Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Borderlands

Featured Replies

Opublikowano

No i dziękuję, o to mi chodziło.

• Odpowiedzi 188
  • Wyświetleń 66,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wskaznik na misjach "znajdz 4 czesci" pokazuje tylko obszar na ktorym ta czesc sie znajduje a nie miejsce. Posprawdzaj dachy, zakamarki,itp

• Ta, gliczują się dziwnie. Wystarczy jednak zrobić nową postać i na niej wpadną.

• tylko dwa pierwsze : Zombie Island & The Underdome   Zombi Islands jest bardzo dobre i klimatyczne ,polecam

Opublikowano

Ktoś grał? Dużo jest różnych mobów?Czy jest fun ze strzelania? Jak sprawuje sie co-op?

Opublikowano

Mam problem z jedną misją z początku gry,

trzeba w niej zebrać 4 części do snajperki, trzy znajduję a czwartej pomimo że jestem w miejscu wskazanym na mapie (obok takiego okrągłego namiotu) za cholerę nie mogę znaleźć

spotkał się ktoś z czymś takim???

Edytowane przez SierraPL

Opublikowano

Wskaznik na misjach "znajdz 4 czesci" pokazuje tylko obszar na ktorym ta czesc sie znajduje a nie miejsce. Posprawdzaj dachy, zakamarki,itp

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

Dzięki, pomogło. Natomiast mam kolejne pytanie czy też tak macie że nie zalicza Wam achiwów za kille z poszczególnych typów broni (mówię tu o tych 25 kill .....) podobno gra trochę zglichowana i nie wiem czy to wina tego czy ja coś nie teges robie?

Pzdr @ll

Opublikowano

Ta, gliczują się dziwnie. Wystarczy jednak zrobić nową postać i na niej wpadną.

Opublikowano

pograłem dopiero z godzinkę i niestety początkowe misje troszke mnie rozczarowały..jak na razie jest to standardowe przynieś, wynieś, pozamiataj..

Opublikowano

Taka mini recka :teehee:

plusy

- przejście gry (ok.25-30h)

- wciąga jak cholera

- klimat

- design

- duży i zróżnicowany świat

- humor

- ilość broni

- levelowanie postaci

- co-op

- cel shading

- brutalność

- dobrze wyważony poziom przeciwników do twojego levelu (jak nie będziesz robił pobocznych questów to gra będzie mega hard jak będzie robił wszystkie questy to gra będzie normal/hard)

- gra to mix fallout 3 w cel shading + szczypta halo, diablo, metroid prmie i kz2

minusy

- schematy

- sterowanie pojazdem

- fabuła

- brak sytemu losowań

- środowisko prawie nie zniszczalne (poza beczkami)

- początkowo marnie się rozkręca

- momentami przynudza

8 grafika

8 dźwięk

9 grywalność

9- żywotność

ocena 8+

PS.Fallout mnie nie przekonał i po 3h sobie odpuściłem za to Borderlands wciągnął mnie na dobre

Opublikowano

Fallout to rpg przede wszystkim (umiejetnosci strzeleckie mozna o kant tylka sobie otrzec skoro system losuje marny damage, albo czy w ogole trafimy).

Borderlands to jednak bardziej FPS, albo raczej FPS hack&Slash - system nie dokonuje tu Bog wie jakich obliczen, mamy proste statystyki broni, prosty rozwoj postaci - a skill z Halo czy tam innego na pewno nie pojdzie na marne :).

Opublikowano

Zastanawiam się nad tą grą ale nie wiem czego oczekiwac. Do czego byście tę grę przyrównali mając do wyboru - Fallout 3, Sacred 2, Too Human? Szczególnie pod kątem fabularnym i gameplayowym. Jest tu jakaś fabuła sensowna, czy taki bełkot jak w Sacred 2? Fallout był zarąbistą gierką IMO; Sacred przeszedłem w bólach i drugiej takiej gry, tak szybko, nie zdzierże :)

Opublikowano

Nie porównuj Borderlands do RPGów - to mimo wszystko strzelanka z elementami RPG. Jak znudziły Ci się standardowe shootery trwające po 6h, to łykaj śmiało. Świetna gra.

Opublikowano

zrobilem prawie 30 level i zadnej fabuly tam nie uswiadczylem

Opublikowano

To chyba dialogi masz wyłączone... Jest historyjka o poszukiwaniu tajemniczej krypty na Pandorze. Głównym celem jest zbieranie kolejnych kawałków klucza. Taka lekka opowiastka, która ma spajać to jakoś.

Opublikowano

Gameplay to zdecydowanie do Fallouta podobny z tych trzech (choć na razie widziałem tylko filmiki), a fabuła to nie wiem, ale jakaś wyszukana nie jest raczej. Coś o poszukiwaniu obcych technologii czy cóś, jakiś skarbiec (vault - o, jakieś podobieństwo do Fallouta jest;) ).

Opublikowano

no niby podobny gameplay ale jak traktowałeś fallouta jak sptrzelanine to trochę współczuje, w falloucie strzelanie bez vatsa to była mordęga tu strzela sie rewelacyjnie, praca kamery działa bardo przyjemnie, broni jest dużo i czuć między nimi różnicę.

Oczywiście mamy bardzo fajny, miejscami bardziej miejscami mniej falloutowo-westernowy klimat: pustynie, brud, baraki, fikuśne formacje skalne i miejscami szkielety gigantycznych zwierząt[i obozy zbudowane na tych szkieletach] do tego potwory i masa niezłych świrów za przeciwników. Z materiałów filmowych jakie widziałem jak dotąd najlepiej specyfikę tej gry oddaje recenzja na gametrailers[żadne tam trailery], przynajmniej ja sie po tej recenzji nakręciłem i nie zawiodłem się.

A, bo i w przeciwieństwie do F3 tu swiat podzielony jest na strefy, więc nie ma tego specyficznego poczucia wolności, tu do każdego miejsca prowadzi z grubsza jedna droga.

Opublikowano

Wiadomo cos o usunieciu blokady na max 50lvl grze? Bo troche to malo, powinno byc przynajmniej 99 lub nie skonczonosc ;). Znajac zycie pojawi sie pierwsze DLC i dojdzie tam 60lvl :/

Pogralbym sobie dalej by sie levelapowac (nawet bez achievementa) a tak to nuda po prawie 2 krotnym przejsciu gry :/ i zrobieniem 1000

Edytowane przez Scorp1on

Opublikowano

"The Zombie Island of Dr. Ned" ten DLC zobaczymy w tym roku, cena jakieś 800msp

btw ta gra śmierdzi Tromą w najlepszym tego słowa znaczeniu

Opublikowano

Rozumiem, że maksymalny level wynosi 50?

Czy za każdy poziom dostaje się 1 skill point?