Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytania różne, różniste

Featured Replies

Opublikowano

Mi na przeglądzie w lipcu 2015 roku powiedzieli, że mam zużyte amortyzatory w ponad 60%, na innej stacji w 2016 zużycie było na poziomie 28-30%, a kompletnie nic przez ten czas nie zmieniałem. Zregenerowały się, czy chcieli mnie oszukac na stacji?

Edytowane przez Qvstra

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Wyświetleń 343 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, miałem nadrobić więc jak obiecałem opiszę tę sytuację z E-Klasą.   Jakieś 2 tygodnie temu udało mi się umówić na przetestowanie srebrnego E55 AMG, rocznik końcówka 2005, pełen wypas oczywiści

• Od ily tys zaczynaja sie auta, obojetnie jakie, ktore jak sie kupi to jest sie snobem i szpanerem ? No powiedz mi ? Ty chyba jestes umyslowo opozniony twierdzac, ze to szpanerstwo. Jasne, po ch uj mie

• Zwykle żółte to pic na wodę.  Blue Blocker to są powłoki na soczewki dokładnie do jazdy zmierzchowej i w ciężkich warunkach pogodowych (mgła, deszcz, zachmurzenie, zmierzch). BB blokuje cześć pasma św

Opublikowano

Zwykle wyplacaja przyzwoite sumy i spokojnie naprawilbys za to auto,zrobil polerke i jeszcze by starczylo.

Jakie TU? bo to co wyceni Marian z jakiejs firmy to jedno, oni to pozniej sami zatwierdzaja co jest do naprawy,a co nie

Dostalem kosztorys. Wymiana drzwi przednich, blacharka i lakierowanie tylnich i nadkoli.

5600 zl xd nice, warto miec AC :obama:

Opublikowano

i jak tu nie zarznąć  siekierą, odpier,odlić łeb, i  nie wrzucić do Warty

Opublikowano

U cześka w warsztacie byloby taniej 3x pewnie bez wymiany drzwi. Ale tu ASO. Mnie to rybka na szczęście, bo pójdzie 100% z ubezpieczenia.

Opublikowano

Jakie są orientacyjne ceny oklejenia folią średniego suva? Miał ktoś z tym do czynienia?

Opublikowano
  • Autor

W ZG kiedys wolali 2-3 tysiace. Po nowym roku bede sie bawił plastdipem, bo próba na małym elemencie wyszła zaskakująco dobrze.

Opublikowano

Znalazłem jakąś firmę w Trójmieście, popytam po nowym roku. Dziś odebrałem od lakiernika, gdzie naprawiono kilka miejsc korozji. Pomyślałem, że może warto jakos zabezpieczyć karoserię, ale wywalać 3 koła to chyba średnia opcja.

Opublikowano

Odebrałem w piątek auto od lakiernika, (pipi)ało niemiłosierne w środku farbą. 2 dni wietrzyłem i dalej wali. Jak się pozbyć takiego zapachu? Są jakieś pochłaniacze zapachu do auta?

Opublikowano
  • Autor

Nic lepszego jak wietrzenie raczej nie wymyslisz, pochlaniacze aromatów np. z lodówek nie pomogą, inne środki tylko zamaskują zapach, a ozonowanie na lakier nie zadziała ;)

Opublikowano

Ja pitole, to muszę jutro pootwierać okna trochę i pilnować pod blokiem.

Opublikowano

Mam wilgoc w samochodzie i zamarzaja mi szyby od wewnatrz xD dzisiaj rano psikalem odszraniaczem i pomaga, ale wiadomo, ze do czasu az samochod znowu postoi. Wywietrzyc auto i potem porzadnie je nagrzac? Moze jakies inne sposoby?

Opublikowano

Najlepiej w ciepłym garażu potrzymać, ale trzeba mieć dostęp, choć taki w galerii też da radę. No, a tak to po prostu w czasie jazdy w środku się podsuszy od nawiewów, póki taka pogoda jest. Miałem to samo kiedyś, co mróz to w środku lód.

Opublikowano

Podnobno można rozsypać na podłodze żwirek do kuwety, a potem odkurzyć. Sam nie testowałem, ale nie brzmi źle. Jeszcze o ryżu słyszałem.

Opublikowano

A istnieje takie coś w seiczaku? xD Dobiorę się do tego bez problemu, żeby sprawdzić? W ogóle to jadę na dniach do mechanika i aż się boję co mi znajdzie, bo mimo że starałem się jeździć delikatnie to samo auto już ma swoje lata a i świeżo po prawku nim jeżdżę. Auto dostałem od brata za darmo i on co dwa lata wymieniał w nim co padało albo zamierzało paść, więc samochód był w dobrym stanie. 

Opublikowano
  • Autor

Na bank masz go zawilgoconego. Ciężki temat w zimę, jedyna sensowną metodą  jest wyciągniięcie dywaników i suszenie tego nagrzewnicami. Doraźnie można wsypać żwirku kociego w skarpety i porozkładać w aucie.

Opublikowano

Na pewno istnieje, bo cały syf nawiewami by wpadał do auta.

Opublikowano
  • Autor

Jednak może nie być ;) W Gulfie 2 to był element luksusowy, za dopłatą, a sejczak technolgicznie ta sama kategoria. Pamiętam, jak zawsze najpierw dostawało się zmielonymi liścmi, kurzem i zdechłymi owadami w ryj.

Opublikowano

w galancie wsadzilem nowy filtr kabinowy, wymienilem dywaniki z weluru na gumowe, woreczki ryzu pod siedzeniami, pochlaniacz wilgoci z biedry przy podklokietniku a i tak zamarzla mi dzis szyba od srodka.

wilgoc w aucie to ciezki temat, nie ma co sie ludzic, ze jakis zwirek dla kota zniweluje ten problem

Opublikowano

Ja zawsze przy takich mrozach po zgaszeniu otwieram drzwi kierowcy i pasażera i wietrzę samochód przez 2-3min, żeby temperatura wewnątrz wyrównała się z temperaturą otoczenia. Może wygląda to śmiesznie, ale działa i nie muszę skrobać od środka.