Skocz do zawartości

Pizza


Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
W dniu 11.04.2021 o 18:32, Sven Froost napisał:

Panowie, od jakiegod czasu moja ulubiona pizza jest pizza z: spaghetti, boczkiem, jajkiem, cebula i pieczarkami. Osobiscie polecam chociaz mam pytanie, ma ktos pomysl jak ja ulepszyc? Sam taka pizze skladam od zera po zamowieniu

 

No nie wiem jak to smakuje ale w Azji już wcześniej wpadli na taki pomysł i wygląda to smacznie.

 

rp-1-1.png

 

może pieczarki zastąp jakimiś azjatyckimi grzybami, posyp szczypiorkiem i strzelam że w tym wypadku może imbir by dał ciekawy smak, ale boje się że to już za bardzo azjatycko by było. 

Odnośnik do komentarza
  • 4 tygodnie później...

Ja dziś zrobiłem pizzę w stylu Chicago. Zawsze chciałem jej spróbować i nadszedł ten dzień. Jako że było to moje pierwsze podejście to oczywiście nie wyszło do końca tak jak powinno. Teraz już wiem, że muszę odparować sos ponieważ po odkrojeniu pierwszego kawałka okazał się za rzadki i zaczął spływać z resztą składników. Prócz tego błędu smak okazał się bardzo dobry.

 

IMG20210518203746.jpg

Odnośnik do komentarza
12 godzin temu, Shen napisał:

musze do starej zadzwonic i jej powiedziec, ze za dzieciaka robila mi pizze w stylu detroit

 

Chyba każdy dzieciak jadł w Polsce domową pizzę w stylu detroit. 

 

Pamiętam jak raz matka pozwoliła mi samemu dobrać i ułożyć składniki. Najebałem z pół kilograma sera liliputa, kukurydzy, tuńczyka z puszki, wędliny, papryki, cebuli i chyba fasoli :ohboy:  rzyganko po niej pamiętam do dzisiaj. 

  • Plusik 2
Odnośnik do komentarza

Moja w ogóle nie patrzyła na proporcje składników do pizzy. Z tego co kojarzę to na dwie blachy dawała całą kostkę, nakłuwała ciasto widelcem, a i tak rosło jak sam skurwesyn do niebotycznych rozmiarów, że ledwo za dzieciaka do ust to mogłem wsadzić. Na ciasto żadne sosiki tylko chamski keczap, składniki, tona sera i po upieczeniu znowu keczap. Teraz ja się bawię w jakieś odmierzanie, mąki 00, kamienie i inne oryginalne składniki z Włoch, ale te placki naszych mam miały w sobie więcej radości. 

 

Z tego co wiem, to matka ciągle się czasami bawi w tego typu wypieki, to chyba podjadę do niej i zjem PRAWDZIWĄ POLSKĄ PICKĘ a nie jakieś przebierańce :banderas:

Odnośnik do komentarza
2 godziny temu, Shen napisał:

Jak matka robila pizze pierwszy raz, to dała za duzo drozdzy i wyszła drozdzowka z serem i pieczarkami

 

I wtedy otworzyła Gdyniankę xD I knew it.

 

Pamietam z dzieciństwa jak moja robila pitce na grubym to chyba w ogóle nie znała pojecia sosu pomidorowego. Ciasto, na to prosto ser, kielbasa, pieczarki. Tak suche, ze podniebienie kaleczylo, ale wtedy pizzerii nigdzie nie było :(

 

Odnośnik do komentarza
4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie ukrywam, żę nie wygląda to zbyt apetycznie. xd

Co? Jak chrupiacy placek z zapieczonym, gumowatym serem moze byc nieapetyczny? Do tego ten sosik pomidorowy, pewnie rozwodniony koncentrat z "ziolami". Ale bym to oje.bal.

 

5 godzin temu, _Red_ napisał:

Pamietam z dzieciństwa jak moja robila pitce na grubym to chyba w ogóle nie znała pojecia sosu pomidorowego. Ciasto, na to prosto ser, kielbasa, pieczarki. Tak suche, ze podniebienie kaleczylo, ale wtedy pizzerii nigdzie nie było

Twoj junior tez nie bedzie mial dobrych wspomnien z pizza domowa :frog:

Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać w Polsce Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO", "ORODO", "GDPR" lub "Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych"). W związku z tym prosimy o zapoznanie się ze zaktualizowaną Polityką prywatności Polityka prywatności.