Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Spaghetti alla puttanesca, głównie zgodnie z przepisem jednego z moich ulubionych dziennikarzy kuchennych ze strony "Serious Eats". Stosuje on anchois, kroi czosnek tylko na płaty by się porządnie nagrzał, nasączył zapach, ale nie spalił... a także, jak przystało na Amerykanina, wali do wszystkiego masę sera (Włosi nie wybaczą). Do tego proponuje wersję "obiadową" z dodatkiem puszki tuńczyka, którą zazwyczaj mam w lodówce i powiedzmy, że pasuje, stanowiąc bardziej solidne mięso.

W moim wykonaniu (i robione moim telefonem, niepowalającym kolorami) oczywiście wyglada to tak samo jak wszystko, co robię. Ale zapachy nie zostawiają wątpliwości, że puttanesca to jedno z bardziej dających kopa dań, jakie można zrobić w 10 minut. 

DxDZFuf.jpg

Można też robić wersję zupełnie "suchą", po prostu krojąc pomidory zamiast robienia "sosu". Wygląda wtedy jakby bardzo... zdrowo?

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 445,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Roladki z bakłażana z twarogiem z orzechami włoskimi i czosnkiem, do tego kolendra. Kiedyś chyba nawet gadaliśmy o tym w przepisach

d1duMlv.jpg

Opublikowano

Ok, w tym kontekście lepiej rozumiem, że to, co jem, to kupa.

Opublikowano

Tia, gdzieś robiłem coś podobnego, tylko bakłażana kroiłem w plastry. Fajnie orzechy chrupały:)

Opublikowano

Ok, w tym kontekście lepiej rozumiem, że to, co jem, to kupa.

Za malo empiryzmu w twoim zyciu.

Opublikowano

A skoro wywolana zostala mizeria, to nie wypada zadac fundamentalnego pytania:

dajecie napiwki?

Opublikowano

Napiwek tylko gdy dadzą cukier do plackow ziemniaczanych.

Opublikowano

Jajecznica na pieczarkach, salami, szczypiorku i cebuli, do tego 2 plastry sera koziego z Biedry.

O jenysiu.

Opublikowano

https://www.papurazzi.pl/images/big5/5567.jpg

W takiej postaci? Udka bez kości, w plastrach, na półmisku zeliwnym. Moje ulubione żarcie z chinola.

W tych budach co jem, to tak wygląda 

foto_05_maxi.jpg

A to co Ty wkleiłeś Red to "Kurczak po amerykańsku" :)

Edytowane przez Metoda

Opublikowano

Smażona pierś z kurczaka z ryżem i warzywami, oraz piłem Tymbarka o smaku maliny z miętą.

Edytowane przez Solderowy123

Opublikowano

Kanapki z serem, wędliną i sadzonymi jajkami plus dwie parówki z keczupem z włocławka. Może chamówa, ale jak weszło ze smakiem to o matulu.

Opublikowano

Jak chamówa, najlepsze rzeczy! :3

Ja jem właśnie obwarzanka z serem i ogórkiem zielonym, do tego pyszna herbatka z cytryną <3

Edytowane przez Rozi

Opublikowano

tort tatin z cukierni sowa, 1kg perfekcji

Opublikowano

Po długiej przerwie Moaburger z awokado i bekonem. No i nadal jest dobrze i micha się cieszy. Świetny stosunek jakości i smaku do ceny.

Opublikowano

Boczek w plastrach z Tesco. Jak go otworzyłem to od razu sztuczny zapach bekonu na całą kuchnię, jak się smażył to zrobiło mi się dobrze, jak go zjadłem to poszedłem się wyrzygać i rozbolał mnie łeb. Co to ku.rwa było.

Opublikowano

To byl boczek w plastrach z Tesco.

Opublikowano

2 zł droższy od tego z Biedry to myślałem, że jak dopłacam to będzie ze świni premium z wolnego wybiegu, a tu się okazuje, że ten prosiak we własnym guwnie się kąpał całe życie i trzeba go było poperfumować zapachem boczku, żeby trafiło do sklepu.