Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lokale ktore polecacie.

Featured Replies

Opublikowano

Bety możesz na dworcu zdeponowac i warto przejsc się (parę minut drogi) na rynek. Tam tego jest pelno, ale zalezy jakiego klimatu szukasz:

Stejki: Moo Moo steak albo Ed Red

Przasna kuchnia: Morskie Oko

Szybki lanczyk i piwo: Beer House na Florianskiej

Burger: Moa Burger

Restauracja Wlascicieli Comarchu: Wierzynek xD

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 179 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra post będzie dłuższy niż moje standardowe ale na końcu skrócona wersja dla niecierpliwych.   Od poniedziałku do Soboty zaliczyłem kilka lokali w Wrocławiu. Większość z mapki Lucka ale t

• Jeżeli ktoś będzie w Poznaniu i lubi steki wołowe, to nie może nie odwiedzić Evil Steakhouse. Co tam sie odjaniepawla to ja nawet nie. Mają własne sezonowane mięso (tbone, ribeye, polędwa), całkiem ni

• BOŻENA CHODŹŻE ZA 10ZŁ TO JA MAM W DOMU CAŁY DZBANEK KAWY

Opublikowano
8 godzin temu, _Red_ napisał:

Restauracja Wlascicieli Comarchu: Wierzynek xD

Mozna prosic o lore?

Opublikowano

Nic głębokiego w sumie. Restauracje te prowadzi zona prezesa Comarchu, takiego korpo IT znanego skądinąd w Krakowie i zagranico.

Opublikowano

Myslalem, ze szydzisz i to miejsce to de facto stolowka Comarchu na ktorej widywales Rayosa xD.

Opublikowano

Tamtą stolowke przyzakladową tez oni mają xd Ale to troche za daleko od rynku. 

Opublikowano
22 godziny temu, _Red_ napisał:

Burger: Moa Burger

naprawdę w Krakowie nie ma nic lepszego od tylu lat? :o 

Opublikowano
35 minut temu, Lucek napisał:

naprawdę w Krakowie nie ma nic lepszego od tylu lat? :o 

Nie Lucek, odkad wyjechales nie ma.

Opublikowano

No nie bardzo bo początki Moa w Krakowie to okolice 2011 roku i wtedy to faktycznie było coś. IMO przez lata się pogorszyło (albo zwyczajnie przejadło?), a wrocławskie burgerownie pokazały, że można to zrobić lepiej - w tym kontekście dziwi mnie, że w Krakowie czas stoi w miejscu, ale z drugiej strony potwierdza moje zdanie, że to miasto to (pipi) i (pipi), gdzie nic się nie dzieje :/

Opublikowano

Z burgerowniami mam ten problem, ze jak mi postawisz przed nosem burgera z Pasibusa, Ltd., i 5 innych wsrod ktorych bedzie Moa to Moa zawsze rozpoznam. Reszta to po prostu ten sam, dobrze (nie dotyczy czasem Pasibusa) zrobiony burger. Smaczny, sycacy ale wciaz taki sam w kazdej knajpie. Oprocz Moa.

Dawno nie bylem w sumie wiec chetnie sprawdze, moze sie cos jednak zyebao. A a propos bao to chce odwiedzic Woosabi i sprobowac ich buleczek bao + frytki z batatow.

Opublikowano
32 minuty temu, Lucek napisał:

No nie bardzo bo początki Moa w Krakowie to okolice 2011 roku i wtedy to faktycznie było coś. IMO przez lata się pogorszyło (albo zwyczajnie przejadło?), a wrocławskie burgerownie pokazały, że można to zrobić lepiej - w tym kontekście dziwi mnie, że w Krakowie czas stoi w miejscu, ale z drugiej strony potwierdza moje zdanie, że to miasto to (pipi) i (pipi), gdzie nic się nie dzieje :/

Może kwestia taka, że Red nie jest zbyt na bieżąco i ocenia nadal najlepiej Moa. 

Opublikowano

Ale Moa od lat trzyma poziom, kiedy bym nie poszedł dostaję powtarzalny produkt, a nie muszę zgadywać czy kucharz ma lepszy dzień (Pasi). 

Opublikowano

No i od lat jest to powtarzalny produkt na... lekko niższym poziomie niż u innych. O to mi chodzi, kiedy w okolicach 2011 roku w Krakowie było Moa i długo długo nic, też się nimi jarałem. No ale czas nie stoi w miejscu i w takim Wrocławiu choćby pojawiła się konkurencja, która robi to lepiej. No ale to dyskusja bez sensu, bo tyczy się gustu i ani ja nie przekonam Was, że chociażby Ltd > Moa > Pasibus, ani wy mnie, że jest odwrotnie :lapka: 

Opublikowano

Jarałeś się nim że jest dobry, czy dlatego że jest najlepszy?

