Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Mieliscie kiedys tak ze biegacie sobie od 5 miesiecy i ktoregos dnia wpadacie na pomysl, ze fajnie by bylo przebiec te 6 albo 7 najwiekszych maratonow na swiecie, zgarnac ten pamiatkowy medal i odejsc z sceny biegowej w glorii i chwale? No bo ja sie zapisalem na losowanie w Sydney, Berlinie i Chicago wiedzac ze szanse na dostanie sa minimalne i z nastawieniem, ze jak mnie wylosuja to chuj, pomysli sie co zrobic. I wszystko szlo zgodnie z planem bo podziekowali mi z Sydney i Berlina i kiedy juz szukalem sobie jakiegos polmaratonu na 2026 to taki mail dostalem 3 tygodnie temu zza oceanu reggie

IMG_4791.jpeg

No nie bylo tego w moim bingo na 2026. Taka szansa moze sie predko nie powtorzyc takze nieplanowany debiut w maratonie przedemna. Ludzie placa w biurach podrozy albo na organizacje charytatywne po kilkadziesiat tysiecy zlotych zeby przebiec jeden z tych maratonow to szkoda nie skorzystac. A ze jeszcze odebralem miejsce jakiemus biegaczowi ktory trenuje od lat to kolejny plus

• Odpowiedzi 8 tys.
  • Wyświetleń 724,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i zrobiłem dziś ten Triathlon, miejsce 295 na 634, czas 2:45:58.     Generalnie, jestem zadowolony, założyłem sobie minimum: 40 min na pływanie, 1:20 na rower i 45 min na biegan

• Moja sprawa dotycząca pogryzienia właśnie dobiegła końca. Obyło się bez sądu, choć z pomocą adwokata. Gotówka przekazana. Starczy na oleda i jeszcze na kurwę zostanie A podobno biegając amat

Opublikowano

Zajebiscie :D Ja na początku przygody z bieganiem mialem taki pomysl ze bede se latal po europie i w kazdej stolicy zrobie bieg 10km :)

Czasu masz sporo, fajnie mozesz sie przygotowac a i orzygoda fajna. No i pomscisz mijego ojca ktory 25 lat temu polecial na ten maraton i dostal udaru dzien przed /

Ja obecnie zajawka na biegowki

Streamable
No image preview

Watch unnamed | Streamable

Opublikowano

Przy takich maratonach po prostu się zgłaszasz i liczysz na szczęście czy musisz jakieś konkretne czasy mieć zrobione ?

Opublikowano

W wszystkich zrzeszonych przez Abbott World Majors, oprocz Bostonu, sa losowania i kazdy moze sie dostac. Alternatywa to wplata kilka tysiecy dolarow/euro na organizacje charytatywne wspolpracujace z danym maratonem albo wejscie przez partnerskie biura podrozy ale tam ceny tez sa grube. A jak cie wylosuja to tylko wpisowe, na chicago to bylo 270$ dla osob z poza USA. Za kazdy ukonczony maraton dostajesz gwiazdke, po ukonczonych 6 dostajesz medal. Jest jeszcze dodatkowe losowanie dla osob ktore maja juz 3-4 gwiazdki no i jak masz dobry czas na wybranych maratonach to tez jest jakas mozliwosc innej drogi ale czasy sa chore, dla mezczyzn poniej 40 lat to nawet grubo ponizej 3h trzeba miec. W tym roku doszla 7 gwiazdka bo wlaczyli Sydney, a w planach cos w RPA i Szanghaj ale nadal te 6 pierwszych maratonow liczy sie na ten medal. No i nie ma limitu czasowego wiec to fajny challenge na cale zycie

IMG_4792.png

Opublikowano
2 hours ago, BRY@N said:

Przy takich maratonach po prostu się zgłaszasz i liczysz na szczęście czy musisz jakieś konkretne czasy mieć zrobione ?

Dla amatorów:

Boston tylko jeżeli mieścisz się w limicie . Zgodnie z tabelą:

Boston Athletic Association

Qualify - Boston Athletic Association

Przy czym jeżeli chętnych będzie więcej to ten czas też ulega skróceniu.

Pozostałe to losowania (najgorzej w Japonii bo cudzoziemcy mają bardzo małą pulę i szansa wylosowania to 2,5-5%). Oprócz losowań to zbieranie określonej sumy na akcje charytatywne w ramach wolontariatu lub wykupienie wycieczki/zgrupowania gdzie finałem jest bieg w maratonie).

W tym roku próbowałem w Berlinie. Nie udało się więc biegnę w Warszawie. Od 2027 wchodzę w wszystkie loterie które nie będą kolidować z rowerowym ParyzBrestParyz xD