Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dysk twardy w PS3

Featured Replies

Opublikowano

Chciałbym sobie kupić dysk 250-320 GB do PS3.

Rozumiem, że to ma być SATA II, 2,5'' i najlepiej 5400rpm?

Szukam takich na allegro i praktycznie nic nie ma. Czy mógłby mi ktoś napisać, gdzie taki dysk najlepiej kupić i jaki jest najbardziej opłacalny?

Będę bardzo wdzięczny :)

Pełno tego jest na allegro: =10&change_attr=Poka%C5%BC"]Link

Edytowane przez Kyo

• Odpowiedzi 835
  • Wyświetleń 60,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• @Berion, naprawdę nie rozumiem, po co się tak wysilasz ze swoimi odpowiedziami, po co pisujesz takie szczegóły, jak większość osób nic z tego nie rozumie

• Ale część rozumie (ja w to wierzę ;]), a inna część się dopiero zainteresuje. Z kolei wszyscy się dowiedzą, że jednak jest szansa na odzyskanie danych. Nie wiem, może "mam misję"?

• Teeee Wieśława... A w dziale to jakim jesteśmy?

Opublikowano

Może mi ktoś powiedzieć czy utworzone konta (mam ich kilka na spółkę) wraz z zawartością przegrają się podczas backup'a? Czy trzeba każde konto dezaktywować osobno i aktywować ponownie na nowym dysku?

Opublikowano

fakt, jestem je.bniety, tmten był zewnetrzny ;-)

wiec biorę przykłdowo 1z listy od Squarea ( http://www.proline.pl/?p=SAMSUNG+HM500JI )

ok czy wybrac inny z listy , troche droższy (ale w domysle lepszy czycus)

dzieki square

Opublikowano

Może mi ktoś powiedzieć czy utworzone konta (mam ich kilka na spółkę) wraz z zawartością przegrają się podczas backup'a? Czy trzeba każde konto dezaktywować osobno i aktywować ponownie na nowym dysku?

Wylistowałem co wchodzi w skład kopii systemowej, a co nie. Co można z niej przywrócić na innej konsoli, a czego nie. Poczytaj:

http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/ps3-backup-danych/strona3.php

Kont się nie deaktywuje jeśli chcesz zmienić tylko dysk twardy...

PS: Ale mnie wk*a ten html w postach. Czy zdajecie sobie sprawę z zagrożeń z tego wynikających?

Edytowane przez Berion

Opublikowano

PS: Ale mnie wk*a ten html w postach. Czy zdajecie sobie sprawę z zagrożeń z tego wynikających?

yyyyy nie...? a co? (serio się pytam :) )

@Orson

Mam WD 500GB i chyba już ze 3 lata siedzi bezawaryjnie w konsoli.

Opublikowano

Mogę w ten sposób wysypać forum albo zrobić krzywdę przeglądającemu. Dlatego HTML się zawsze wyłącza.

Przede wszystkim jest to uciążliwe przy edycji postu.

Opublikowano

zmieniłem sobie dysk w PS3 na 500 gigowy i odpukac działa- choc nie obyło sie bez perturbacji :D

mniejsza o to, mam inne pytanie: stary dysk 80 gb włozyłem w obudowę z kabelkiem usb (nie wiem jak sie to nazywa prawidłowo) i podpiełem na próbę do konsoli przez usb- i nie widzi mi go konsoka. Czemu i czy tak ma byc a jesli nie to jak mozna zaradzic?

czasem bym sobie coś hurtem wrzucił na konsolke

Opublikowano

Jak sformatowałeś ten dysk w kieszeni? Masz FAT czy NTFS?

Opublikowano

hmm a nie wiedziałem, ze w ogóle z tym to takie ceregiele:/ kupowałem obudowe, facet w sklepie założył , sformatował , podłączyłem i myslałem, ze bedzie działał.

na drugas czesc pytanie nie odpowiem precyzyjnie bo ..jestem debem i nie rozumie :D w kazdym razie to jest poprzedni dysk z konsoli tj 80 gb, taką też miałem konsole

jak mam postepowac, tak łopatologicznie powiedz prosze, moze jakos podołam :D

Opublikowano

Najprościej jak się da: podłącz kieszeń z dyskiem do PC'ta i sprawdź system plików jaki tam jest (Mój komputer -> Prawy Klawisz Myszy na dysku - Właściwości - System Plików - tutaj będzie system w jakim jest sformatowany dysk) - jak masz NTFS to musisz go sformatować na FAT32 - wtedy PS3 go zobaczy.

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

oki, bardzo dziekuje

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie ma sensu montować SSD w PS3, wydajność nie przekroczy wiele więcej niż SATA-I. Dysk w PS3 jest szyfrowany, a PS3 na dodatek nie wspiera TRIM. Dosyć szybko go zabijesz.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobra więc ja mam kilka pytań ad wymiany dysku w slimce. Otóż powoli kończy mi się miejsce i niedługo będe zapewne wymieniał dysk. Teraz tak:

1) Z tego co się zorientowałem pasują dowolne dyski 2.5' do 1TB, zgadza się?

2) Jak najlepiej skopiować wszystkie dane ze starego dysku? Podłączyć dysk zewnętrzny i zrobić backup data utility z system setings? Zgrane będą wtedy wszystkie dane?(gry, sejvy etc?)

Thx z góry za odpowiedź, jakby ktoś zechciał też polecić jakiś konkretny model dysku to będe wdzięczny.

edit: nvm już wyczytałem wszystko w tym topicu, jakoś wcześniej go nie zauważyłem =/

Edytowane przez dżar

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mam parę pytań co do zmiany dysku:

1. jak wygląda sytuacja z online passami ?? są one przypisane do konta czy do konsoli z dyskiem ? czy wystarczy że przerzuce save i mi styknie ? sata ata czy sata II ? jest jakaś różnica ? jaka firma dysku, które mniej są awaryjne ? np samsung sata II HN-M500MBB będzie dobrze ?

Edytowane przez Grez

Opublikowano

czy jak zakupie nowego ps3 i połącze je ze sobą kablem internetowym przenosząc tym samym zawartość ze starego do nowego (gdzieś czytałem o takiem możliwości) to będą mi działać online passy ?? bo słyszałem że na OP do U3 jest przypisany do konsoli . . . . . . .

Edytowane przez Grez

Opublikowano

Według mnie każdy OP można pobrać jeszcze raz na inna konsole bo powinny być w zakładce "view download" tak jak wszystkie inne rzeczy z pss

Opublikowano

mam nadzieję, bo w przeciwnym razie 5 op'eków pójdzie się je*ać

Edytowane przez Grez

Opublikowano

No to sprawdź w Download List czy są OP do ściągnięcia zamiast się zamartwiać ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Prosto: mam dwie konsole i chce z konsoli pierwszej przełożyć dysk do konsoli drugiej i na odwrót, tak żeby po prostu zamienić je zawartością, grami, sejwami itp. Pytanie- czy jest to możliwe, jeżeli tak to czy są jakieś ograniczenia, haczyki, czy gry z psstore w trybie online nie będą szwankowały?

z góry dzieki

Opublikowano

jak masz 2 konsole to po co przekładać dyski? -_-`

nic z tego Ci nie wyjdzie konsola prawdopodobnie poprosi Cię o sformatowanie dysków.