Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwsza gra

Featured Replies

• Odpowiedzi 183
  • Wyświetleń 12 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Moja pierwsza gra to jakieś wyścigi motorów, z kamerą od góry na konsoli Atari 2600 :]

• Ja identycznie jak Pawełek zacząłem od Contry. Niedościgniony co-op .

• Styczność z konsolami/komputerami miałem praktycznie od urodzenia Mogę powiedzieć, że brat brukował mi drogę do elektronicznej zabawy. Szczerze mówiąc nie pamiętam pierwszych gier, zresztą gdy chciał

Opublikowano

Piramid/bulder dash/ green beret. cos z tego ( nie pamietam dokladnie ) na c64 jakies15 lat temu ;)

Opublikowano

Bodajże w 93' brat dostał na komunię Pegasus'a + 168 in 1 - wtedy wszystko się zaczęło (czasy bez save'a, poradników i innych tego typu zbędnych pierdół):)

Opublikowano

O ile pamiętam to była taka mała konsolka BRICK GAME (lub też 9999 in 1) Może ktoś pamięta :P

Opublikowano

Pierwsza którą pamiętam... ruska podróba International Ninja Rabbit na ruskiej podróbce Atari - gra miała zmienione sprity i ekran tytułowy z Zajucem :D a było to u schyłku roku pańskiego 1988, i ledwie od ziemi odstawałem :D

Wiem że wcześniej miałem, też ruską podróbkę Niny Game&Walk taką z żabami skaczącymi po kamieniach, ale to właściwie nie była gra tylko test na cierpliwość więc nie liczę jej...

Opublikowano

Chyba Buggy Boy na Commodore 64... kiedy to było :P

Opublikowano

Pierwsza gra hmmm....Mysle ze to byl Defender na automacie, gdzies tak druga polowa lat 80'...to byly czasy :D

Opublikowano

Bodajże w 93' brat dostał na komunię Pegasus'a + 168 in 1 - wtedy wszystko się zaczęło (czasy bez save'a, poradników i innych tego typu zbędnych pierdół):)

ten sam start, mam nadal obie te rzeczy (fioletowo-niebieski cartridge?)

Edytowane przez Labtec

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oficjalnie przyjmuje, że to była Contra ale na pewno wcześniej w coś grałem na automatach, a że to było ponad 17 lat temu nie jestem w stanie sobie przypomnieć.

Opublikowano

Pierwszy byl cartridge dolaczony do Commodore, gdzie byly: Colossus Chess, Commodore Soccer i Silicon Syborgs. To ostatnie odpalilem jako pierwsza gre w zyciu, gdzies na przelomie 89/90 chyba.

2847.jpg

Opublikowano

Pierwsza gra, w jaka zagralem u siebie w domu, na swoim wlasnym sprzecie to bylo "Lemings 2" na Amige 500 :). Chyba 94, badz 95 rok...

Opublikowano

Chyba to był Zorro na Atari. Tyle sięga moja pamięć. Był to koniec lat 80. Miałem wtedy może 7- 8 lat.

Jednak ta gra nie wciągneła mnie w świat gier. Dopiero Commodore 64 a pozniej Amiga to zrobiły. Piękne czasy.

Opublikowano

Moja pierwsza gra to jakieś wyścigi motorów, z kamerą od góry na konsoli Atari 2600 :]

Opublikowano

Brygada RR na poczciwego pegaza. Później były jeszcze Contra, Darkwing Duck, Turtlesy i masa innego rozpikselowanego shitu.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pierwsza wogóle to jakaś strzelaninka na C64 . Nie pamietam jak to sie nazywalo napewno nei byl to ani River Raid ani Moon Patrol .

A pierwsza taka naprawde poważna to TOCA 2 na psx ktorego dostalem pod koniec ósmej klasy podstawówki . :] Ależ to był szał ;D Tak patrzac w tył to nawet neiźle grałem w nią biorac pod uwage ze pierwszy raz w ręku miałem pada :D

Opublikowano

Moja pierwsza gra to słynny Pong pamietam iz owa konsola miała dwa kontrolery, ktorymi sie kreciło rok 87-88??

Opublikowano

Mario na pegazusie albo wolf/prince of persia/supa na taki śmieszny mały czarnobiały komputerek z dosem - nie pamiętam co było pierwsze. Około 95-96 rok.