Skocz do zawartości

Fast food

Featured Replies

Opublikowano

Byłem dzisiaj w kfc z 5 kumplami. 5 kubsów za friko. Później do domu i grane w rdr. Urocze promo chociaż staliśmy od 8.

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 522,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość osiol
    Gość osiol

@Yano   Byłem ostatnio w McD. Mam tu na myśli restaurację McDonald's, a więc międzynarodowego potentata restauracji szybkiej obsługi. Lokal, do którego się wybrałem (mowa o McDonald's) mieści się na

• No dobra żarłoki, krótki i selektywny przegląd wybranych fast foodów z południowego zachodu USA. Generalnie wybór jest wręcz porażający, przeróżnych sieci jest od zajebania, zarówno krajowych jak i lo

• Gość _Milan_
    Gość _Milan_

Marze by pewnego dnia zobaczyc wpis :   "witajcie tutaj mama Janusza, Janusz dzisiaj zjadł 10 hamburgerów, tych okrągłych, nie tych podłużnych, bo te podłużne to są zapiekanki, niektorzy mowia zapie

Opublikowano

Ale to wiekszosc jakies malolaty ze sredniej, mama dala na kanapki to jak sobie zjedza za free to na jakies viceroye starczy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawe, czy doczekam(y) się jeszcze kiedyś  imo najlepszej kanapki w historii McDonald's, a mianowicie kanapki "The M", czy też "M".

b_1321.jpg

Opublikowano

Jak jesteśmy w temacie Makdolana, to polecam ten filmik:

W sumie zjadłbym wszystko z tej listy :pizza:

Opublikowano

hotdogi w macu były spoko, to jeszcze były czasy przed wprowadzeniem hotdogów na stacjach

Opublikowano

Dobrze dziś Da Grasso weszło :fsg:

Łyżki do sosów jak do zupy, ale to dobrze nie trzeba się namachać żeby dobrze pokryć cały kawałek. 3-4 łyżki stołowe i pitca aż się ugina od zblendowanych pomidorów. 100% pokrycia prócz końcówek, które jak wszyscy dobrze wiemy maczamy w sosie czosnkowym.

Opublikowano

Czoskowym tej.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem na delegacji z pracy na tydzień w Dubaju i powiem jedno - Wendy’s to najlepszy fastfood jaki do tej pory jadłem... Dave’s double i powiększony zestaw czyli chyba pół kilo frytek z ziemniaków ze skórką i 1,25L kubek pepsi weszły idealnie. Wielka szkoda, ze nie ma tej sieci nigdzie na naszym kontynencie...

Opublikowano
3 godziny temu, Smiti napisał:

Byłem na delegacji z pracy na tydzień w Dubaju i powiem jedno - Wendy’s to najlepszy fastfood jaki do tej pory jadłem... Dave’s double i powiększony zestaw czyli chyba pół kilo frytek z ziemniaków ze skórką i 1,25L kubek pepsi weszły idealnie. Wielka szkoda, ze nie ma tej sieci nigdzie na naszym kontynencie...

w Wendy's w usa serwują (a przynajmniej serwowali w 2002 roku) chore gów,no - miska taka na oko z pół kilo pier,dolonych paluszków mozarella w panierce z sosem miodowa musztarda

słodki jezu, z każdym kęsem aorta coraz bardziej zapchana, ale zbyt pyszne, żeby się temu oprzeć

e16520657612be4613b48fa97bbf1de4.png

i nie takie piz,dki jak te z maca co są na jednego gryza, normalne paluszki nie żadne odmieńce

Opublikowano

Wendy’s bardzo spoko, szkoda ze nie wyszło im w latach 90 w Polsce w sumie w całej Europie, do tej pory pamietam jak rodzice mnie zabrali do niego w Krakowie i te kraniki z sosikami ale to było wtedy goty xd

Btw pod koniec maja lecę do Kanady i postanowiłem ze do tego czasu nie ruszam fast foodow a tam jadę na całego, śniadanie, obiad i kolacja xd

Opublikowano

Szczerze polecam Max Burgers. Macie kraniki z sosami do oporu, dobre paluszki serowe i w ogóle wszystko lepsze niż Maku i BK.

Opublikowano

Max mnie odrzucil po pierwszej probie.

Za to nosilem sie zamiarem sprobowania Wendys w delegacji w US kilka lat temu i jakos zadnego lokalu nie mialem po drodze. Pamietam ten wstyd, gdy klient smial sie ze Wendys szukam. To pewnie dosc niska półka spoleczna w kategorii gastronomii.

Opublikowano

A to dziwne, bo każdy mój znajomy, który tam jadł w Maku mówił, że to to samo, tylko oferta inna.

Opublikowano

McDonald's w Stanach to ogólnie największy szajs w hierarchii sieciówek fast foodowych.

Opublikowano

Ja wierze ze kiedys postawia u nas 5 guys :/
DAAAYUM!

Opublikowano

Tydzień temu w Paryżu spróbowałem Five Guys, i faktycznie dobry szajs. Frytki najlepsze jakie jadłem w sieciówkach w porcjach rodem z USA (czyli ledwo się da radę zjeść), różowe soczyste mięso w sieciówce, wszystkie dodatki wliczone w cenę (można wziąć all-in czyli wszystkie dodatki naraz, taki Burger a'la Janusz), a na dopchanie szejk i darmowe orzeszki. Cenowo jednak stoją trochę wysoko, bo nawet powyżej tradycyjnych burgerowni, ponad 20€ za zestaw boli przy kasie. 

Opublikowano

To nie tak dużo. Tutaj są ludzie co za mniej niż 80 zł śniadania nie zjedzą, a co dopiero hamburgerowy zestaw na full-wypas.

Edytowane przez Metoda

Opublikowano

Co dziwne w przynajmniej w Dubaju ceny fast foodów akceptowalne. Za taki zestaw w Wendy’s czy innym maku płaciłem max 33-35zł. Porównując porcje do polskich to wychodzi taniej niż u nas.

Opublikowano
28 minut temu, Metoda napisał:

To nie tak dużo. Tutaj są ludzie co za mniej niż 80 zł śniadania nie zjedzą, a co dopiero hamburgerowy zestaw na full-wypas.

No ale nadal mówimy o sieciówce, a jeśli dwie ulice dalej jest coś a'la Barn Burger gdzie za 15€ mamy bułę z wołowiną, która jeszcze muczy, fryty, napój i klimacik to jednak 30% więcej w lokalu nastawionym na masówkę jest zgrzytem. 

Edytowane przez Rudiok