Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdjęcia naszych aut

Featured Replies

• Odpowiedzi 6,4 tys.
  • Wyświetleń 761,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ululululu Paaanowie! Co to była za wycieczka! Trip życia, naprawdę polecam każdemu! Tyrol, Bawaria, przełęcz  Grossglockner hochalpenstrasse jest niesamowita, i przez 4 dni 30 stopni, słońce i an

• Sure   Mam ja co prawda dopiero kilka miesiecy, ale wrazen bylo przez ten czas pod dostatkiem   Dla mnie - jako chlopaka wychowanego na Gran Turismo, Initial D, F&F itd - mot

• okej, czas się pochwalić nowym nabytkiem. Dopiero teraz pogoda dopisała żeby auto umyć i ogarnąć.   Pozbyłem się swojej białej alfy i nabyłem tym razem hot hatcha   to znowu alfa x

Opublikowano

Wyciągnięta po 2.5 miesiąca z garażu z okazji odstawiania na wymianę kolektora wydechowego i strojenie + obniżenie gwintu i ustawienie geometrii po montażu 25mm dystansów na obu osiach. Tęskniłem banderas Przy okazji lampy zostały wypolerowane i zabezpieczone PPFem o minimalnym stopniu przyciemnienia.

Brak opisu.

Opublikowano

Ja pierdole xD jednak to prawda, że nie jeździ się poza sezonem, pan na parkingu ze zdjęcia powyżej cofał swoim nowoczesnym autem, ale ponieważ miał brudna kamere cofania to nue zauważył i przyjebal. Szkody na szczęście małe, ale może uda się wyciagnac nowy zderzak z ubezpieczenia. Byłoby nawet spoko mimo calej sytuacji bo nie byl w najlepszym stanie, a teraz jest w gorszym reggie

IMG_20260219_161906.jpg

IMG_20260219_154733.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Dud.ek napisał(a):

IMG_20260221_115540~3.jpg

pierwsze skojarzenie D

dacia.png

Opublikowano

W sumie ta stłuczka wyszła spoko - w ciągu 3 dni dostałem od Warty 2000zł na konto, zamówiłem cały nowy oryginalny grill za 720 macek

Opublikowano
7 godzin temu, Bartg napisał(a):

W sumie ta stłuczka wyszła spoko - w ciągu 3 dni dostałem od Warty 2000zł na konto, zamówiłem cały nowy oryginalny grill za 720 macek

Na tej pierwszej fotce ze stłuczki auto wygląda na szczęśliwe. Przewidziało finał sprawy? leo

Opublikowano
2 minutes ago, Agent_Man said:

Na tej pierwszej fotce ze stłuczki auto wygląda na szczęśliwe. Przewidziało finał sprawy? leo

Ono zawsze wygląda na uśmiechnietetNIG-ZQOgbIzSP9NVcaCRlkBi8NV-OPEugfO4wrDL5o.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Dacia po 4 latach poszła w rozliczeniu. Przeskok jak z wozu drabiniastego do statku kosmicznego.

IMG_1860.jpeg

IMG_1866.jpeg

Edytowane przez Smiti

Opublikowano

Ale aż taki przeskok, czy głównie z napędu elektrycznego / większej mocy / dostępnego na zawołanie momentu wynikający?

Btw ciekawe kiedy w końcu ten CarPlay dodadzą.

Opublikowano

Napęd, moc, moment to wiadomo. Ale jednak całokształt czyli wyciszenie, jakość wnętrza, ilość opcji. Dacia pomimo, że była w 2022 roku w pełnej opcji, nawet jeśli coś miała to działało to bardzo prosto - np. Zero-jedynkowe grzanie foteli. Plastiki, że były twarde to oczywiście wiedziałem przed zakupem, ale z każdym rokiem coraz więcej z nich trzeszczało na nierównościach a chęć rozwiązywania tego przez ASO wprost przeciwnie. Ogólnie to z pierdołami typu przerywający głośnik, czy bujający się fotel albo nie działająca szybs elektryczna z tyłu byłem w serwisie na gwarancji 12 razy. Wszystko naprawili na gwarancji, ale jednak niesmak pozostał. Na pewno ogromnym plusem Dusterka byla ekonomiczność - 100km przejeżdżałem za mniej niż 20zł. Tutaj jednak w Tesli jestem zaskoczony ultra na plus (wiadomo, nie ma już ujemnych temperatur) - średnie spalanie z tych kilkuset kilometrów to 13,8kwh/100km.

Na zdjęciu ostatnie ujęcie Dacii, która została w salonie tesli.

IMG_1862.jpeg

Edytowane przez Smiti

Opublikowano
W dniu 20.03.2026 o 19:35, Smiti napisał(a):

Dacia po 4 latach poszła w rozliczeniu. Przeskok jak z wozu drabiniastego do statku kosmicznego.

