Poszukaj na forum, było o tym milion razy. Po za tym: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2generalfaq/strona7.php http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2generalfaq/strona8.php Cytuj Odnośnik do komentarza
artex 28 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Mam pytanie czy da się w jakiś sposób wgrać biosa , bo mam taki problem że nie mogę ustawić godziny ani daty. Bateryjkę wymieniałem i jest dobra , a potrzebuje tych ustawień bo mam kabelek component i za każdym razem muszę ustawiać w konsoli wyjście obrazu z RGB na CyRb czy jakoś tam. Cytuj Odnośnik do komentarza
gaber 0 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Teoretycznie istnieje taka możliwość ale jest ona bardzo skomplikowana i wymaga pewnych umiejętności. Konsola cały czas jest podpięta do sieci (prądu)? Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Praktycznie nie istnieje, chyba że wynajdziesz sposób na zapis na ROM... @artex Kup sobie kartę pamięci to nie będziesz musiał tego za każdym razem ustawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Małe pytanie : czy poza VGA BOX istnieje jakiś inny sposób na podłączenie PS2 do monitora LCD ? Dysponuję w nim złączami S-Video, Component, Composite, VGA i DVI-D. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi