Gość Kyo Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) Chciałbym sobie kupić dysk 250-320 GB do PS3. Rozumiem, że to ma być SATA II, 2,5'' i najlepiej 5400rpm? Szukam takich na allegro i praktycznie nic nie ma. Czy mógłby mi ktoś napisać, gdzie taki dysk najlepiej kupić i jaki jest najbardziej opłacalny? Będę bardzo wdzięczny Pełno tego jest na allegro: =10&change_attr=Poka%C5%BC"]Link Edytowane 10 Października 2011 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
gianbuffon 11 Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) O kurde, a ja głupi szukałem w częściach do komputerów Taki Samsung 320 GB 5400 wystarczy? http://allegro.pl/sa...1857636648.html Czy lepiej dopłacić do Seagate? I na pewno nie brać 7200? Edytowane 10 Października 2011 przez gianbuffon Cytuj Odnośnik do komentarza
beny1987 2 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Może mi ktoś powiedzieć czy utworzone konta (mam ich kilka na spółkę) wraz z zawartością przegrają się podczas backup'a? Czy trzeba każde konto dezaktywować osobno i aktywować ponownie na nowym dysku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 yo , panowie powiedzcie: taki sie nada do ps3 : http://allegro.pl/dysk-zewnetrzny-2-5-platinum-wd-hdd-500gb-500-new-i1857172400.html czy moze ten jest do du.py i polecacie inny (nie znam sie, dla mnie dysk to dysk;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Orson, musisz szukać wewnętrznego 2,5". Sprawdź tutaj http://www.proline.p...a=&c_producent= Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 fakt, jestem je.bniety, tmten był zewnetrzny ;-) wiec biorę przykłdowo 1z listy od Squarea ( http://www.proline.pl/?p=SAMSUNG+HM500JI ) ok czy wybrac inny z listy , troche droższy (ale w domysle lepszy czycus) dzieki square Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 (edytowane) Może mi ktoś powiedzieć czy utworzone konta (mam ich kilka na spółkę) wraz z zawartością przegrają się podczas backup'a? Czy trzeba każde konto dezaktywować osobno i aktywować ponownie na nowym dysku? Wylistowałem co wchodzi w skład kopii systemowej, a co nie. Co można z niej przywrócić na innej konsoli, a czego nie. Poczytaj: http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/ps3-backup-danych/strona3.php Kont się nie deaktywuje jeśli chcesz zmienić tylko dysk twardy... PS: Ale mnie wk*a ten html w postach. Czy zdajecie sobie sprawę z zagrożeń z tego wynikających? Edytowane 12 Października 2011 przez Berion 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Łebi 311 Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 PS: Ale mnie wk*a ten html w postach. Czy zdajecie sobie sprawę z zagrożeń z tego wynikających? yyyyy nie...? a co? (serio się pytam ) @Orson Mam WD 500GB i chyba już ze 3 lata siedzi bezawaryjnie w konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Mogę w ten sposób wysypać forum albo zrobić krzywdę przeglądającemu. Dlatego HTML się zawsze wyłącza. Przede wszystkim jest to uciążliwe przy edycji postu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Łebi 311 Opublikowano 18 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 dzięks Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 zmieniłem sobie dysk w PS3 na 500 gigowy i odpukac działa- choc nie obyło sie bez perturbacji mniejsza o to, mam inne pytanie: stary dysk 80 gb włozyłem w obudowę z kabelkiem usb (nie wiem jak sie to nazywa prawidłowo) i podpiełem na próbę do konsoli przez usb- i nie widzi mi go konsoka. Czemu i czy tak ma byc a jesli nie to jak mozna zaradzic? czasem bym sobie coś hurtem wrzucił na konsolke Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Jak sformatowałeś ten dysk w kieszeni? Masz FAT czy NTFS? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 hmm a nie wiedziałem, ze w ogóle z tym to takie ceregiele:/ kupowałem obudowe, facet w sklepie założył , sformatował , podłączyłem i myslałem, ze bedzie działał. na drugas czesc pytanie nie odpowiem precyzyjnie bo ..jestem debem i nie rozumie w kazdym razie to jest poprzedni dysk z konsoli tj 80 gb, taką też miałem konsole jak mam postepowac, tak łopatologicznie powiedz prosze, moze jakos podołam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 (edytowane) Najprościej jak się da: podłącz kieszeń z dyskiem do PC'ta i sprawdź system plików jaki tam jest (Mój komputer -> Prawy Klawisz Myszy na dysku - Właściwości - System Plików - tutaj będzie system w jakim jest sformatowany dysk) - jak masz NTFS to musisz go sformatować na FAT32 - wtedy PS3 go zobaczy. Edytowane 24 Października 2011 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orson Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 oki, bardzo dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Ktoś robił jakieś testy dysku SSD w PS3? Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Nie ma sensu montować SSD w PS3, wydajność nie przekroczy wiele więcej niż SATA-I. Dysk w PS3 jest szyfrowany, a PS3 na dodatek nie wspiera TRIM. Dosyć szybko go zabijesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dżar 166 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 (edytowane) Dobra więc ja mam kilka pytań ad wymiany dysku w slimce. Otóż powoli kończy mi się miejsce i niedługo będe zapewne wymieniał dysk. Teraz tak: 1) Z tego co się zorientowałem pasują dowolne dyski 2.5' do 1TB, zgadza się? 2) Jak najlepiej skopiować wszystkie dane ze starego dysku? Podłączyć dysk zewnętrzny i zrobić backup data utility z system setings? Zgrane będą wtedy wszystkie dane?(gry, sejvy etc?) Thx z góry za odpowiedź, jakby ktoś zechciał też polecić jakiś konkretny model dysku to będe wdzięczny. edit: nvm już wyczytałem wszystko w tym topicu, jakoś wcześniej go nie zauważyłem =/ Edytowane 26 Grudnia 2011 przez dżar Cytuj Odnośnik do komentarza
Grez 33 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 (edytowane) mam parę pytań co do zmiany dysku: 1. jak wygląda sytuacja z online passami ?? są one przypisane do konta czy do konsoli z dyskiem ? czy wystarczy że przerzuce save i mi styknie ? sata ata czy sata II ? jest jakaś różnica ? jaka firma dysku, które mniej są awaryjne ? np samsung sata II HN-M500MBB będzie dobrze ? Edytowane 16 Stycznia 2012 przez Grez Cytuj Odnośnik do komentarza
Grez 33 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 (edytowane) czy jak zakupie nowego ps3 i połącze je ze sobą kablem internetowym przenosząc tym samym zawartość ze starego do nowego (gdzieś czytałem o takiem możliwości) to będą mi działać online passy ?? bo słyszałem że na OP do U3 jest przypisany do konsoli . . . . . . . Edytowane 16 Stycznia 2012 przez Grez Cytuj Odnośnik do komentarza
vip77 237 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Według mnie każdy OP można pobrać jeszcze raz na inna konsole bo powinny być w zakładce "view download" tak jak wszystkie inne rzeczy z pss Cytuj Odnośnik do komentarza
Grez 33 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) mam nadzieję, bo w przeciwnym razie 5 op'eków pójdzie się je*ać Edytowane 17 Stycznia 2012 przez Grez Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 No to sprawdź w Download List czy są OP do ściągnięcia zamiast się zamartwiać Cytuj Odnośnik do komentarza
moha 144 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Prosto: mam dwie konsole i chce z konsoli pierwszej przełożyć dysk do konsoli drugiej i na odwrót, tak żeby po prostu zamienić je zawartością, grami, sejwami itp. Pytanie- czy jest to możliwe, jeżeli tak to czy są jakieś ograniczenia, haczyki, czy gry z psstore w trybie online nie będą szwankowały? z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza
dApo 313 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 jak masz 2 konsole to po co przekładać dyski? -_-` nic z tego Ci nie wyjdzie konsola prawdopodobnie poprosi Cię o sformatowanie dysków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi