Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

O właśnie gdzie kupić karmelowy popcorn? Ostatnio jadłem w Multikinie, ale w sklepach nie mają :/

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 446 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Zróbcie sobie w domu, smak nie do pobicia i przynajmniej wiesz co jesz.

Opublikowano

Ludzie tu odchodzą od zmysłów, a Lucek wsiąkł.

No niestety u Niemca sklepy zamknięte w niedziele, więc najwcześniej jutro kupimy :(

Jadłeś już?????? Cały dzień oczekiwanie na recenzję kulinarną i nic. :(

Opublikowano

Nie chce mi sie za bardzo z tym grzebac w domu. Mam swiadomosc, ze znajde tam tluszcz palmowy.

Opublikowano

Nie chce mi sie za bardzo z tym grzebac w domu. Mam swiadomosc, ze znajde tam tluszcz palmowy.

Ale to tak proste, że aż ci będzie głupio jak zrobisz. Bierzesz 3/4 szklanki cukru, 3/4 szklanki wody i do gara, zasada nr 1 jest taka, żeby tego W OGÓLE PODCZAS GOTOWANIA NIE MIESZAĆ bo się nam skrystalizuje. Włączasz ogień na full i czekasz aż się zagotuje, następnie zmniejszasz ogień na średni i czekasz aż nabierze ładnego bursztynowego koloru i zacznie ładnie pachnieć, wtedy zdejmujesz z ognia, wrzucasz trochę masła, szczyptę soli i łyżeczkę sody. Mieszasz wszystko aż będzie miało ładny kremowy kolor, wsypujesz popcorn i obtaczasz w karmelu (uwaga bo jest kur.ewsko gorące), po czym wykładasz np na blachę do zastygnięcia. Łącznie może 10 minut roboty.

Opublikowano

Są już Popcorny do mikrofali bez soli i jakiegokolwiek tłuszczu, takie wiórowe trochę. Najlepiej i tak ziarna na patelnię rzucić.

Opublikowano

Makaron kukurydziany, do tego podsmażone krewetki z papryką, cebulą, pomidorem zwykłym i suchym suszonym, szczypiorkiem i serem kozim, do tego oliwa chilli, zioła toskańskie i wędzona papryka. Coś pięknego.

Opublikowano

Kurczak z marchewką, papryką, cebulą, imbirem, ogórkiem zakropiony sosem sojowym i zagotowany w sosie chilli słodko kwaśnym... i ryż do tego. Po niby chińsku ;)

Opublikowano

CHICKEN BIRYANI: (kurczak pieczony z warzywami, ryżem i indyjskimi przyprawami) wypala wnętrzności, ale jedno musze przyznać dawno nie jadłem cos tak dobrego :)

Opublikowano

Pierś z kurczaka w klasycznej panierce, młode ziemniaczki z koperkiem, kapusta zasmażana i mizeria :fsg:

Opublikowano

Kilka borówek hamerykańskich. No i do tego zapijam sobie kawką Nescafe Creme Sensazione... Drugi raz ją kupiłem i więcej nie zamierzam. Co mi z tej pianki, jak smak do du.py?

Lubię sobie czasem strzelić kawkę rozpuszczalną z mlekiem i cukrem, ale to w ogóle nie przypomina "kawy rozpuszczalnej".

Opublikowano

Zdrowo i hipstersko jak pan bóg przykazał. Spód kalafiorowo-parmezanowy, na wierzchu sos, mozzarella, szynka parmeńska, cebula i rukola.

ysbQUpb.jpg

Opublikowano

Kurki prosto z lasu, smażone na maśle wraz z kielbaska polską wedzona

Opublikowano

Kurki to jedyne grzyby, które mi smakują. Dawno nie jadłem, a z taką jajecznicą i kiełbą to bym zjadł.

Opublikowano

Kurki są takie delikatne i aromatyczne. A prawdziwki z sosem i ziemniakami smakują jak ślimaki z ziemniakami :/ ta konsystencja...

Opublikowano

Ale jak pachną :)

W calej kuchni się rozchodzilo.

Opublikowano

yDeTYLt.jpg

wlasnie wpyerdalam tego pyerdolonego banderasa

pizza na spodzie z tartej mozzarelli 

szyneczka wędzona, pomidorki koktajlowe, ogorki kiszone, czerwona cebula

sos z koncentratu, soli, cukru i oregano

co miałem pod ręką to wrzuciłem

:banderas:

Edytowane przez maciucha

Opublikowano

Czyli wrzuciłeś ser na patelnie i do tego różne rzeczy? Ładna bomba kaloryczna.

Opublikowano

Ale nie posypał serem z gory więc spox