Skocz do zawartości

Fast food

Featured Replies

Opublikowano

Generalnie to na fast foodach można się nawet nieźle (i zdrowo) żywić, trzeba tylko dobrze wybierać.Nawet w macu.

KFC i Subway > reszta f. foodów.

Edytowane przez Kazub

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 522,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość osiol
    Gość osiol

@Yano   Byłem ostatnio w McD. Mam tu na myśli restaurację McDonald's, a więc międzynarodowego potentata restauracji szybkiej obsługi. Lokal, do którego się wybrałem (mowa o McDonald's) mieści się na

• No dobra żarłoki, krótki i selektywny przegląd wybranych fast foodów z południowego zachodu USA. Generalnie wybór jest wręcz porażający, przeróżnych sieci jest od zajebania, zarówno krajowych jak i lo

• Gość _Milan_
    Gość _Milan_

Marze by pewnego dnia zobaczyc wpis :   "witajcie tutaj mama Janusza, Janusz dzisiaj zjadł 10 hamburgerów, tych okrągłych, nie tych podłużnych, bo te podłużne to są zapiekanki, niektorzy mowia zapie

Opublikowano

Wczoraj pierwszy raz od dłuższego czasu jadłem w Kingu i... kur.wa no more kanapek w McDonald's. Burgery w Kingu są zaj.ebiste no i przede wszystkim, w odróżnieniu od maka, mają jakiś smak.

Opublikowano

Dzisiaj w Macu szamałem tą nową kanapkę Drwala. No po prostu zaje.bista. Placek serowy + bekon... :rolleyes:.

Opublikowano

Nie wiem czy wiecie ale McDonalds jest pionierem w stosowaniu wszelkiego rodzaju polepszaczy smakowych.Kiedyś ich frytki były smażone na oleju wołowym i dla tego były na prawdę smaczne (serio), ale przyczepiły się do nich organizacje prozdrowotne i teraz smażą je na roślinnym dodając sztuczny aromat wołowiny.Mi nawet smakują burgery z maca, głównie przez sentyment bo jadałem je za małolata (nomen omen na takich właśnie sentymentach żerują takie koncerny).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj trafiłem w sumie przez przypadek do McDonald's i również spróbowałem tej Kanapki Drwala. Kotlet, bekon i pod spodem ser w panierce. Muszę przyznać, że naprawdę dobry kawał buły, aczkolwiek, po przyjemności jedzenia burgerów w Kingu, kanapka z Maca wypada trochę bezbarwnie w smaku.

Opublikowano

Ja wolałem Zbójnicką ostatnio wybrać, z plackiem ziemniaczanym. Narzuca się w związku z tym już nie brać frytek. A no i że to same mięso, bekon, ser, placek i buła, polecam małą sałatkę do tego. I porcję ruchu po jedzeniu, bo sycące oczywiście i w miarę smaczne, ale przy tym tłuste strasznie :/

Opublikowano

No ja przyznam, że frytek to może połowę wtedy zjadłem, a resztę wyje.bałem. Aha, no i na następny dzień miałem taką srakę po tym żarciu, że mała bania.

Opublikowano

Przetestowany Mega Pocket z KFC. W sumie pamiętam, że jadłem go kiedyś we Francji, czy więc w Polsce to takie novum? Nie wiem.

Ogólnie podobne toto do Twistera. Nie licząc innej formy, dostajemy jednak dodatkowo kawałek sera (ok) i placek ziemniaczany (bardzo dobry pomysł, pasuje do całości i skutecznie zastępuje frytki). Poza tym inny jest sos. Całość smaczna i bardziej sycąca niż klasyczny Twister.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mój faworyt: Zinger Menu z KFC. Qurrito czy jakoś tak z KFC też ujdzie :P

Opublikowano

Hueh, ostatnio wpadłem do KFC i nawet nie wziąłem żadnego normalnego żarcia tylko latte i Krushersa (pierwszy raz to jadłem/piłem). Wybór padł na smak piernikowy. (pipi)A JAKIE TO DOBRE- takie połączenie szejka i McFlurry z Maka.

Opublikowano

Ja tesknie za quritto w KFC, ja yebie, jakie to bylo (pipi)a dobre :( czemu to wywalili to nie wiem.

Edytowane przez Redmitsu

Opublikowano

Pozwoliłem sobie na coś niezdrowego wczoraj, Bourbon Whopper z BK, czyli Whopper z Onion Ringsami. Smaczny całkiem, do tego niezłe pieczone ziemniaczki z sosem. Jak ktoś ma ochotę zjeść hamburgera, to warto spróbować tych nowości.

Opublikowano

Wampis mi to się musimy często mijać w Magnolli :D Fakt Burger king jest lepszy od Mc donalda, pod względem rozmiarów żarcia oraz smaku. Jednak ciasteczka z Mc są git.

Opublikowano

Szkoda, że jedyny King w Poznaniu to ten na Malcie :( Gdyby był choćby w Bro to na pewno bym częściej wpadał.

Opublikowano

kanapka szefa kuchni z maka nawet dobra ale za bardzo pieczarkowa, mozna sprobowac raz a pozniej wrocic do mcroyalow

Opublikowano

Jadł ktoś burgera teriyaki gdzieś ? Whooper, Shogun Burger - można to u nas dostać ? Na razie próbowałem tylko kanapkę kurczak teriyaki w Subway - zayebiste.

Opublikowano

Whooper jest normalnie w BK, Shogun to widzę jakaś limitka w UK, więc zależy czy wprowadzą oficjalnie u nas.

Opublikowano

Chodziło mi o Whoopera Teriyaki właśnie, normalny to wiem że jest. Shogun jest w Azjatyckich macach, w Europie pewnie olali.

Opublikowano

Mak, Kanapka Szefowej. W wersji z grillowanym kurczakiem to niezła, lekka propozycja na ciepłe dni. Do tego całkiem smaczne łódeczki ziemniaczane i w powiększonym zestawie aktualnie szklanka w promocji. Spoko.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jutro jade do maca na rowerze(30km) i mam zamiar kupic kilogram hamburgerów no i jakiś ikskluziw. Co polecacie mcroyala czy kanapke szefa?

Opublikowano

Musze zjeśc przynajmniej 1000kcal w macu żeby wrócić spowrotem na chate xD To wezme te dwie kanapy szefa.

Opublikowano

Ciekaw jestem, czy to był Twój najszybszy powrót do domu rowerem :D ?

Opublikowano

Ale ja jeszcze tam nie byłem. ostatnio sie wróciłem w połowie drogi bo wybrałem główną trase na łomże na której nie było pobocza xD a tiry wyprzedzały na trzeciego, wkur.wiłem sie i przestraszony zawróciłem :D Ale teraz mam trase po wsiach i sobie spokojnie na legalu pojade. Mój plan to dojechac do maca wys.rać sie tam żeby sie w trasie nie zachciało , zamówić hamburgery dla plebsu (czyli mnie) i wrócić spowrotem po drodze zachaczając jakis wiejski sklep z piwem. Tak to sobie wymarzyłem

Edytowane przez canabis