mugen 1 933 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 W dniu 18.11.2015 o 09:38, mugen napisał: Ja to wiem i ty to wiesz, że nigdy nie polecisz. W dniu 18.11.2015 o 09:59, Jerome napisał: Ja wiem co innego, a ty wiesz mniej niz myslisz. Pogadamy w przyszlosci. Ale dzieki, ze sie tym tak interesujesz. I jak tam Jerome, byłeś już? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. standby 1 721 Opublikowano 26 Września 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Kupiłem bilety do Japonii!!!!!!!!!! Lece Air France 11-27 listopad !!!! JAram sie jak głupi Za lot w dwie strony dałem 3.500 kloca, teraz jakiś tysiaczek na tygodniowy japan rail pass, zakwaterowanie znalazłem w Tokio podejrzanie tanio ( te kapsuły) także mam nadzieje że w 10k złotych się zamkne ze wszystkim 8 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Poproszę o reportaż obok tematu Masorza i Zetty Daj znać jakby gang Nigeryjczyków szukał barmana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Zazdro <3 spytaj jakieeś japonki czy nie szukają 27 letniego zagrajmera z którym chcą mieć 12 dzieci i hodować ryż na japońskiej wsi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Tylko byś się tam marnował. One naprawdę nie mają w poprzek. Kolega mi kiedyś po ćwiartce mówił. Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 26 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 Ty już bardziej boomciowy nie możesz być Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Btw Metro w Tokio wyglada na latwe do ogarniecia Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Taka rozbudowana sieć metra to norma w wielkich metropoliach na świecie. Do tego tutaj grubość linii i mała czytelność mapy robi swoje. Jak wiesz do jakiej stacji chcesz jechać, albo w jakie miejsce to bez problemu można ogarnąć. Podobnie jest w Pekinie, a bardzo dobrze i sprawnie poruszało mi się metrem po mieście. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Czekam z sake ziomus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Zebys tylko o jakies restrykcje covidowe sie nie rozje.bal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Od 11 pazdziernika nie bedzie o ile sie zaszczepil 3 razy. Z tego co mi mowil to sie szczepil wiec git 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 18 hours ago, standby said: Btw Metro w Tokio wyglada na latwe do ogarniecia Byłem w Pekinie, gdzie są bodajże 24 linie metra i podróżowało sie elegancko, zupełnie bezproblemowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Zazdro Stary. Byłem w 2019 roku na hanami, backpackersko. Super sprawa, piękna przygoda. Jakbyś chciał nocleg w Osace, to mogę polecić jeden hostel u bardzo sympatycznego Japończyka Argentyńskiego pochodzenia z HISTORIĄ. Też muszę się wybrać za jakiś czas, skoro już zdejmują w końcu restrykcje. Czekamy na całą relację! Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Ej a jak najlepiej tam wypłacać pieniądze, kartą revoult da się? Bo u mnie w kantorze tak się sobie opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 (edytowane) Ja wypłacałem bezpośrednio z konta chińskiego więc nie wiem, ale raczej powinieneś móc normalnie VISĄ czy Mastercardem z bankomatu np. w konbini. W 2019 roku ciężko było z płatnościami kartą np. w restauracjach, więc faktycznie lepiej było mieć gotówkę, nie wiem jak teraz. Nie wymieniaj w Polsce za dużo, bo na lotnisku z bankomatu pewnie wyjdzie dużo taniej. Edytowane 29 Września 2022 przez Szwed Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 11 godzin temu, Mejm napisał: Zebys tylko o jakies restrykcje covidowe sie nie rozje.bal. Rozmawiałem z chłopem ambasady, 11.10 ściągają restrykcje Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Kiedy zamierzasz lecieć? Liczę na relację w Kąciku Podróżnika potem, bo może w przyszłym roku w końcu uda mi się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 11.11-27.11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Daj znać jeśli wpadniesz na Jerome'a. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Sam jedziesz czy z kimś? Jak pokonasz bariere jezykową? Trasa do noclegu obcykana?:) Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 (edytowane) To oni już wpuszczają do siebie? Akurat w lutym 2020 chciałem kupować bilety i spełnić swoje największe marzenie, niestety wiadomo co je spierdoliło. Później długo śledziłem zasady wjazdu do Japonii i jeszcze niedawno czytałem, że wciąż są mocno zamknięci na turystów. A dobra, już doczytałem kiedy ściągają te restrykcje. Oby nic nie zmienili w trakcie pobytu, bo już sie zdarzało, że po wzroście zachorowań, które w eu by zlano znowu sie zamykali ;/ Edytowane 29 Września 2022 przez number_nine Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 No z tydzień temu powiedzieli że znoszą te wszystkie durne obostrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza
ping 9 006 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 9 godzin temu, standby napisał: Ej a jak najlepiej tam wypłacać pieniądze, kartą revoult da się? Bo u mnie w kantorze tak się sobie opłaca Byczku, Revolut jak najbardziej ale tylko w bankach na poczcie i kombiniakach (więc easy). Standardowe bankomaty przy bankach nie dźwigną Twojej karty. Weź sobie dla bezpieczeństwa jednego mana (10k yen) z kantoru. Zainstaluj sobie tę appkę jak boisz się zbiorkomu: https://apps.apple.com/au/app/norikae-annai-japan-transit/id299490481 Na androbiedę też jest. Teraz podróżówanie po Tokyo to bajka, naście lat temu często nawet nie miałeś stacji rozpisanych naszym alfabetem. Na lotnisku kup sobie kartę SIM z pre-paid internetem, net Ci się przyda. Możliwe, że też w tym okresie będę na miejscu. Co do kapsułowego hotelu, nie wiem jaki masz próg bolu, mi się do wydaje ciekawym gimmickiem na jedną noc, więcej bym nie wytrzymał. Klaustrofobia, wspólne kible, ciężko z bagażem. Budżetowe hotele biznesowe da się wyrwać za 150zł/noc z prywatną łazienką. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 29 minut temu, ping napisał: Byczku, Revolut jak najbardziej ale tylko w bankach na poczcie i kombiniakach (więc easy). Standardowe bankomaty przy bankach nie dźwigną Twojej karty. Weź sobie dla bezpieczeństwa jednego mana (10k yen) z kantoru. Zainstaluj sobie tę appkę jak boisz się zbiorkomu: https://apps.apple.com/au/app/norikae-annai-japan-transit/id299490481 Na androbiedę też jest. Teraz podróżówanie po Tokyo to bajka, naście lat temu często nawet nie miałeś stacji rozpisanych naszym alfabetem. Na lotnisku kup sobie kartę SIM z pre-paid internetem, net Ci się przyda. Możliwe, że też w tym okresie będę na miejscu. Co do kapsułowego hotelu, nie wiem jaki masz próg bolu, mi się do wydaje ciekawym gimmickiem na jedną noc, więcej bym nie wytrzymał. Klaustrofobia, wspólne kible, ciężko z bagażem. Budżetowe hotele biznesowe da się wyrwać za 150zł/noc z prywatną łazienką. Ja z @Killabien się widzimy na pewno także zapraszamy, można się napić piwka i pogadać Z noclegami jeszcze ogarniam, muszę poplanowac to i owo:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 30 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 No jakby ping tez byl to bysmy mogli zrobic mini zlot w Tokyo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi