Opublikowano 22 godziny temu22 godz. On 5/7/2025 at 11:20 AM, Hanza71 said:U mnie na wsi full serwis kosztuje 160-200 funa za sama robocizne, to przyjezdzam rumakiem za 400 I place polowe wartosci roweru no ale w UK uslugi sa zjebane ostatnim jakis chlop mnie rynny chcial wyczyscic to sobie wymyslil 600, to lepiej podjechac do sklepu kupic drabine I wiaderko I elo.poszukaj na googlach na mapie albo gumtree. Ja mam u siebie w miasteczku( w UK) podobną sytuacje a mam 2,3 pasjonatów co naprawiają/serwisują za uczciwie pieniądze w swoich garażach. Ceny usług w UK niestety chujowe, a pewnie będzie tylko gorzej
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Krokodyle jako takie nie występują w SV — to aligatory. Ale tak, zdarza im się "zaszczycić" drogę. Rzecz jasna, trzeba zachować ostrożność. Nieco wcześniej byliśmy na przejażdżce łodzią powietrzną (słynne airboat), gdzie pracownik opowiadał o aligatorach — zanim rozpoczęła się przejażdżka, karmił kilkanaście sztuk w zagrodzie. Niby mało ruchliwe, ale gdy rzuciły się na jedzenie, wszystko działo się w ułamku sekundy. Warto dodać, że podczas przejazdu przez Shark Valley można spotkać ich kilkadziesiąt.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Dobra chłopaki jadę jutro do sklepów coś pomacać i może objeździć. Budżet do 4k pln. Na co patrzeć żeby się nie sfrajerzyć?
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 12 godzin temu, maciucha napisał(a):Budżet do 4k pln. Na co patrzeć żeby się nie sfrajerzyć?Zależy jakie marki masz dostępne. Na pewno nie daj się naciągnąć na jakiegoś taniego gravela na mechanicznych hamulcach, bo przy Twojej wadze nie ma prawa to dobrze działać. Odpuść też wszystkie mtb, bo pewnie będzie ich w sklepach najwięcej ale nie potrzebujesz roweru do takiej jazdy. No i wszystkie te wyprawowe trekingi obładowane błotnikami, lampami na dynami czy błotnikami.Skup się na crossach i sztywniakach, a rowery bez amorka wybierz te które przyjmą szerszą oponę min 43-45mm (w razie ewentualnej poprawy komfortu). Fajny wybór sztywnych rowerów ma Marin (DSX, Muirwoods, Persidio, Stinson czy Larkspur), ale czy masz sklep w mieście? Pooglądaj poprzymierzaj się i podaj później modele co zwróciło Twoją uwagę, zawsze można coś precyzyjniej doradzić.
Opublikowano 54 minuty temu54 min Objechałem 3 sklepy, wyprobowalem 6 rowerów i wziąłem w ostatnim sklepie polecanego tu Specialized Sirrusa X 2.0.Mega czuć niską wagę w porównaniu do 15kg giantów czy innych tabou. Dodatkowo bardzo wygodna kierownica i o dziwo również siodelko.Jak na złość leje dziś deszcz i objazdu chyba nie będzie
Opublikowano 40 minut temu40 min będzie pan zadowolony, rower jest serio super :) miłego ujeżdżania :)
Opublikowano 4 minuty temu4 min BTW to mój pierwszy rower od 2006 roku kiedy to sprzedałem górala z komunii żeby dołożyć do xboxa 360