zalef88 53 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Mam zamiar wymienić dysk na coś takiego: http://www.allegro.pl/item735781235_samsung_hm320ji_320gb_2_5_sata_fv_gw_zabrze.html Co o tym sądzicie?Cena i parametry wydają mi się w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Look4z 16 Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Mam zamiar wymienić dysk na coś takiego: http://www.allegro.p..._gw_zabrze.html Co o tym sądzicie?Cena i parametry wydają mi się w porządku. Ja mam w sojej konsoli dysk samsunga, ale pojemność 250 GB i nie mam z nim żadnych problemów. Chodzi cicho i szybko. Nie miałem zaufania do samsungów, ale kumpel co ma sklep z kompami mi go poradził, bo w zasadzie nie musi ich serwisować. Ten co podałeś parametry ma jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Danonek 2 Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Ma ktoś może zamontowany dysk SSD w swojej PS3 ? Ponoć za(pipi)iście szybko chodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
CHINDOOS 7 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Chodzą szybko, bo działają na podobnej zasadzie co pamięci flash... tylko że kosztują tyle, że chyba nie warto jeszcze się nimi interesować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Szczegolnie, ze na PS3 roznica w wydajnosci takiego dysku jest minimalna. Kiedys IGN czy Gamespot robil porownanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Porównanie to oni robili, ale chyba 5400 do 7200 obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 katana kiedys zrobil gdzies tu na forum porownanie standardowego hdd z ps3 i dysku ssd 128mb [chyba]. o ile dobrze pamietam, to wypowiadal sie w samych superlatywach Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 (edytowane) Porównanie to oni robili, ale chyba 5400 do 7200 obrotów. Nie, nie Bylo porownanie wlasnie standardowego 5400 i SSD (tzn moze i bylo tez oprocz tego porownanie 5400 vs 7200). Wyniki byly takie, ze w wiekszosci przypadkow byl wzrost wydajnosci do kilku procent a w kilku przypadkach byl nawet drobny spadek wydajnosci. E: OK, znalazlem porownanie. http://www.gamespot.com/features/6192258/index.html Wyglada na to, ze odczyt jest nieco szybszy, zas zapis jest wolniejszy. Edytowane 14 Września 2009 przez Emet Cytuj Odnośnik do komentarza
ArturNOW 7 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Tak się właśnie zastanawiam czy kupić 320GB czy 500GB. Myślę, że na pewno będzie to Samsung M7 bo o nim nic złego nie słyszałem jeżeli chodzi o współpracę z PS3. Patrząc realnie to 320GB pewnie będzie dużo za duże po wsze czasy... sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Ja mam ciężko zapchać 250GB ale 320 IMO spokojnie starczy w PS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
ArturNOW 7 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Pewnie wezmę 320GB, bo stówka zostaję w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza
mrynk 110 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Ja mam 500GB i już tylko 116GB wolnego zostało, czyli da się spokojnie zapchać gdy uzywa się PS3 jako "centrum multimedialnego" (głównie muzyka i filmy) Zresztą 35 gier z czego większość ma instale + dema też robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza
ArturNOW 7 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Filmów raczej nie będę trzymać, bo nie mam filmów w plikach. Sam nie nagrywam żadnych, a jakbym nagrywał to raczej dysk zewnętrzny. Cytuj Odnośnik do komentarza
berr 2 Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 potrzebuje pomocy probuje zrobic backup systemu na dysk zewnetrzny verbatim 320gb i zaczyna sie backup po czym jest komunikat: "cannot access external drive" i przerywa sie backup. dysk normalnie jest czytany ogladalem z nigo filmy i sluchalem muzyki bez problemu. zgrywalem i wgrywalem rzeczy miedzy konsola i verbatimem i tez bylo ok. chce zrobic backup zeby oddac 40gb za slima 120gb i nie moge a cena spada.... jakies rady??? dzieki z gory Cytuj Odnośnik do komentarza
berr 2 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 ok sam doszedlem do zrodla problemu okazalo sie ze dysk verbatim 320gb jest jakis trefny, mimo ze uzywalem go bez problemu przez dluzszy czas. pozyczylem od kolesia identyczny dysk kupiony chwile pozniej niz moj i backup sie zrobil w 45min. fyi, zamieniam jutro moja 2 letnia 40gb na slima 250gb . Cytuj Odnośnik do komentarza
Stinkmeaner 12 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Mam PS3 "Slim" ze 120 GB dyskiem. Kiedy sprawdzam w systemie aktualny jego stan wyświetla mi 87/111 GB wolnego miejsca. Mam zainstalowane dwie gry, które łącznie zajmują ok 7GB (MGS4 - 4GB, Ninja Gaiden Sigma - 3GB z hakiem). Zastanawiam się co się stało z pozostałymi 17GB? Kiedy odpalałem PS Home, wyświetliło mi co prawda informacje żebym zarezerwował 3 GB dla gry, co też zrobiłem (nie wiem czy to ma znaczenie), ale w dalszym ciągu brakuje mi tych 14GB. Ktoś wie o co loto? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Konsola rezerwuje dla siebie około 10% pow. dysku. A na co? Pewnie na zgrywanie danych gier które się nie instalują. Ale na coś jeszcze? Zapytaj Sony Mi z HDD 250GB konsola zapitoliła około 30GB. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 W poprzednim Psx Extreme(146) masz szczegółową odpowiedź w listach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Na co to wiadomo, a czemu tyle? Żeby idioci, którzy nie maja pojęcia o tym nie mieli potem żalu do Sony, nie truli im na infolinii i nie siali fermentu w sieci/wśród znajomych. W takim świecie żyjemy, że wszystko dostosowuje się do przeciętnego Kowalskiego (bardzo przeciętnego Kowalskiego...). Przynajmniej ja to tak widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 napiszcie co w tym PSXE napisali co na co i ile zeby mozna bylo pokomentowac, nie wszyscy przeciez czytaja tego typu gazetki ja z gazetami to zatrzymałem sie na SECRET_SERVICE , to byly czasy, fju fju... Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 SS, ale do 50 numeru. ;] Dawno nie kupowałem, ale przecież nic czego nie można samemu wydedukować: save'y, obrazy kart, cache, patche, dodatki, może themy (wybrany chyba w nandzie siedzi - jak w PSP), możliwe że baza z trophy też, skoro nie jest brana pod uwagę w backupie. Ustawienia xmb i wszelkie dane dotyczące kont też raczej na kości niż HDD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 23 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) W poprzednim Psx Extreme(146) masz szczegółową odpowiedź w listach. Szczegółową odp. kogo? Specjalisty w tym temacie? Nie sądzę... Ja osobiście się zastanawiam (ale nie robiłem nigdy z tego powodu wielkiego halo) szczególnie że wartość zajmowanego miejsca nie jest stała tylko zmienna w stosunku do wielkości. Dysk 40GB PS3 zabierze niecałe 4GB miejsca a taka 500setka zajmie ponad 40GB. Ja się tylko pytam na co jej 40GB? Edytowane 23 Października 2009 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
Juchy 24 Opublikowano 24 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) ... można samemu wydedukować... raczej mi chodzilo o to co napisali w PSXE zeby mozna bylo skomentowac i zastanowic sie czy logiczne bo wydedukowac to mozna roznie pierwsze stwierdzenie to czym wiekszy dysk tym wiecej miejsca niby brakuje, i po tym mozna wnioskowac ze brak tego miejsca jest zwiazany z systemem plikow zapewne bo niby jak to inaczej wytlumaczyc? jesli nawet konsola bierze sobie na cache i inne duperele cos to powinna brac ustalona ilosc meijsca niezaleznie od wielkosci dysku, ta jak to w X0 wlasnie jest... PS. inne pytanie jest, czy ktos probowal wkladac mniejszy dysk niz 20GB (bo takie minimalnie wkladali do PS3)? (nawet nei wiem czy produkowali mniejsze sat a niz te 20GB?) czyli jaki najmniejszy dysk do PS3 by ruszyla Edytowane 24 Października 2009 przez Juchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Też fakt. Na pewno są tam jakieś partycje a nie jedna i wg. mnie jedna/kilka/wszystkie biorą to procentowo. Innego wytłumaczenia wg. mnie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Geno21 0 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Jak podłączyć dysk z PS3 pod PC'a? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi