Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ostatnio widziałem/widziałam...

Featured Replies

Opublikowano

Great Scott!

Ogladanie trylogii BTTF to jest arcy-przezycie, znam na pamiec a i tak czasami podczas seansu sie zatrzymuje celem rozplatania nitek czasu z tego dziela. Ostatnio nawet puszczaja niesmialo w telewizji wiec ciezko o wymowke

• Odpowiedzi 15,9 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mad Max (2015) nie rozumiem zachwytu nad tym filmem, fabuła kiepska jak cholera, niektóre efekty tak tragiczne, że aż w oczy razi (wątpię, aby taki był zamiar reżysera), główny bohater tragiczny jak

• Mad Max: Fury Road/Mad Max: Na Drodze Gniewu (2015) - Pierwsza bomba prawdy: To nie jest film 10/10. Dlaczego? O tym w rozwinięciu.   Przychodzi taki moment w życiu człowieka, że ma już dość tych ws

• Gran Torino - o ja je.be co to ma być. Przekoloryzowana twardość Clinta, chińczyk z downem (scena jak tłucze w drzwi od piwnicy to jest maciek jak malowany), zamulasta historia. Jedyny plus to chyba k

Opublikowano

Ja też, mam trylogię na DvD, na lapku, DeLoreany w kolekcji, obejrzane ze sto razy, większość tekstów znam na pamięć.

Moja ulubiona to część druga bo tam jest najwięcej galimatiasu oraz genialnie przeplecionych motywów gdzie Marty i Doc spotykają się i mają interakcje z samymi sobą. Uwielbiam całą konencję, uniwresum i małe detale i smaczki w każdej z części wub

Opublikowano

Chuj tam z latającymi samochodami i deskami, ale tych prognoz pogody co do sekundy to chyba najbardziej współcześnie brak.

Opublikowano
3 godziny temu, Rtooj napisał(a):

Nigdy nie oglądałem Ojca Chrzestnego.

I będzie to kontrowersyjna opinia i powiem Ci szczerze, że to jest najbardziej nudna i przegadana część. Tam się chuja dzieje przez większość czasu filmu, zwykłe obyczajowe życie mafiosów i nic więcej.

Opublikowano

Powrót do przyszłości to film, który można oglądać zawsze, wszędzie, w każdym wieku i za każdym razem bawi tak samo albo nawet więcej. Klasyk.

Opublikowano
11 hours ago, Zwyrodnialec said:

Obejrzałem rozszerzoną wersję Ojca Chrzestnego. Chronologicznie przedstawiona historia ze wszystkimi wyciętymi scenami z dwóch części, trwa to ponad 7 godzin. Niektóre momenty nigdy nie powinny zostać wycięte, zwłaszcza rozwiązanie sprawy z Fabrizio. Inne są zbędne i psują odbiór postaci. Np Vito wie, że Carlo kłóci się z jego córką, ale nie robi nic, bo nie można się mieszać w sprawy małżeńskie. Przy chronologii siada też tempo drugiej części, bo wszystkie sceny z De Niro to pierwsze 75 minut filmu.

Można obejrzeć jako ciekawostkę, ale niewiele się traci zostając przy oryginałach. Zwłaszcza, że dwójkę lepiej się ogląda gdy przeplata retrospekcje z teraźniejszością.

A gdzie obejrzałeś?

7 hours ago, Faka said:

I będzie to kontrowersyjna opinia i powiem Ci szczerze, że to jest najbardziej nudna i przegadana część. Tam się chuja dzieje przez większość czasu filmu, zwykłe obyczajowe życie mafiosów i nic więcej.

Wszystkie części czy któraś konkretnie?

Opublikowano

Nie wiem czy jest gdzieś legalnie, ale na pewno jest na piratebay. Wystarczy wpisać Godfather 1977.

Nie wiem jak można pisać, że tam się niewiele dzieje i jest przegadany. Dialogi i szczegóły to najwyższy poziom. Przecież taka scena jak Tom odwiedza Franka i wspominają stare czasy to jest jakby to pokazał Scorsese absolute cinema.

Albo pan senator, który myśli, że ustawi sobie mafiosa bo jest bezpośredni. W swojej arogancji nie uważa nawet na to, że bierze na ich oczach jakieś leki. Wyreżyserowane jest to w taki sposób, że nawet widz może to przeoczyć, a jak się okaże ma to znaczenie.

Opublikowano

Albo scena jak Sony wyskakuje przed szereg z Turkiem czy zabójstwo Luca Brasi(chociaż w książce było dużo lepiej opowiedziane dlaczego był takim kozakiem)

Opublikowano

Sprawdzilem film Americana celem drugiego etapu weryfikacji talentu Sydney Sweeney i stwierdzam jednoznacznie, ze nie tylko piekna z ryja i okolic ale tez utalentowana z niej dziewczyna.

Sam film to taki o, „puzzel” w ktorym sciezki bandy redneckow z teksasu (Dakota to teksas?) lacza sie za sprawa sukni indianskiego ducha, ktora kazdy chce zdobyc w posiadanie za wszelka cene

Gdyby nie reklamowali tego pod sloganem „film w stylu Tarantino” tobym napisal, ze przyjemnie sie ogladalo ale za szarganie imieniem mistrza na lewo i prawo nie zrobie tego

A i baby strzelaja ze strzelb do chlopow - full woke - nie mozna ogladac

Opublikowano

Bez tytułu.jpg

HBO Max, produkcja 2022, 90min. z kawałkiem... dokument/reportaż naukowy (paranaukowy):

• jeden z najdziwniejszych filmów tych ,,reportażowych"/popularnonaukowych w tematyce ufologii i temu podobne, jaki widziałem. To taki odpowiednik tych seriali dok. o UFO/USO i zjawiskach paranormalnych, które emitowane są często na Discovery (różne kanały), History Channel czy na MAXie, a których namnożyło się przez ostatnie 7-8 lat... w srocz i jeszcze więcej. Ten właśnie film ,,Pod okiem kosmitów" jest zebraniem tych wszystkich seriali w jeden długi odcinek, jakby będący skróconą, w pigułce, ich zawartością. To takie 90 min, które, no cóż, rozkręcają się dopiero w okolicy 60-tej minuty. Sporo historii z zakresu fenomenu UFO/USO i temu podobne, przeplatane z chaotyczną i zbyt ,,cukierkową" warstwą reportażu i wywiadu prowadzących z ,,świadkami", gdzie wszystko wydaje się być dość tajemnicze, ale z drugiej strony troszku zrozumiałe, no ale... koniec końców przecież ,,brak nam na to wszystko dowodów!". Dość ostrożny dokument, który nie pokazał na co tak naprawdę było go tu stać, a potencjał tu był! Ocena dokumentu, z mojej strony: 6/10. Polecam, ale dla fanów tematu, tylko.