Ölschmitz 1 514 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Nie no fajnie sie gra z ludzmi. Dopiero chyba w tych duzych 24 osobowych raidach zaczynaja sie jakies taktyki, zasady i etykiety. Ja tego nie znalem, troche dawalem dupy a i tak na luzie przeszlismy. Dostalem troche hejtu no, ale gram dalej. Teraz chce grac jako Dark Knight, ale zaczyna sie od 30 levelu wiec chyba czeka mnie kilka dni grindu zanim zaczne dodatek Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 18 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2022 Spamuj Dungeony albo Palace of the Dead szybko 50 wbijesz ja pamietam ze postac 1 na 60 robilem w jeden dzien jak gralem HC xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 Wbity 60 level, zadania dla DRK ukonczone i w koncu wygladam jak nalezy w Chaos secie z fajnym mieczykiem. Cel na swieta - dokonczyc heavensward, jest akurat promka na pelne wydanie ff14 wiec kupuje, w 30 dni napierdalam ile wlezie za darmoszkie i potem dopiero kupuje abo. w ogole ARR sie rozkrecilo pozniej, ale HW od poczatku jest zajebiste. Pelnoprawny fajnal i to duzo lepszy niz sporo singlowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Też sobię sprawdzam.Serwery dla usa i eu są oddzielne ?Fajnie by było kiedyś pograć coś z forumkiem jak podejdzie.Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 Tak EU i USA JP i Oceania to osobne regiony Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Skonczylem Heavensward. Co za epicka przygoda, wow. Chcialem sobie zrobic dwa trzy tygodnie przerwy bo nabilem w miesiac 100 godzin, ale kupilem full wersje i troche przypadkowo aktywowalem 45 dni darmowe. No i troche szkoda to zaprzepascic, wiec zaczalem Stormblood. Jak rodzina pozwoli to moze skoncze w tym darmowym okresie i bedzie z bani. ogolnie gejmplejowo mmo nie dla mnie raczej, ale scenariusz, bohaterowie i wyjatkowo dobre jak na serie final fantasy pisarstwo (dobrze sie to czyta) sprawiaja, ze ciezko sie oderwac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Stormblood jest dziwny bo jest bardzo Polityczny I mnie osobiscie poza kilkoma momentami troche mulil ( mial za to najlepszy Raid Design ) a Shadowbringers jest imho lepsze niz HW <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 Stormblood skonczony. Ale mnie zamulil. Rozkrecilo sie troche pod koniec paczy (2.4/2.5). Historia jeszcze w miare, ale po 150h grania ciagiem gejmplej mnie zmeczyl. Robie przerwe na jakies krotkie singlowe gierki z backlogu i jakos na wiosne dwa ostatnie dodatki strzele. Cytuj Odnośnik do komentarza
banzai 196 Opublikowano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2023 aww.. akurat shadowbringers i endwalker by cię odmuliło no ale przerwa jest dobra. sam teraz sobie zrobiłem. czasem sie zaloguje na godzinke lub dwie Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 no, jednak gram. Shadowbringers zaczyna sie bardzo fajnie, mile odswiezenie i odmiana. mam jeszcze 30 dni za darmo, jesli nie strace impetu to moze skoncze calosc. bo poza MSQ praktycznie nic nie robie. raidy zostawiam sobie na pozniej, brak mi cierpliwosci (albo inaczej, ludzie nie maja cierpliwosci do mnie). zreszta gejmplej tej gry jest dla mnie kapke meczacy (chociaz dungeony i walki z bossami na ogol maja boski design). do tego fetch questy na potege. ale scenariusz i to jak ten swiat jest zbudowany i przemyslany, ja te kilkadziesiat postaci sie ze soba przecina i zajebisty soundtrack sprawiaja, ze zaraz stukna mi dwa miesiace bez przerwy na nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza
banzai 196 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 jak masz problem z tankowaniem/leczeniem to w hotelach z podstawki jest npc z tutorialami bajdełej. powodzenia z shadowbringers, jak skonczysz to pewnie odrazu endwalkera zaczniesz czternastka to jeden z lepszych fajnali, przynajmniej dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Mysle, ze tankowanie ogarniam bo dungeony i bossow przechodze gladko. Problem sie zaczyna dla mnie w 24 osobowych gdzie jest duzo mechanik, trzeba wiedziec co robic i ekipa jakby mniej wyrozumiala Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 21 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2023 Moze raz w zyciu mnie ktos hejtowal w jakis 24 Manach Savage to inna inszosc trzeba wiedziec co robic Cytuj Odnośnik do komentarza
banzai 196 Opublikowano 22 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2023 no najlepiej jak sie wchodzi w alliance,tankiem to lepiej offtankowac i patrzac co i jak. niech rzuca 6.35 juz bo chce wiecej mandervilla i kórliki Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 Teraz Hype na ogladanie Ultimate a nie jakies kroliki Cytuj Odnośnik do komentarza
banzai 196 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2023 ja tam przynajmniej króliki zrobię, ultimate nie bardzo ale broń z tego fajowa na glamy. i w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 867 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 Szacun dla Square, że z FF XIV wyszli na prostą, po cyrkach z wersją 1.0. Ostatnio powróciłem po latach (wcześniej grałem jak kupiłem ARR w 2013 roku na PS3) i nabiłem w styczniu ponad 150 godzin, przechodząc podstawkę ARR i ledwo liżąc Heavensward nową postacią. Dla mnie jak na razie FF XIV łączy wszystko co najlepsze z Finali pod kątem designu i dobrego wykorzystania postaci ze starych części. No i intro do ARR do tej pory lubię oglądać, a OST to ciary wywołuje. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
banzai 196 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2023 no i dobrze. ale ten tego.. w xiv im dalej w las tym bardziej wciąga.. a ostatnie 2 dodatki to już totalnie Spoiler soken rzondzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 28 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2023 Skonczylem shadowbringers, tzn podstawke - dzisiaj zaczynam post-patche i potem endwalker. fabularnie wypas, muzyka wypas, lokacje wypas, dungeony wypas, glowny antagonista kozacki jak rzadko w jrpgach. finalowe starcie wypas. wiadomo, gejmplejowo questy pozostawiaja wiele do zyczenia. latanie w te i we w te, sztuczne przedluzanie gry itd. na razie HW chyba minimalnie lepszy, ale ocenie jak dojde do EW. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 No i koniec. Ostatecznie wyszlo raptem 280 godzin. Lecialem quest po quescie wiec pewnie tylko liznalem gierke. Piekne zwienczenie pieknej historii. Teraz z pol roku przerwy i wroce porobic opcjonalne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Killabien 552 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Tez sie musze w koncu zebrac i skonczyc tego endwalkera. Gdzies do polowy chyba zrobilem(misje lvl84-85) i jakos przestalem grac. Soken godny nastepca Nobuo Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Tak i nie. Muza w tej grze jest wybitna, ale jednak wole te „prostsze” kawalki ze starych gier. Odpalasz losowy utwor z FF7 i od razu wiesz co to za gra. A tutaj jednak mimo ze zajebiste to jednak brzmi jak muza z gry fantasy i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 6 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 21 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 Dobra promka https://eu.store.square-enix-games.com/final-fantasy-xiv-online-complete-edition---digital Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 867 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Trwa teraz FanFest w Las Vegas i zapowiedziano nowy dodatek Dawntrail i gra trafi na Xboxa. Free trial uwzględnia teraz Stormblood - to praktycznie z 300 godzin gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi