Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"Kroniki Zgonów Xboxa360"

Featured Replies

Opublikowano

Wersja: Arcade

produkcja: grudzień 2007

Zgon: 23.03.2009

Zakup: kwiecień 2008

Przyczyna: 3 czerwone diody.

Objawy: zwicha , zwiecha i RoD

Żegnaj mój przyjacielu

• Odpowiedzi 136
  • Wyświetleń 23,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Premium Data produkcji: 06.08.2006r. Data zakupu: ok. 04.2007r. Data zgonu: 17.02.2008r. 3 czerwone diody   Mialem nadzieje, ze to mnie nie spotka, albo chociaz nie tak predko bo dbalem zeby sie

Opublikowano

Wersja: Premium

Produkcja: 23.07.07

Zakupiona 24.12.07

Zgon: 21.03.09

Przyczyna: 1 migająca dioda błąd e74

Objawy: Miganie ekranu gdy grałem w Gears of war 2 na podzielonym ekranie, migało tylko na mojej połowie, reset i błąd E74

Edytowane przez norbertw

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Premium z HDMI

Data produkcji: 05.03.2008

Data kupna 24.07.2008

Data zgonu: druga dekada marca 2009

Nazwa awarii: E74

Od czwartku we Frankfurcie.

:(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Produkcja: 11.09.2006

Zakupiona: 8.08.2007

Zgon: 16.04.09

Przyczyna: trzy diody

Objawy: Trzy zawiechy w ciągu trzech dni. Po trzeciej już nie "wstała"...

Opublikowano

Produkcja: 11.09.2006

Zakupiona: 7.11.2006

Zgon: 16.04.09

Przyczyna: trzy diody

Opublikowano

Wersja: Elite

Produkcja: 05.01.2008

Kupiona: 05.2008

Zgon: 04.2009

Objawy: Pare minut po włączeniu wiatraki zaczynają przyspieszać a po chwili wszystko się elegancko wyłącza. Zapada złowroga cisza, migają tylko dwie czerwone diony oznajmiajace o przegrzewaniu sie. Pare dni to samo:-(. Rolka papieru toaletowego z wizerunkiem Billa G. byłaby dla mnie ukojeniem. Rejestruje i odsyłam dziadom!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wersja: Arcade

Produkcja: 25.07.2008

Kupiona: początek listopada 2008

Zgon: 09.05.2009

Objawy: jedna czerwona dioda, błąd E64

Edytowane przez Slupek88

Opublikowano

x360 Arcade JASPER (SIC!)- A podobno miała nie padać :wsciekly:

Data zakupu: 25.03.2009 <_<

Zgon: 3.04.2009 (KATASTROFA!)

Naprawiony w płatnym serwisie w lublinie na miejscu (wymiana płyty głównej przy kliencie) w 1 dzień.

Sprzedany: 23.04.2009!!!! Wale Xboxa 360 i jego "jakość". Kupiłem PS3 40GB i NIE MAM ZAMIARU WRACAĆ DO XBOXA!!! JASPER PADŁ!!!! PIERDZIELE NIE CHCE MIEC KONSOLI KTORA SIE PSUJE!!!! jednak M$ nie potrafi robić konsol... Jestem tak wkurzony za te 800zł za tego JASPERA który miał się nie psuć że po prostu mam ochote rozerwać M$...

Edytowane przez Platypus

Opublikowano

Wersja: Premium HDMI (bez falcona)

Data produkcji: 31.08.2007

Data zgonu: Około 16.5.2009

Błąd: E 74

Konsola była u brata i nie wiem co on z nią robił, ale zaczęła padać już powoli wcześniej. Jakieś krzaczki wyskakiwały podczas grania podobno, a teraz jak ją włączam to E 74, i nic już nie pomaga.

Mam szanse wygrać gdzieś PS3, więc nie wiem czy się nie przesiądę na coś mniej awaryjnego...

Opublikowano

Data produkcji: 27.07.2006

Data zgonu: Około 23.5.2009

Błąd: E 74

Podczas gry w Splinter Cell Double Agent wyskoczyły mi artefakty. Zresetowałem konsole i bach E74.

Opublikowano

wersja: arcade

narodziny: 26 styczeń 2008

zgon: 28 maj 2009

przyczyna śmierci: 3 diody

stan obecny: pacjent chwilowo risen from the dead lol, czeka na transport do Mordoru

Zupełnie bez ostrzeżenia, w czwartek wieczorem wykrzaczył się RE5. Po kolejnych restartach, konsola zawieszała się coraz szybciej aż w końcu bach, RRoD i nic więcej. Wczoraj po powrocie z roboty zrobiłem kurację ręcznikową i jak na razie działa (ale list przewozowy od M$ już w drodze).

Opublikowano

Wersja premium

14.11.2007 - 29.05.2009

standard, 3 czerwone diody

nie zanosiło się, śmigał bezproblemowo, rano przygrałem w Lost Planet, po kilku godzinach miałem w zamiarach drugą sesyjkę, no i zamigało na czerwono

Opublikowano

Wersja: Arcade HDMI + dysk 60GB od pół roku

Kupiona: Grudzień 2007r

Zgon: 5.06.2009r

Objawy: jedna czerwona dioda, błąd 74. Podczas grania w Prince of persia wyskoczyła masa krzaczków--> reset-->reset-->dziala!!-->>po 2 minutach znowu krzaczki-->reset--->reset-->reset--->reset-->dziala!!!--->po minucie znowu krzaczki-->juz nie dziala. moze spróbuje jeszcze cos z ręcznikiem zrobic... xD kurde 1.5 roku bezawaryjnej pracy, a jeszcze dzisiaj na LIVEie kolega pytał sie mnie czy mi sie kiedys xbox popsół. po dwoch godz. od pytania padł xD

edit:Po operacji z kocami i ręcznikami(ala youtube) xbox dziala jak na razie.

Edytowane przez Norbi13

Opublikowano

Kolejne martwe pudło.

Wer Arcade zakupiona w marcu 2008. W lutym 2009 leczona u Juchego na przypadłość zwaną "pier****ne artefekty na ekranie"

Dziś choroba znów dała o osbie znać. Sprzęt wraca na serwis :)

Opublikowano

wersja Elite, kupiona w wakacje 2008. Zdechła w czwartek na E74. Na szczęście kumpel poratuje do czasu powrotu spiraconą wersją. Jakoś przeżyje bez live'a :>

Opublikowano

nie wypisuje wszystkich konsol jakie mam w naprawie bo by tu miejsca nie starczylo :)

ale ta ciekawostke warto odnotowac

JASPER, premium

produkcja luty 2009

blad E74

Opublikowano

I w końcu mój Elite też padł

-jeszcze 90nm z poprawionym chłodzeniem

-data produkcji: 27/06/2007

-typ awarii: E74

Szczerze mówiąc to przy tak intensywnej eksploatacji było do przewidzenia, ze dość stary egzemplarz nie wytrzyma już długo. Więc jeśli już miał paść, to moment idealny: za tydzień egzaminy, więc bym się nie nagrał, za to potem wakacje i od razu po nich konsolka miałaby już 2 lata.

Opublikowano

Mnie zdechl premium

Wyprodukowany wrzesien 2006

Kupiony luty 2008 (drugi wlasciciel)

umarl 18/06/2009 na E74 (wczesniej byl rod w wakacje)

Dwa dni wczesniej mialem jakies bledy w wyswietlaniu, cos w stylu mrowek ale tylko na czarnym tle, po 2 dniach po prostu sie wlaczyl juz z czerwona dioda

Pudlo oficjalnie umarlo, leci na polke jako ozdoba albo na sprzedaz

Opublikowano

Drugi raz padła, tym razem ROD.

W kwietniu rok temu wróciła z serwisu. Ehh...

Elite- data produkcji . 05.2007

Opublikowano

Wpisuje kolejny ciekawy przypadek jaki przyszedl na serwis, bo to JASPER

Arcade z produkcji pazdziernikowej 2008

Jasper

klient opisał problem jako brak dzwieku, ruszając wtyczka dźwięk sie pojawiał, i dali to do serwisu w Krakowie

tam dalej drążyli temat gniazda, cudowali, zmasakrowali je i na końcu stwierdzili ze nie potrafią gniazda wymienić

odebrali to z większymi usterkami niż zanosili, teraz w gole nie ma nawet wizji...

po Naszej diagnozie pewne jest ze te anomalia z dźwiękiem to nei była wina gniazda i zmasakrowanie tego wyjscia AV nie mogło przynieść żadnej poprawy, zapewne nie widzac poprawy przy swoich dzialaniach jeszcze bardziej drastyczne kroki podejmowali z tym gniazdem AV az wyszlo jak wyszlo..

ale nie o tym chcialem napisac, problem mimo iz na zdrowy rozsadek mogl wskazywac na wyjscie AV nie byl bledem gniazda AV, a powaznej usterki plyty glownej, którą naprawilo sie ale zmaskarowane gniazdo tez trzeba bylo dodatkowo łatac, wiec przestroga by nie cudowac jesli nie jest sie pewnym na 100%, tu byla sytuacja ze dźwięk znikał całkowicie, a tylko trzeba było sie zastanowic jaki to by musiał byc zbieg okolicznosci by zaczely szwankować oba kanaly na raz z powodu niestykania czegoś we wtyczce, czyli z 4 przewodów na raz 2 wybrane musiałby nie laczyc, to jest juz sygnal ze awaria musi byc gdzie indziej...

ale to pierwszy taki rodzaj usterki serwisowany w jakimkolwiek X0, dziwne ze akurat w JASPER, ale ewidetnie jest to awaria wynikajaca z wady sprzetu ,oby to byl przypadek przy produkcji...

Edytowane przez Juchy

Opublikowano

Moja kolejna konsola:

Wersja Arcade

Data produkcji: marzec.2008

Data zakupu: kwiecień 2008

Data zgonu: 10 lipca 2009 ROD...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

31.08.2007 padl 23.07.2009 . Prawie dwa lata na karku ma z tego uzytkowalem go 1.5 roku . Jak u kogos wyzej dwa dni temu artefakty wywalal mi w Far Cry 2 a w koncu padl dzis na Dircie

Edit: wczesniej (ok grudnia tamtego roku)jeszcze padl naped (nie odczytywal plyt) zostal wymieniony na Liteona

Edytowane przez Usagi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dalej wpisuje JAPSERY jako ciekawostki jakie dostaje na serwis

JASPER ARCADE z grudnia 2008

awaria: blad E76

naprawa przebiegla bezproblemowo, konsola zyje...