Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

No i znów Bałkany. Tym razem Bośnia, głównie Sarajewo, które uwielbiam. Wchodząc na Bascarsiję i zaciągając się zapachem wszechobecnego grilla czuję się jak w domu. Tu wszędzie coś się dzieje, na każdym rogu można zjeść cevapi na zmianę z burkiem i nie ma złych wyborów, zawsze dostaniemy co najmniej bardzo dobre jedzenie. A oprócz klasyków warto zboczyć do ichniejszych barów mlecznych, które serwują bośniackie klasyki jak gulasz, faszerowane papryki, groch z mięsem, kapustę z pomidorami czy głowiznę. Śmieszne ceny a smak wyborny, minimum przypraw, maksimum smaku. I obowiązkowo bośniacka kawa przegryzana loukum.

20250815_201130(1).jpg

20250816_085435(1).jpg

20250816_100156(1).jpg

20250816_125524(1).jpg

  • Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Wyświetleń 473,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Za podróże kulinarne Rudioka zawsze plusikohboy

Edytowane przez mcp

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Burgi nigdy, nigdy nie zawodzi. Dzisiaj wjechał Ni Hao - wołowina smażona z sosem teriyaki, cheddar, piklowany ananas (ohui, cudo), prażony sezam, sałata lodowa, majonez ni hao (ich roboty, z resztą jak każdy sos), 12/10, kocham ich. Do tego oczywiście frytki ziołowe i Pincioszka bezalko:

IMG_20250907_150836.jpg

IMG_20250907_150838.jpg

Opublikowano

A zrobiłem sobie burka i zjadłem z ogromnym smakiem, a w chałupie pachniało jak w bośniackiej piekarni. Trochę spędziłem na wyciąganiu z przepisów najlepszych trików, ale efekt końcowy wyszedł, nieskromnie mówiąc, 9/10. Spodziewałem się, że będzie przy tym więcej roboty a tu widzę, że burek ma szansę wejść na stałe do menu imprezowego, ale za często tej bomby kalorycznej jednak nie ma szans jeść ohboy

20250913_181655(1).jpg

20250913_182213(1).jpg

20250913_200530(1).jpg

  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Moja ulubiona zupa na taką pogodę. Pomidory, papryka, cukinia, por, cebula. W wersji mięsnej można dołożyć filety kostkę z piersi kurczaka/indyka. Doprawiona na ostro, do tego podpieczona tortilla.

20251003_134827.jpg

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Warszawskie podróże kulinarne przy okazji wypadu na koncert dance2

Tendur - najbardziej oczojebny szyld w zagłębiu kebabowym i sporo ludzi jak na późną porę skusiły właśnie tu, bardzo miła i uśmiechnięta obsługa, czyściutko, herbatka podana, lawasz z wołowo-baranim, mięso miękkie, soczyste, choć mało wyraziste w smaku, a barana to chyba widziało przez płot, ale kluczem dania jest ich lawasz, takiego jeszcze nie jadłem, miękki, przypieczony, robiony na miejscu na świeżo, idealnie spaja całość, sporo warzyw, dobre sosy i nie piekło dwa razy na drugi dzień. Jakby połączyć mięso z Sapko z lawaszem z Tendura to wyszedłby święty graal, ale i tak sztos i solidne 8.5/10 się należy.

Smashny - usilnie poszukiwania dobrego smasha trwają, ale widać, że Kraków ma w tym temacie lepszych zawodników (Oklahoma Burgers, Smash It). Smashny nie jest zły, ale niczym specjalnym się nie wyróżnia. Mięso jest fajnie przypieczone a jednocześnie soczyste, ale brakuje mu smaku i wyrazistości, już kotlety z Maka mają więcej smaku, albo ktoś zrobił słaby mix i dał zbyt mało tłuste mięso albo poskąpił na jakości. Pikle są zbyt kwaśne i przejmują smak dania, a najbardziej z całości wybija się ser. Bułka jest jak puszek i to akurat na plus bo nie zapycha, ale po kilku gryzach rozpada się w ręce. I w lokalu wentylacja pracuje chyba na 2% mocy bo kurtka musiała pójść do prania tak jebie smażonym. Biorąc to wszystko pod uwagę i cenę 32 zł to tak 5/10.

Yes Butcher! - bardzo ładne wnętrze, obsługa przemiła, widać w każdym calu lokalu miłość do mięsa i przekłada się to na jakość. Co prawda próbowałem tylko tatara i szpik, ale tatar to zdecydowanie ogólnopolska topka, świeżo mielone, odpowiednio tłuste mięso, wyraziste dodatki, niebo w gębie. Co do szpiku to jestem pół na pół, ale tylko dlatego, że jestem zwolennikiem klasyki i podawania go tylko z solą (szkoła francuska) a tu podawany jest z pietruszką, cebulką i kaparami. Przełamuje to fajnie złożoność i tłustość szpiku, ale nie pozwala docenić samego produktu w 100%. Za tatara 11/10, za szpik 7/10 ale tylko z uwagi na moje preferencje podania bo samo danie jest przygotowane perfekcyjnie.

Opublikowano
Godzinę temu, Rudiok napisał(a):

Smashny - usilnie poszukiwania dobrego smasha trwają, ale widać, że Kraków ma w tym temacie lepszych zawodników (Oklahoma Burgers, Smash It). Smashny nie jest zły, ale niczym specjalnym się nie wyróżnia. Mięso jest fajnie przypieczone a jednocześnie soczyste, ale brakuje mu smaku i wyrazistości, już kotlety z Maka mają więcej smaku, albo ktoś zrobił słaby mix i dał zbyt mało tłuste mięso albo poskąpił na jakości. Pikle są zbyt kwaśne i przejmują smak dania, a najbardziej z całości wybija się ser. Bułka jest jak puszek i to akurat na plus bo nie zapycha, ale po kilku gryzach rozpada się w ręce. I w lokalu wentylacja pracuje chyba na 2% mocy bo kurtka musiała pójść do prania tak jebie smażonym. Biorąc to wszystko pod uwagę i cenę 32 zł to tak 5/10.

Zapraszam do Katowic do Burgi i SmashMY.

Opublikowano
25 minut temu, Rozi napisał(a):

Zapraszam do Katowic do Burgi i SmashMY.

Burgi znany i lubiany, a tego drugiego nie znałem, thx, choć Kato ostatnio wybitnie nie po drodze.

Opublikowano

Poszedlbym do knajpy gdzie smashe robia same baby, mogla by sie nazywac SmashONE.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.