Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wasze kolekcje gier na wszystkie platformy

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem czy taki pyszny ten easter egg, raczej objawy natręctw. Powoli robi sie niesmaczne :sorcerer:

Edytowane przez Velius

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Wyświetleń 328,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wow ile plusików, dziękuję! I to od kogo, kurcze, sama forumkowa elita   @raven_raven > hehe, uwielbiam ten suchar, nigdy mi się nie znudzi. @Rayos > licytacja skończyła się na 200zł. @MYSZ

• Przedstawiam Wam moją graciarnię NTSC-J. Jest też oczywiście trochę gier w PAL/NTSC-U, znajdzie się trochę tytułów z przypadku, ale większość rzeczy z jakiegoś powodu znalazła swoje miejsce na półkach

• Montuję sobie melinę na granie i jakiś czas temu podczas przenoszenia sprzętu obcykałem co tam leżało w szafkach   Na pierwszy strzał wrzucę PSX i PS2    

Opublikowano

100 gier x 279 zł... a to bogacz *^&&$^#%

---

Rock band 4 daje radę? Siora ma urodziny niedługo i się zastanawiam, czy RB, czy GH.

zakładanie, że którykolwiek kolekcjoner z tego forum kupuje wszystkie gierki w premierowych cenach xd

Opublikowano

no troche poyebany koleś

Pieczenie anusa miodzikiem na moje serce

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moja, na razie skromna, kolekcja. Do tej pory cyklicznie wymieniałem/sprzedawałem stare gry, czas to zmienić :)

Ddb1aBP.jpg

SFbcqLT.jpg

Opublikowano

Plus na zachete. Inkwizycja jest do zaorania ale cala reszta sympatyczna( ok andromeda tez do zaorania)

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Dziś wyciągnąłem z szafy takie oto sztosiwa!

gry.jpg

Wszystkie premierówki (nie wiem tylko czy te 2 in 1 Baldur's Gate też można w to wliczać). Do płyt na dole też na 100% mam gdzieś pudełka. Muszę tylko poszukać. W sumie fajnie byłoby sobie postawić je na półce.

Opublikowano

Dla takich gier warto było się garbić na taborecie :banderas:

Opublikowano

Plus na zachete. Inkwizycja jest do zaorania ale cala reszta sympatyczna( ok andromeda tez do zaorania)

Nie ma to jak dobra zachęta, doceniam. Dragon Age i Mass Effect to natomiast moje ulubione uniwersa więc nie do zaorania tylko sztosy.

Opublikowano

W sumie na tym zdjęciu jest cała moja młodość. Ależ piękne gierki. Ależ bym do nich wrócił. I chyba tak zrobię. :ragus:

Opublikowano

jest dobrze

Opublikowano

Gierek w pudełkach aż tak bardzo mi się nie chce zbierać, ale czasami coś wpadnie :). Tak, to już w nowym mieszkaniu w Berlinie.

W sumie to podczas pakowania tego wszystkiego cieszyłem się, że jednak więcej hajsu w cyfrę poszło. Gierki ze STEM na dysku 2TB, gierki na PS4 i X1 każdy po jednym dysku 1TB i tyle. Dużo mniej miejsca i roboty z tym.

Opublikowano

ale za to jaka przyjemność z układania takiej półeczki

kiedy to chwytasz pudełko dawno zapomnianego tytułu i kładziesz go półce głośno przy tym wzdychając i wspominając miłe chwile

Opublikowano

Asax mowi jak jest

Opublikowano

Po roku dojda z 4 takie polki, za granica duzo fajnych targowisk z grami, retro sprzetem. U nas to taki 3 swiat jesli o to chodzi.

Opublikowano

No na razie to nie wiem czy mi wystarczy na drugą ratę kaucji na początku następnego miesiąca, więc chwilę z szukaniem retro sklepów zaczekam. No i to są Niemcy, a więc te niemieckie okładki :////.

Chciałbym kiedyś takiego carboota w Anglii odwiedzić. Byłem tam, ale w trybie zapier,dol 12h/dzień więc nie bardzo miałem czas i ochotę na szwędanie się za gierkami.

Opublikowano

Najlepsze w tym, ze wiekszosc nie wie co sprzedaje wiec sprzedaja za 1funciaka z opcja zjechania do 50pensow. Niezle perelki mozna trafic.

Opublikowano

Tylko uważaj, żeby nie kupić czasami cenzurowanych gier. Jak nie ma na opakowaniu 100% uncut to lepiej nie ryzykować. Zwłaszcza z pegi < 18, przykładowo w U4 niemieckim w ogóle nie ma krwi. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Moja kolekcja gierek na Neo Geo MVS. Tak Panowie wyglądają kartridże, 0,5kg wagi jeden. Tego czego nie ma na zdjęciach to płyta PCB MVS z Metal Slug 5, 5 matek w tym dwie które mają przyłącza na pady, kartę pamięci, słuchawki i głośniki. Tam na dole obok pudełka Switcha jest KoF 2003 i SNK vs Capcom: SVC Chaos w wersji PCB MVS. Przperaszam za jakość zdjęcia ale coś się powaliło i z zdjęcia 5MB zrobiło niecały 1MB.

oblSCVP.jpg

Edytowane przez Ukukuki

Opublikowano

I to jest prawdziwe kolekcjonowanie gierek, a nie jakieś śmieci z UK. Sam powoli wkraczam w świat MVS i klimatu odmówić nie można...

Opublikowano

Ja na początku chciałem zebrać wszystkie części Metal Sluga a ,że przy okazji wpadło kilka gier to już dalej poleciałem. Jest masa niesamowitych tytułów z świetnym klimatem jednak dla zwykłego gracza polecam raczej emulator niż kupowanie oryginalnych kartridży. Jakbyś miał jakieś powtórki chętnie wymienię za płyty jamma:P Neo Geo AES jest świetny jeśli chodzi o pudełka jednak ceny są kosmiczne.