Opublikowano wczoraj o 09:54 1 dzień Mieliscie kiedys tak ze biegacie sobie od 5 miesiecy i ktoregos dnia wpadacie na pomysl, ze fajnie by bylo przebiec te 6 albo 7 najwiekszych maratonow na swiecie, zgarnac ten pamiatkowy medal i odejsc z sceny biegowej w glorii i chwale? No bo ja sie zapisalem na losowanie w Sydney, Berlinie i Chicago wiedzac ze szanse na dostanie sa minimalne i z nastawieniem, ze jak mnie wylosuja to chuj, pomysli sie co zrobic. I wszystko szlo zgodnie z planem bo podziekowali mi z Sydney i Berlina i kiedy juz szukalem sobie jakiegos polmaratonu na 2026 to taki mail dostalem 3 tygodnie temu zza oceanu No nie bylo tego w moim bingo na 2026. Taka szansa moze sie predko nie powtorzyc takze nieplanowany debiut w maratonie przedemna. Ludzie placa w biurach podrozy albo na organizacje charytatywne po kilkadziesiat tysiecy zlotych zeby przebiec jeden z tych maratonow to szkoda nie skorzystac. A ze jeszcze odebralem miejsce jakiemus biegaczowi ktory trenuje od lat to kolejny plus
Opublikowano wczoraj o 12:38 1 dzień Zajebiscie :D Ja na początku przygody z bieganiem mialem taki pomysl ze bede se latal po europie i w kazdej stolicy zrobie bieg 10km :) Czasu masz sporo, fajnie mozesz sie przygotowac a i orzygoda fajna. No i pomscisz mijego ojca ktory 25 lat temu polecial na ten maraton i dostal udaru dzien przed Ja obecnie zajawka na biegowkiStreamableWatch unnamed | Streamable
Opublikowano wczoraj o 12:49 1 dzień Przy takich maratonach po prostu się zgłaszasz i liczysz na szczęście czy musisz jakieś konkretne czasy mieć zrobione ?
Opublikowano wczoraj o 13:23 1 dzień W wszystkich zrzeszonych przez Abbott World Majors, oprocz Bostonu, sa losowania i kazdy moze sie dostac. Alternatywa to wplata kilka tysiecy dolarow/euro na organizacje charytatywne wspolpracujace z danym maratonem albo wejscie przez partnerskie biura podrozy ale tam ceny tez sa grube. A jak cie wylosuja to tylko wpisowe, na chicago to bylo 270$ dla osob z poza USA. Za kazdy ukonczony maraton dostajesz gwiazdke, po ukonczonych 6 dostajesz medal. Jest jeszcze dodatkowe losowanie dla osob ktore maja juz 3-4 gwiazdki no i jak masz dobry czas na wybranych maratonach to tez jest jakas mozliwosc innej drogi ale czasy sa chore, dla mezczyzn poniej 40 lat to nawet grubo ponizej 3h trzeba miec. W tym roku doszla 7 gwiazdka bo wlaczyli Sydney, a w planach cos w RPA i Szanghaj ale nadal te 6 pierwszych maratonow liczy sie na ten medal. No i nie ma limitu czasowego wiec to fajny challenge na cale zycie
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. 2 hours ago, BRY@N said:Przy takich maratonach po prostu się zgłaszasz i liczysz na szczęście czy musisz jakieś konkretne czasy mieć zrobione ?Dla amatorów:Boston tylko jeżeli mieścisz się w limicie . Zgodnie z tabelą:Boston Athletic AssociationQualify - Boston Athletic AssociationPrzy czym jeżeli chętnych będzie więcej to ten czas też ulega skróceniu.Pozostałe to losowania (najgorzej w Japonii bo cudzoziemcy mają bardzo małą pulę i szansa wylosowania to 2,5-5%). Oprócz losowań to zbieranie określonej sumy na akcje charytatywne w ramach wolontariatu lub wykupienie wycieczki/zgrupowania gdzie finałem jest bieg w maratonie).W tym roku próbowałem w Berlinie. Nie udało się więc biegnę w Warszawie. Od 2027 wchodzę w wszystkie loterie które nie będą kolidować z rowerowym ParyzBrestParyz xD