Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Popiełuszko

Featured Replies

Opublikowano

Ja idę we wtorek w ramach rekolekcji, z pewnością coś napiszę gdy zobaczę :D.

• Odpowiedzi 116
  • Wyświetleń 16,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Faktycznie, przecież zaraz będzie Wielki Post i są rekolekcje dla szkół. No to ładnie datę premiery sobie rozkminili.

Opublikowano

Trochę żal, bo gdyby film nie był nastawiony tylko i wyłącznie na zysk oraz pominąć całe to bicie piany w okół politycznej otoczki mogłoby to być coś niezłego. Co z tego, że kolejny film o katolickim księdzu ? No ja pier.dole, tak jakby filmów o amerykańskich żołnierzach było mało.

Dużo osób też pewnie skreśla cały ten obraz z powodu na jego treść. Szczególnie ta młodzieży do której tak bardzo chcą trafić hip hopami i innym gównem. Bo z tego co się orientuje to bycie ateistą i walenie kościoła jest bardziej cool i glamour. Gdyby starali się zrobić dobre filmidło, które nie ma na siłę uszczęśliwiać niektórych grup społecznych to może bym się przemógł i obejrzał, ale już po trailerze i tym co się czyta widać jak to ma wyglądać - w takim wypadku - podziękuje.

Więc tak. Polsce gratulujemy producentów filmowych.

Opublikowano

A to mnie jeden komentarz rozbawił "Jaki kraj taki Bond" xD

Opublikowano
Analogie z życiorysem Jezusa brzmią naciąganie, ale twórcom jak ulał pasują do wpisania Popiełuszki w poczet Chrystusów narodu polskiego.

O kur ...

Właśnie o tym mówiłem. Niby recenzja, ale ...

Opublikowano

Ostatnio przeglądałem słowo czarne na niedzielę w NIE i był tam przedruk z Naszego Dziennika gdzie albo Rydzyk albo jakiś redaktor stwierdził, że ksiądz Jerzy żyjąc dzisiaj również byłby mordowany, ale przez media tak jak to sie dzieje z innymi duszpasterzami :(

Opublikowano
Ostatnio przeglądałem słowo czarne na niedzielę w NIE i był tam przedruk z Naszego Dziennika gdzie albo Rydzyk albo jakiś redaktor stwierdził, że ksiądz Jerzy żyjąc dzisiaj również byłby mordowany, ale przez media tak jak to sie dzieje z innymi duszpasterzami :lol:

Sorry, musiałem poprawić

Opublikowano

no i tak, dzis juz sie spotkalem z opinia ' jaa, czekam na ten film o tym ksiedzu, musi byc super, prawdziwa historia tak znakomitego czlowieka, musze isc na to do kina!'

;((

Opublikowano

Widzieliście tą reklamę filmu, w której podstawieni małolaci podjarani pier/dolą farmazony w stylu "super film akcji, lepszy niż James Bond" ?

Ja je/be, szkoda że nie lepsze niż 2girls1cup, to by dopiero była rekomendacja dla młodzieży.

Opublikowano

To leci w TV, w kinach czy co to jest? Rzućcie linkiem.

Opublikowano

Nota z wczorajszego Przekroju: 2/6 :(

Opublikowano
Widzieliście tą reklamę filmu, w której podstawieni małolaci podjarani pier/dolą farmazony w stylu "super film akcji, lepszy niż James Bond" ?

Ja je/be, szkoda że nie lepsze niż 2girls1cup, to by dopiero była rekomendacja dla młodzieży.

widzialem, na poczatku myslalem, ze to jakas netowa parodia z tekstami pelnymi ironii wyjetymi na przyklad z tego forum, a potem sie zreflektowalem "ej ku rwa przeciez ja ogladam tvp2, to leci w telewizji i jest na powaznie" xDD

Opublikowano

Taka prawda, że to jest super film akcji lepszy niż James Bond i najlepszy polski film. Sprawdzone info.

Opublikowano

Niech ktoś nagrywa i wrzuca na jutuba. Nie mam TV :(

Śmieszne, że temat o Popiełuszce ma tyle samo co o Darrenie Aronofsky'im, a nawet więcej niż o Timie Burtonie :D

Opublikowano
Niech ktoś nagrywa i wrzuca na jutuba. Nie mam TV :(

Śmieszne, że temat o Popiełuszce ma tyle samo co o Darrenie Aronofsky'im, a nawet więcej niż o Timie Burtonie :D

....Z czego kilka postów na temat filmu, a reszta to pieprzenie na temat plakatu i reklamy....

Opublikowano

a o czym mamy mowic jak filmu nikt jeszcze nie widzial?

Opublikowano

Ciekawe jakimi bohater bedzie dysponowal gadzetami i kto bd jego kochanką.

Opublikowano

Pewnie jakiś 11-letni ministrant.

Opublikowano

dalej nie ma nikt tej rreklamy?

Opublikowano

W Dziennik Kultura nota dla Popiełuszki to 1/6 :(

Opublikowano

Gazeta Wyborcza dała 4 gwiazdki. Teraz muszę iść to obejrzeć. Telewizora nie mam, więc innego sposobu nie widzę.