No bo jeżeli robią nadal tak dobre to chyba można nadal się jarac?

Opublikowano
5 godzin temu, Mejm napisał:

Z burgerowniami mam ten problem, ze jak mi postawisz przed nosem burgera z Pasibusa, Ltd., i 5 innych wsrod ktorych bedzie Moa to Moa zawsze rozpoznam. Reszta to po prostu ten sam, dobrze (nie dotyczy czasem Pasibusa) zrobiony burger. Smaczny, sycacy ale wciaz taki sam w kazdej knajpie. Oprocz Moa.

Dawno nie bylem w sumie wiec chetnie sprawdze, moze sie cos jednak zyebao. A a propos bao to chce odwiedzic Woosabi i sprobowac ich buleczek bao + frytki z batatow.

Woosabi jest super, bardzo polecam to miejsce. Szczególnie wieczorami jest przyjemnie, spróbuj bułeczki z tuńczykiem, była pyszna. Frytki z batatów też świetne.

Opublikowano

Ale o kij chodzi luckom i bulberom. Wyraziłem swoja opinie, probowalem burgerow w wielu burgerowniach w Kraku i Moa dla mnie jest nadal najlepsze. No ale "ktos w internecie nie ma racji, zaneguję jego gust i powiem, ze sie nie zna".

Nawet jesli pojawilo sie cos lepszego, to ja polecilem swoj wybor. Co innego jakbym np. z calego serca rekomendowal bobbiego albo mcd xd

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

A w Krakowie to polecam Papryczki 5, dobrą pizzę tam jadłem.

Opublikowano
Godzinę temu, _Red_ napisał:

Ale o kij chodzi luckom i bulberom.

Chyba o to, ze mamy 2019 wiec knajpa z 2011 jest juz passe.

Opublikowano

Wstyd przyznac, ale jadam z chęcią w jednej restauracji z około roku 2005 i nadal tam wracam. Jakas chu.jowa skoro tyle sie utrzymuje na rynku i obok nie powstalo nic lepszego :dunno:

Opublikowano
9 godzin temu, _Red_ napisał:

Wstyd przyznac, ale jadam z chęcią w jednej restauracji z około roku 2005 i nadal tam wracam. Jakas chu.jowa skoro tyle sie utrzymuje na rynku i obok nie powstalo nic lepszego :dunno:

bar mleczny apetyt?

Opublikowano

No mają rewelacyjny ryż wlasnej produkcji.

Opublikowano

Jadlem w Moa w zeszlym roku i mi bardzo smakowalo :dunno:

Opublikowano

A ja polecam gdzieś obczaić twór zwany jako Beyond Burger, cenowo trochę słabo wypada, składem też, no ale jednak ciekawy i warto sprawdzić. Sporo szumu wokół niego i dużo znanych ludzi, albo przedsiębiorców inwestuje w jego rozwój.

Opublikowano
W dniu 3.06.2019 o 17:29, milan napisał:

Jarałeś się nim że jest dobry, czy dlatego że jest najlepszy?

wyraźnie wyjaśniłem wyżej dlaczego się jarałem

W dniu 3.06.2019 o 19:09, _Red_ napisał:

Ale o kij chodzi luckom i bulberom. Wyraziłem swoja opinie, probowalem burgerow w wielu burgerowniach w Kraku i Moa dla mnie jest nadal najlepsze. No ale "ktos w internecie nie ma racji, zaneguję jego gust i powiem, ze sie nie zna".

a ja wyraziłem swoje zdziwienie, że Moa nadal jest najlepsze w Krakowie, mimo że konkurencja w innych miastach jest na zdecydowanie wyższym poziomie. Więc znajdź mi Redziu posta, w którym napisałem, że ktokolwiek się nie zna, albo jest niedobre. Chyba za dużo z Mejmem i Tatuśkiem się zadajesz ;*

W dniu 3.06.2019 o 20:28, Mejm napisał:

Chyba o to, ze mamy 2019 wiec knajpa z 2011 jest juz passe.

tak, dokładnie o to chodzi. Stary, a głupi ¯\_(ツ)_/¯

Opublikowano

Lucek a  ty nie jesteś tatuśkiem? A w sensie  że nigdy tak naprawde nie byłeś? Nareszcie układanka ułożona.

Opublikowano

takim jak ty nigdy, i tego bynajmniej nie piszę zgryźliwie