IMG_1860.jpeg

IMG_1866.jpeg

I co, gdzie teraz Ci wszyscy którzy 4 lata temu smiali się,że mógł zamiast Dustera kupić 4 letnie A4? )

Opublikowano
10 hours ago, Smiti said:

Napęd, moc, moment to wiadomo. Ale jednak całokształt czyli wyciszenie, jakość wnętrza, ilość opcji. Dacia pomimo, że była w 2022 roku w pełnej opcji, nawet jeśli coś miała to działało to bardzo prosto - np. Zero-jedynkowe grzanie foteli. Plastiki, że były twarde to oczywiście wiedziałem przed zakupem, ale z każdym rokiem coraz więcej z nich trzeszczało na nierównościach a chęć rozwiązywania tego przez ASO wprost przeciwnie. Ogólnie to z pierdołami typu przerywający głośnik, czy bujający się fotel albo nie działająca szybs elektryczna z tyłu byłem w serwisie na gwarancji 12 razy. Wszystko naprawili na gwarancji, ale jednak niesmak pozostał. Na pewno ogromnym plusem Dusterka byla ekonomiczność - 100km przejeżdżałem za mniej niż 20zł. Tutaj jednak w Tesli jestem zaskoczony ultra na plus (wiadomo, nie ma już ujemnych temperatur) - średnie spalanie z tych kilkuset kilometrów to 13,8kwh/100km.

IMG_1862.jpeg

To ciekawe co piszesz, bo zazwyczaj posiadacze Dacii zachwalają swoje auta i właśnie często zostają przy marce.

Opublikowano

W tamtym okresie życia Duster był rozsądnym wyborem, jednak ilość detali i usterek ( bo żadna z nich nie unieruchomiła samochodu ) była dla mnie sporym zawodem jak na nowy samochód. Psuły się generalnie pierdoly - głośnik przestał działać, nawiewy wariowały, tylna szyba w drzwiach raz działała a raz nie, drzwi ocierały o lakier, oba reflektory ledowe poszły na wymianę gwarancyjną itp..

Dodatkowo, zostawiając Dustera w rozliczeniu, Tesla daje 0,99% RRSO kredyt, więc sumarycznie na ten sam okres kredytowania, rata za Tesle jest wyższa niż rata za Dustera o całe 440zł miesięcznie :). Żeby nie było offtopu, dzisiaj wpadł wosk i dressing.

IMG_1896.jpeg

Opublikowano

Jezu jakie to auto jest brzydkie. Chyba najbrzydszy samochód obecnie produkowany. Ogólnie nie ma Tesla szczęścia do stylistyki. Wszystkie ich auta wyglądają jak tanie chińczyki. ALE, nie ma on się podobać mi, czy komukolwiek, tylko Tobie. Więc gratuluję ;)

Opublikowano

Jak dla mnie wygląda ok. Tylko takie generyczne. To z mojej perspektywy jest od zawsze nudne w Teslach - minimalna customizacja, egzemplarze z całego świata różnią się tylko kolorem i jednym z 2/3 modeli felg. Bardziej w stylu elektroniki, niż typowo motoryzacyjnego podejścia.

Opublikowano
3 hours ago, OldMuffin said:

Jezu jakie to auto jest brzydkie. Chyba najbrzydszy samochód obecnie produkowany. Ogólnie nie ma Tesla szczęścia do stylistyki. Wszystkie ich auta wyglądają jak tanie chińczyki. ALE, nie ma on się podobać mi, czy komukolwiek, tylko Tobie. Więc gratuluję ;)

Jak na czas premiery model S wyglądał spoko, teraz to wiadomo zesatrzał się mocno, ale dość godnie. Reszta tak jak mówisz, obok Omody jedne z najbrzydszych masowych samochodów.

Opublikowano
W dniu 22.03.2026 o 06:57, Smiti napisał(a):

IMG_1862.jpeg

Dobrą cenę dali w rozliczeniu za tę Dacię?

Opublikowano

A czy kiedykolwiek dają dobrą cenę w rozliczeniu? A to jeszcze dacia, to pewnie musiał im zapłacić

Opublikowano
2 minutes ago, mcp said:

A czy kiedykolwiek dają dobrą cenę w rozliczeniu? A to jeszcze dacia, to pewnie musiał im zapłacić

W czasach, gdzie używane auta stoją miesiącami to i tak dobrze, że w ogóle wzięli.

Opublikowano

Dobrą, na necie takie chodzą 50-60k, ja dostałem 56350zl a rozliczeniu. Nawet jej nie oglądali.

Opublikowano
3 godziny temu, Dud.ek napisał(a):

https://www.facebook.com/share/r/1DhyEcoL8C/

To nie Twoja Dacia wystawiona za 68k 🤣

ale to nic niezwykłego że wystawią drożej, i szczerze nawet będzie im łatwiej sprzedać bo jako instytucja będą mogli chociażby dorzucić bez problemu raty czy jakieś dodatkowe gwarancje. sam to przerabiałem że auta nie mogłem sprzedać za 70k przez ponad miesiąc, w końcu puściłem w rozliczeniu chyba za 60k (zrekompensowali mi dużo większym rabatem na nowe auto także i tak byłem zadowolony), a jak wystawili za 80k to nawet 3 dni ogłoszenie nie wisiało bo poszedł od razu.